به گزارش جام جم آنلاین از مهر، کریم همتی، پیش از ظهر جمعه در ویدئو کنفرانس با خبرنگاران اظهار کرد: هلال احمر در کنار دانشگاههای علوم پزشکی و مدیریت بحران وظایف خود را به خوبی انجام داده است.
وی افزود: فعلاً بیماری تمام نشده و باید احتیاطهایی که از قبل بود را ادامه دهیم، بخش زیادی از افراد آسیب پذیر در این بحران تحت فشار قرار گرفتند و کسب درآمد روزانه آنها قطع شد، به همین خاطر گروههای مرجع دنبال این بودند که بتوانند راه کاری پیدا کنند و در نهایت هلال احمر را برای این کار انتخاب کردند.
همتی ادامه داد: برای این روزها و روزهای منتهی به ماه رمضان آمادگی داریم بتوانیم حسابی را اعلام کنیم و کمکهایی را جمع آوری کنیم و به صورت شفاف به خانوادههایی که در این دوران آسیب دیدند، کمک کنیم.
سرپرست جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: هلال احمر بیماران سرطانی که با مشکل مواجه شده بودند را شناسایی کرده و از روز شنبه ۵۰۰ هزار نفر از جامعه افراد سرطانی و بیماران نادر و خاص تحت پوشش هلال احمر قرار خواهند گرفت.
وی ادامه داد: ۵۲ دستگاه ونتیلاتور تنفس مصنوعی، به ارزش هر دستگاه ۱۶۰ میلیون تومان خریداری و در مناطقی که لازم بود توزیع کردیم.
همتی بیان کرد: حدود ۲ میلیون نفر امدادگرانی هستند که در بحران کرونا از سوی هلال احمر در حال خدمت و کمک رسانی هستند، البته امدادگران ما ۳ هزار و ۴۰۰ نفر هستند که در قالب ۸۵۱ اکیپ در سراسر کشور به هموطنان خدمت رسانی میکنند.
وی گفت: از ۷.۵ میلیون خودرویی که در حال سفر بودند ۲۱ میلیون نفر را تست کردیم که از این تعداد حدود ۱۴ هزار نفر مشکوک به کرونا بودند.
به گفته همتی، یک دستگاه جدید وارد هلال احمر میشود که ظرفیت تولید ۷۰ هزار ماسک در روز را دارد.
سرپرست جمعیت هلال احمر ادامه داد: بالغ بر ۲ میلیون نفر هستند که درآمدشان در این ایام کرونا به مشکل خورده است و ما قرار است این حدود ۲ میلیون نفر را تحت پوشش قرار دهیم و بستههای معیشتی را به آنها بدهیم.
همتی گفت: از روز شنبه امدادگران ما به درب منازل بیماران سرطانی، پروانهای و دیگر بیماریهای خاص مراجعه میکنند و ماسک و دستکش و دیگر لوازم پیشگیری از ابتلاء به کرونا داده میشود.
به گفته وی، با کمک خیران قرار است ۱۰۰ دستگاه ونتیلاتور که هرکدام به ارزش ۱۶۰ میلیون تومان است تهیه کنیم که تا الان ۵۲ دستگاه آن خریداری و توزیع شده است.
سرپرست جمعیت هلال احمر در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا کشورهای دیگر درخواستی از هلال احمر ایران برای کمکهای بشر دوستانه در زمینه تجهیزات و انتقال تجربه داشتند یا خیر، گفت: درخواست کمک کشورهای دیگر از ما نداشتند اما ۲۴ کشور اقلامی را به صورت نقدی و امدادی به ما کمک کردند و البته صلیب سرخ سوئیس از دیروز از ما درخواست تجربه داشته است که تجربیاتمان را در اختیار آنها قرار میدهیم.
همتی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه وزارت بهداشت به هلال احمر برای واردات دارو مأموریت ویژه ای داده یا خیر، گفت: ما در زمینه واردات دارو، داروهای کمیاب را وارد کردیم و دیروز جلسهای را با مدیران داشتیم و تمامی اقلامی که در روزهای پیش رو نیاز است میتوانیم وارد کنیم و در زمینه اقلامی که برای درمان کرونا نیاز است الان کمبودی نداریم.
سرپرست جمعیت هلال احمر ادامه داد: در کل کشور اقلامی که نیاز بیماران کرونایی است در ۳۷ داروخانه اعلام شده داریم و کمبودی هم در این زمینه نداریم.
به گفته وی، هلال احمر و صلیب سرخ به وظایف خود در زمینه کرونا عمل کردند اما عمدتاً تمرکز خدمات دهی ما برای دوران بعد از کرونا است.
همتی ادامه داد: ماسکهای پارچهای را اتوکلاو میکنیم و بعد از اینکه تاییدیه بگیرند توزیع میشود اما ماسکهایی که هلال احمر تهیه و توزیع میکند ماسکهای سه لایه است.
سرپرست جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: در خیلی از زندانها و آسایشگاهها همکاران ما در هلال احمر حضور داشتند و حدود ۴۰۰ هزار بسته بهداشتی در بین آنها توزیع کرده اند.
وی گفت: بستههای غذایی ۷۲ ساعته و یک ماهه را در اختیار خانوادههای مناطق سیل زده قرار دادیم و در تلاش برای مساعد کردن محیط هستیم، البته این را هم بگویم مواد بهداشتی به اندازه کافی در این مناطق وجود دارد.
همتی تصریح کرد: تعداد مبتلایان در بین مناطق خاص سیستان و بلوچستان و سیل زده عدد زیادی نبوده است و ما هم به اندازه همان تعدا مبتلایان دستکش و ماسک و گان برای محافظت از آنها ارسال کردیم الحمدلله بحث کرونا در این منطقه جدی نیست.
سرپرست جمعیت هلال احمر بیان کرد: مشکل حسابهایی که به دلیل تحریمها داشتیم سعی کردیم با حسابهای ارزی تهیه کنیم و بخشی هم در کشورهایی که کمک نقدی داشتند در همان کشورها اقلام خریداری و وارد و در اختیار وزارت بهداشت قرار داده شده است.
به گفته همتی، دو نفر از امدادگران در قم و کاشان به کرونا مبتلا و شهید شدند و تعدادی دیگر هم به کرونا مبتلا شدند که حالشان بهتر است.
وی تصریح کرد: ونتیلاتورهایی که خرید میکنیم تولید داخل است، البته با شرکتهای خارجی هم رایزنی کردیم که اگر مشکل مالی خریداری شده هم حل شود برای وارد کردن این دستگاهها به دلیل تحریم مشکل داریم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد