رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید انستیتو پاستور:

موج زمستانی کرونا سهمگین‌تر خواهد بود

مصطفوی گفت: اگر مراقب نباشیم، موج‌های احتمالی بعدی کرونا سهمگین‌تر از موج فعلی خواهد بود.
کد خبر: ۱۲۹۵۵۳۶
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، احسان مصطفوی استاد اپیدمیولوژی، عضو هیات علمی انستیتو پاستور ایران، رئیس مرکز تحقیقات بیماری های نوپدید و باز پدید انستیتو پاستور ایران با اشاره به روند کاهش بیماری کرونا، اظهار کرد: باید توجه داشت که این روند کاهنده هر چند مهم و امیدوار کننده است، اما شرایط فعلی را باید شکننده دانست و نباید به این سیر نزولی خوش بین بود. کاهش دمای هوا و حضور افراد در محیط‌های سر بسته، اوضاع را در پاییز و زمستان سخت‌تر از قبل کرده است؛ بنابراین اگر مراقب نباشیم و مدیریت مناسبی برای کنترل اپیدمی دنبال نکنیم ممکن است موج‌های احتمالی بعدی، سهمگین‌تر از موج فعلی باشد.
او ادامه داد: ما فرصت‌های طلایی را برای تصمیم گیری در گذشته از دست داده ایم که می‌توانستیم بهتر عمل کنیم. قسمتی از این موضوع متاثر از ذات ویروس بوده که یک بیماری نوپدید است و شناخت ما هنوز هم در مورد بسیاری از ابعاد ویروس کرونا کافی نیست تا بتوانیم تصمیمات درستی درباره آن بگیریم.
عضو هیات علمی انستیتو پاستور ایران، افزود: قسمتی هم متاثر از آماده نبودن کشور و ساختار بهداشت و درمان برای پاسخ سریع و به هنگام به یک اپیدمی با این ابعاد است و می‌توان آن را ضعف مدیریتی و هماهنگی‌های ضعیف بین بخشی دانست، بخشی هم متاثر از تحریم‌ها و محدودیت‌های ناشی از آن بوده که در ابعاد مختلف به ما ضربه زده و قسمتی هم مرتبط با مردم و عدم اعتماد کافی به دستورات و تبعیت لازم از توصیه‌های بهداشتی است.
به اتاق فکر علمی و قوی در سطوح ملی و استانی نیاز داریم
رئیس مرکز تحقیقات بیماری های نوپدید و باز پدید انستیتو پاستور ایران بیان کرد: انتظار می رود پس از ۹ ماه و گذراندن سه پیک اپیدمی با مرور آنچه گذشته است، در بعضی سیاست‌هایمان تجدیدنظر کنیم. اول آنکه نیاز به یک اتاق فکر علمی و قوی در سطوح ملی و استانی احساس می‌شود که بتواند تجزیه و تحلیل شواهد علمی بیان شده در سطح کشور و دنیا را به درستی انجام دهد و بهترین توصیه‌ها را به مدیران ستادی و اجرایی داشته باشد.
مصطفوی با بیان اینکه ما هنوز از تمام توان علمی کشور در مدیریت اپیدمی کرونا استفاده نکرده ایم، اظهار کرد: موضوع دوم، مشارکت دادن مردم در تصمیم گیری‌ها و اجرای آن‌هاست تا مردم قسمتی از فرآیند‌های جاری باشند نه فقط هدف آن. مساله سوم، نظارت بر اجرای صحیح و درست توصیه‌های بهداشتی است. در عین حال، در مدیریت این اپیدمی باید منسجم و قوی‌تر عمل کنیم و مدیریتی واحد را بپذیریم. اگر این موارد را مدنظر داشته باشیم، انتظار است بتوانیم عملکرد موثرتر و اثربخش تری در ماه‌های پیش رو در مقابله با کرونا داشته باشیم.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها