او در همین فکرها بود که بیهوش شد تا کتفش را جا بیندازند. سال گذشته برای سهراب مرادی با دو آسیبدیدگی سخت و اعزام به آلمان برای عمل جراحی گذشت، اما هر روز که شب میشود، انگیزه رکورددار جهان هم برای بازگشت به تخته وزنهبرداری بیشتر میشود.
آن روز که کف تخته وزنهبرداری از درد به خود میپیچید، اگر کسی میگفت شاید المپیک یک سال به تعویق بیفتد، حرف مضحکی زده بود.
المپیک بیش از ۷۰ سال بود که حتی یک هفته هم به تعویق نیفتاده بود، اما این بار افتاد. سهراب دوباره به چرخه مسابقات گزینشی برگشت، در غرب آسیا قهرمان شد و بار دیگر نام خود را به عنوان یکی از شانسهای ایران برای کسب سهمیه سر زبانها انداخت.
همین سختکوشی و همین روحیه مبارزهطلبی، آن هم در آخرین سال عمر ورزشی، باعث شد سهراب در نظرسنجیها به عنوان مرد سال وزنهبرداری ایران معرفی شود. این شما و این هم قهرمان جهان و المپیک؛ سهراب مرادی.
یک سال میلادی سخت را گذراندی... قبلتر انتظار میرفت سال ۲۰۲۰ سال درخشش تو در المپیک توکیو باشد اما آسیبدیدگی و کرونا همه چیز را بههم ریخت. درباره سال ۲۰۲۰ چه نظری داری؟
حق با شماست. قبل از این اتفاقات با توجه به رکوردها و آمادگی بدنی که داشتم میتوانستم خیلی راحت طلای المپیک را بهدست بیاورم اما یک آسیبدیدگی شدید باعث شد همه چیز خراب شود. خود من تقریبا ورزش را تمام شده میدانستم چون آسیب کتف واقعا دردناک است و در وزنهبرداری هم یکی از بدترین آسیبها به شمار میرود. ویروس کرونا جان خیلی از هموطنانمان را گرفت و ورزش را هم به تعطیلی کامل برد. مسائل اقتصادی و تورم و گرانی هم واقعا سال سخت و وحشتناکی را برای خیلیها رقم زد، اما انشاا... سال ۲۰۲۱ جبران همه این سختیها بشود.
از جنبه ورزشی فکر میکنم سهراب مرادی راه گذر از این سختیها را خوب بلد است. تو قبلا هم ماهها و سالهای سختی را در زندگی ورزشیات تجربه کرده بودی. برای تو ۲۰۲۰ سختتر بود یا آن سالها؟
بله! سالهای قبل هم شرایط سخت بود مخصوصا سال قبل المپیک ۲۰۱۶ اما خوب آن یک تجربه دیگر بود و خیلی به درد الان نمیخورد. الان اتفاقات جدیدی افتاده و من با چالشی روبهرو شدم که شخصا تجربه مواجهه با آن را نداشتم. بخاطر همین هرچقدر هم که سالهای قبل سخت بوده باشد در مقابل اتفاقات جدید خیلی سطحیتر و سادهتر به نظر میآیند. به شخصه فکر کنم اگر تجربه قبلی از مصدومیت شدید داشتم راه گذر از آن را هم بهتر بلد بودم، اما این برای من یک اتفاق جدید بود با مشکلات جدیدتر. به همین خاطر هم سختیهای بیشتری را تحمل کردم، بیشتر صبوری به خرج دادم و فقط با امید به آینده روند بهبودیام را دنبال کردم.
قطعا همین سختکوشی تو باعث شد بسیاری از قهرمانان و اعضای خانواده وزنهبرداری در انتخاب مرد سال ۲۰۲۰ به تو رای بدهند. درباره این انتخاب چه نظری داری؟
ممنونم و تشکر میکنم از همه عزیزان که همیشه به من لطف دارند و محبت میکنند. آنها همیشه باعث دلگرمی من هستند. انشاا... من هم بتوانم نزد جامعه ورزش سربلند باشم و بار دیگر باعث خوشحالی مردم شوم.
در انتخاب مرد سال وزنهبرداری بالاتر از علی داوودی و حافظ قشقایی قرار گرفتی. توصیهات برای این دو قهرمان و سایر وزنهبرداران جوان چیست؟
علی داوودی و حافظ قشقایی از قهرمانان خوب و آیندهدار وزنهبرداری هستند که البته همین الان هم کلی مدال در کارنامه دارند و انشاا... به آن چیزی که در وزنهبرداری استحقاقش را دارند برسند. توصیهام به وزنهبردارهای جوانتر هم این که عمر ورزشی خودشان را به یک سال یا دو سال یا یکی دو مسابقه گره نزنند تا زود ناامید و خسته نشوند از وزنهبرداری. آنها بهتر است یک دوره مثلا ده ساله را برای خودشان در نظر بگیرند و بدانند که با وجود همه سختیها، سال خوب آنها هم از راه میرسد. یک ورزشکار نباید با یک موفقیت یا ناکامی از صحنه ورزش کنار برود.
شاید ۲۰۲۱ آخرین سال عمر ورزشی سهراب مرادی باشد. در سال جدید میلادی دنبال چه هدفی هستی؟
واقعیت را باید پذیرفت. سال ۲۰۲۱ آخرین سال عمر ورزشی من خواهد بود به همین خاطر دارم با تمام توان تمریناتم را پیش میبرم و تمام تمرکزم را گذاشتم روی اینکه به آمادگی کامل برسم. خداراشکر تا امروز همه چیز خوب پیش رفته. انشاا... اول بتوانم در گزینشی المپیک و بعد هم در المپیک ۲۰۲۱ توکیو با آمادگی بالا حضور پیدا کنم و تمام این سختیهای یک سال گذشته با یک اتفاق خوب به اتمامبرسد.
رضا پورعالی - ورزش / روزنامه جام جم
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: