سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین، مهدی چمران عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب در گفتگویی با رادیو تهران از برنامه «بوستان گفتگو» با اشاره به محله قدیمی خود در تهران گفت: محله ما در تقاطع بزرگراه شهید صیاد شیرازی و خیابان گیلان است. من در جنوب تهران در محله سرپولک که بخشی از محله چاله میدان قدیم است متولد شدهام، ما بیش از سی و چند سال در آنجا زندگی کرده ایم، بعد از شهادت برادرم بازسازی شد و امروز به نام خانه موزه شهید چمران نامگذاری شده است و من مجبور شدم از آنجا بیرون بیایم، خیلی دوست داشتم که در آنجا زندگی کنم بعد از فوت پدر و مادرم آنجا را به موزه تبدیل کردیم.
رئیس سابق شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که آیا رابطهای بین محل زندگی و فعالیت سیاسی شما وجود داشته است، اظهار کرد: ما در محلی که زندگی میکردیم، نزدیک بازار بود و بازار در قدیم همیشه آغاز یک حرکت انقلابی بوده که عموماً وقتی که دانشجویان اعتصاب می کرده اند، به سمت بازار میآمدند. روز پانزده خرداد را دقیقاً به خاطر دارم؛ آن زمان من دانشجوی سال دوم دانشگاه تهران بودم که صدای گلوله بلند شد بلافاصله ما به خیابان رفتیم و تعدادی از شهدا را به دوش کشیدیم و آنها را حتی به خانه خودمان که خانه بزرگی بود مخفی کردیم و بعد که سربازها میرفتند آنها را به بیمارستان منتقل میکردیم.
چمران در ادامه درباره سه دوره ریاست خود بر شورای شهر تهران و کارهای شاخص و ملموسی که انجام داده تصریح کرد: ما در دوره دوم شورای، تلاش خارقالعاده ای انجام دادیم، اولاً فضای شهرداری و شورای شهر را از یک فضای اشرافی گری به حالت عادی و مردمی بردیم، اعتقاد من این بود که بودجهها پول مردم شهر است و میبایست در یک محل درستی مصرف شود، درواقع کار مهمی که انجام شد این بود.
وی افزود: در یک مدت زمان کوتاهی طرح جامع را با کمک گرفتن از حدود ۲۸ مهندس مشاور برای ۲۲ منطقه تهران به تصویب رساندیم تا برنامهای برای شهر تهران داشته باشیم.
رئیس سابق شورای شهر تهران درباره این پرسش که آیا مردم از کارهای دوره ریاست بر شورای شهر تهران تمجید یا انتقاد میکنند؟ اظهار کرد: خیلی فراوان بوده است، مثلاً همین امروز صبح که داشتم با مترو میآمدم میپرسیدند که چرا مترو این همه شلوغ است، گفتم همین را هم شکر کنید که هست. ما میبایست الان هزار واگن به مترو اضافه کنیم، مثلاً اتوبوس متأسفانه هیچ اضافه نشده است، ما الان نیاز داریم حداقل بین ۹ هزار تا ۱۰ هزار دستگاه اتوبوس داشته باشیم برای شهر تهران، اینها اضافه نشده است و مردم که میبینند انتقاد میکنند که این چه وضعش است؛ چرا اتوبوس نیست، چرا مترو نیست، ما تا آنجا که میتوانستیم در یک مدت زمان کوتاهی رکورد جدید در ساخت مترو نه تنها در ایران بلکه در دنیا داشتیم. یک عدهای انتقاد و برخیها هم تعریف میکنند، آنهایی که انتقاد میکنند وقتی برایشان توضیح میدهیم قبول میکنند که در این دوره یک تحرک بیسابقهای در شهر تهران وجود داشته است.
از سنین ۷ تا ۸ سالگی در مغز سیاست بزرگ شدم
چمران در پاسخ به این پرسش که شما احمدینژاد را به عرصه انتخابات آوردید یا شما به ایشان ملحق شدید؟ خاطرنشان کرد: من از سنین کودکی ۷ تا ۸ سالگی در مغز سیاست بزرگ شدم و زندگی کرده ام و این روزها شاید احمدینژاد اصلاً متولد نشده بود. احمدی نژاد توان خوبی را در شهرداری نشان داد و به عنوان رئیسجمهور انتخاب شد و بعد از رئیس جمهور شدنش هم ارتباطات کاریش با ما قطع شد. از نظر کارهایی که آن زمان صورت پذیرفت کارهای خوبی بود، خیلی در آن مقطع کار شد، زندگی فرق داشت، به ساده زیستی اهمیت بیشتری داده میشد.
وی افزود: ما آمدیم که همه چیزمان را برای انقلاب بدهیم نه اینکه از انقلاب چیزی بخواهیم، حتی بدتر همه چیزمان را از انقلاب به دست آوردیم، اگر انقلاب اسلامی پیروز شد به دلیل این روحیه بود.
عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب درباره این پرسش که کسی را به خاطر کار پرهزینه و تشریفات اضافی و یا بی توجهی به بیت المال مواخذه کرده است؟ اظهار کرد: خیر، وقتی که کف یک سالن اتاق شهردار سنگ مرمر بسیار گران قیمت بود و فرش گرانقیمت روش انداخته بودند، این ضرورت ندارد حالا اتاق شهردار شاید استثنا باشد ولی من آن را هم گفتم جمع کنند. این یک کار درست سمبولیک بود ولی میخواستیم بدانند که صرفهجویی و قناعت کنند.
چمران گفت: یکی از کارهای دیگر این بود که از پول شهرداری یا شورا میوه نخرند، چیزی که متأسفانه رسم شده است و در جاهای دیگر دنیا رسم نیست، ما به شهرداری مناطق هم گفته بودیم که اجازه ندارند که برای اتاقهایشان چنین چیزهایی را پیش بینی کنند، ممکن است که این رقمها در بودجه ۱۸ هزار میلیاردی شهرداری چیزی نشود، ما باید در همه جا چنین رفتاری داشته باشیم، ولی الان لغو شده است. تعداد زیادی از افراد را داشتیم که از شهرداری کنار گذاشته شده اند یا به دادگاه معرفی شده اند.
خاطرهای از شهید مصطفی چمران
وی در ادامه با اشاره به خاطرهای از شهید مصطفی چمران که ۳۵ هزار تومان در حسابش داشته است تاکید کرد: ۳۵ هزار تومان حقوقی است که ایشان رفته بودند جبهه و تهران نیامده بودند که حقوقشان را بگیرند، در بانک ملی شعبه پاستور باجه مجلس شورای اسلامی که البته فکر کنم الان تعطیل شده است.
چمران در پاسخ به این پرسش که شما گفته اید وقتی افراد سیاسی به عنوان شهردار انتخاب میشوند نمیتوانند کار کنند و شهر تعطیل میشود، درصورتی که خیلیها بر این باور هستند که همیشه افراد سیاسی برای شهرداری پایتخت انتخاب میشوند منظور شما از این حرف چیست؟ توضیح داد: نگفتهام که اگر فردی سیاسی انتخاب شود نمیتواند کار کند، گفتم اگر سیاسی کاری کنند، نمیتوانند کار کنند. شهرداری یک کار تخصصی است کسی که شهردار میشود باید در آن کار تخصصی مسلط باشد و مدیریتش را هم داشته باشد. حالا اگر این مدیریت، بلد بودن و آگاهی علمی را داشته باشد و بخواهد با سیاست هم درهم بیامیزد و انتخابهایش سیاسی باشد، انتخابش تخصصی نیست و شدیداً به شهر هم آسیب میرساند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد