به گزارش جام جم آنلاین، مونیکا گرایلی روز سه شنبه به وقت محلی در پاسخ به این سوال ایرنا مطرح کرد که موضع رئیس مجمع عمومی در قبال تصمیم یکجانبه آمریکا علیه صادرات نفت ایران که ظریف وزیر امور خارجه آن را تروریسم اقتصادی نامید، چیست؟
وی افزود: رئیس مجمع عمومی به طور کلی با هر گونه تحریم های اقتصادی، تجاری و مالی یکجانبه و دیگر اقداماتی که با قوانین بین المللی و اصول بنیادین منشور ملل متحد مغایر باشد، مخالف است.
سخنگوی ماریا فرناندا اسپینوزا رئیس اکوادوری مجمع عمومی سازمان ملل متحد ادامه داد: رئیس مجمع معتقد است که این قبیل اقدامات اقتصادی یکجانبه، آزادی و تجارت آزاد در سراسر جهان را محدود می کند و او معتقد است که هرگونه اختلافی می تواند با مذاکره و گفت و گو حل وفصل شود.
چندجانبه گرایی اولویت همیشگی دبیرکل
استفان دوجاریک سخنگوی آنتونیو گوترش پرتغالی دبیرکل سازمان ملل متحد هم در پاسخ به سوال ایرنا مبنی بر اینکه چندجانبه گرایی که اولویت دبیرکل سازمان ملل متحد است در مساله تصمیم های یکجانبه آمریکا کجاست؟ گفت: چندجانبه گرایی اولویت نخست دبیرکل سازمان ملل متحد در این دوره و هر دوره دیگری است.
وی افزود:این همان چیزی است که او مدافع آن است. این چیزی است که او با مقام ارشد سازمان ملل بودن، بادبیرکل این سازمان بودن، نمایندگی می کند. دبیرکل حامل پیام بسیار مهم چندجانبه گرایی در حل مشکلات جهانی است که ما امروزه با آن مواجه هستیم و بیشتر آن ها مرزی نمی شناسند.
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا دوم اردیبهشت 1398 در ادامه اقدامات یکجانبه و خلاف مقررات بین المللی اعلام کرد به تمدید معافیت ها برای خریداران نفت از ایران پایان می دهد.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که برای شرکت در نشست چند جانبه گرایی و دیپلماسی برای صلح به نیویورک سفرکرده است هم در واکنش به این رفتار آمریکا گفت: آمریکا پلیس دنیا نیست و ما به این معافیت ها یا لغو آنها اهمیت نمی دهیم.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد