در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین از فارس، آمارهای گمرک چین نشان داد پس از لغو معافیت های آمریکا، واردات نفت این کشور از ایران در ماه ژوئن نسبت به مدت مشابه سال گذشته تقریبا 60 درصد کاهش یافته است.
بر اساس این آمار، محمولههای نفت خام صادراتی ایران به چین در ماه گذشته به 855 هزار و 638 تن یا 208 هزار و 205 بشکه در روز رسید. این رقم در ماه می برابر با 254 هزار و 16 بشکه در روز بود.
به گزارش فارس، بر این اساس، چین در ماه ژوئن تنها 45 هزار و 811 بشکه نفت در روز نفت کمتر از ماه می خریده است. ماه می، ماه لغو معافیت های آمریکا برای کشورهای واردکننده نفت ایران بود و واشنگتن از آن پس خواستار توقف کامل خرید نفت از سوی مشتریان ایران شد.
بر اساس برآوردهای ریفینیتیو، 670 هزار تن یا حدود 163 هزار بشکه در روز نفت خام ایران در ماه ژوئن در تیانجین در شمال چین و جینجودر شمال شرق این کشور تخلیه شده است.
همچنین آمارهای این شرکت نشان داد که یک محموله 30 هزار تنی دیگر نفت ایران در ماه جولای در جینجو و هویژو در جنوب چین تخلیه شدهاند.
تمامی این کشتی هایی که نفت تخلیه کردند متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران بودند.
مشخص نیست مالکان این محمولهها چه کسانی هستند. شرکتهای نفتی دولتی چین از ماه می خرید نفت از ایران را به نگرانی در مورد تحریم های آمریکا متوقف کردهاند.
جینجو، تیانجین و هویژو شهرهایی هستند که شرکتهای نفتی چین در آن پالایشگاه و تانکرهای ذخیرهسازی تجاری نفت دارند. همچنین دولت چین ذخایر اضطراری خود را در این شهرها نگهداری میکند.
در 6 ماه نخست امسال، واردات نفت چین از ایران نسبت به مدت مشابه پارسال 30 درصد کاهش یافت و به 11.03 میلیون تن یا 447 هزار و 327 بشکه در روز رسید.
عربستان در ماه ژوئن در تامین نفت چین از روسیه پیشی گرفت و 7.72 میلیون تن یا 1.88 میلیون بشکه در روز نفت به پکن فروخت که 84.1 درصد از سال پیش بیشتر است. این رقم در ماه مه 1.11 میلیون بشکه در روز بود.
روسیه نیز در ماه ژوئن 1.7 میلیون بشکه نفت در روز به چین فروخته که 45.5 درصد بیش از مدت مشابه پارسال است. این رقم در ماه می 6.36 میلیون بشکه در روز بوده است.
واردات نفت خام آمریکا در ماه ژوئن به 769 هزارو94 تن رسید که از ماه می کمتر بود. همچنین واردات بازه ژانویه تا ژوئن نیز 76.2 درصد نسبت به مدت مشابه پارسال کاهش یافته است و به 2.12 میلیون برابر با 515 هزار و 722 بشکه در روز در بحبوحه جنگ تجاری آمریکا و چین رسید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد