سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل باشگاه خبرنگاران جوان ، انتخاب پایتخت کتاب یکی از طرحهای وزارت ارشاد برای ترویج کتابخوانی است هرساله ادارههای ارشاد سراسر کشور طرحهای خود را برای وزارت ارشاد میفرستند، این طرحها بررسی میشود و از میان طرحهای ارسالی برای ترویج کتاب، پایتخت کتاب ایران انتخاب میشود امسال باتوجه به شیوع بیماری کرونا شیراز نتوانست تمام طرحهای خود را در زمینه ترویج کتابخوانی اجراکند از این رو از وزارت ارشاد خواست تا مهلتی به آنها برای اجرای طرح هایشان بدهند برای همین شیراز پایتخت کتاب ایران تا سال ۱۴۰۰ شد. سوال مطرح شده اینجاست انتخاب پایتخت کتاب تاچه میزان توانسته است در افزایش سرانه مطالعه موثر باشد؟
سید محمود علوی نیا، شاعر در گفتگویی گفت: پایتخت کتاب ایران در قالب طرحهایی بود که اجرایی شد و تاثیر چندانی روی افزایش سرانه مطالعه نداشت کتاب و کتابخوانی به پیش زمینههایی نیاز دارد که اولین شرط آن این است افراد کتابخوان استطاعت مالی برای تهیه کتاب داشته باشند یا اینکه بتوانند به کتابخانههای بزرگ که از نظر منابع غنی هستند دسترسی داشته باشند که چنین امکانی برای افراد کتابخوان وجود ندارد
وی افزود:بیشتر طرحهایی که در قالب طرح پایتخت کتاب ایران اجرا شد طرحهایی بودند که در قالب گفت و گو اجرا شد و مسئله دیگری که تاثیری در افزایش سرانه مطالعه داشته باشد رخ نداد. باید برای افزایش سرانه مطالعه کتاب از اهالی قلم حمایت شود تا نویسنده برای ادامه کارش تشویق شود اما چنین اتفاقی نمیافتد و از اهل قلم حمایت نمیشود.
این شاعر ادامه داد:تمام هزینههای انتشار کتابم را خودم دادم و کسی از من برای انتشار کتابم حمایت نکرد وزارت ارشاد میگوید کاغذ را در اختیار ناشر قرار میدهد، اما وقتی ناشر برای دریافت کاغذ مراجعه میکند به او میگویند نوبت تو یک سال دیگر است و باید همین کتاب را یک سال دیگر منتشر کنی درحالی که صاحب اثر میخواهد کتابش امسال منتشر شود برای همین تهیه کاغذ سه میلیون تومان هزینه کردم شاید دولت به دلیل مسائل اقتصادی که با آن روبه روست در حال حاضر نمیتواند در این زمینه حمایت کند.
علوی نیا بیان کرد:اگر از اهل قلم و نویسندهها در کشور حمایت شود و دولت امکاناتی را در اختیارشان قرار دهد کتاب با قیمت پایین تری به دست مخاطبان کتاب میرسد و او میتواند کتاب را با قیمت کمتری تهیه کند. در صورتی که همین وضعیت ادامه داشته باشد و از اهل قلم حمایتی نشود سرانه مطالعه افزایش نمییابد آن هم باتوجه به اینکه مخاطبان کتاب میتوانند هر کتابی را از سایتها در فضای مجازی دانلود کنند و تنها هزینه اینترنت را پرداخت کنند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد