سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین، زینب چناری، مدیر عامل این شرکت فناور و از محققان این طرح در گفتگو با ایسنا با بیان اینکه این شرکت فناور به مدت ۳ سال با هدف تولید محصولات کاربردی مرتبط با حوزه لیزر و فوتونیک فعالیت میکند، گفت: اولین محصول تولیدشده این شرکت با عنوان «هدست نوری توانبخشی مغز» است که برای بهبود بسیاری از عارضههای مغزی کاربرد دارد.
وی با بیان اینکه این دستگاه بر روی سلامت عمومی مغز موثر است، اظهار کرد: این محصول در مراحل اخذ مجوزها از سازمان غذا و دارو است که پس از آن میتواند در اختیار محققان حوزه علوم اعصاب قرار گیرد تا از طریق آن آزمایشهای حوزه علوم شناختی را اجرایی کنند.
چناری با اشاره به عملکرد این دستگاه، توضیح داد: این دستگاه با استفاده از نور مادون قرمز، یکسری از فعالیتهای بیوشیمیایی را در مغز تحریک میکند، به گونهای که انرژی سلول را افزایش میدهند و این امر موجب تحریک مغز برای انجام یکسری از فعالیتها میشود.
این محقق به بیان کاربردهای این هدست پرداخت و یادآور شد: این هدست نوری میتواند برای کاهش علایم عارضههایی چون افسردگی و کاهش سطح اضطراب و استرس مورد استفاده قرار گیرد و مطالعات انجام شده نشان داده است که این دستگاه در بهبود وضعیت بیماران مبتلا به آلزایمر موثر بوده است.
به گفته مدیر عامل این شرکت فناور، این دستگاه فاکتورهایی که باعث بیماری آلزایمر میشوند را در سطح مغز کاهش داده است.
چناری با تاکید بر اینکه کاربرد این دستگاه بسیار ساده و دارای کاربردهای خانگی است، خاطر نشان کرد: درمان بیماریهای مغزی و بیماریهای مربوط به اعصاب و روان در بلند مدت صورت میگیرد، ضمن آنکه بیماری مانند آلزایمر یک بیماری پیشرونده است و درمان مشخصی ندارد، از این رو این دستگاه یک دستگاه خانگی است و بیماران را از مراجعه مکرر به کلینیکهای توانبخشی بینیاز میکند.
مجری طرح، اثرگذاری این دستگاه را بر روی قشر مغز دانست و با بیان این که این دستگاه بیشتر بر روی فاکتورهای شناختی موثر است، ادامه داد: در حال حاضر نمونه اولیه این دستگاه ساخته شده و مجوز کد اخلاق آن نیز اخذ شده است و در حال انجام تحقیقات بالینی بر روی آن هستیم، ضمن آنکه تیمی برای کارآزمایی بالینی این دستگاه بر روی بیماران مبتلا به آلزایمر تشکیل شده و در حال اخذ کد اخلاق آن هستیم.
به گفته وی این دستگاه در دو مدل «آلفا» و «گاما» ساخته شده است که مدل آلفا برای کاربردهای عمومی و بهبود بیماریهایی چون افسردگی و اضطراب و مدل گاما برای بهبود حافظه و عارضههایی چون آلزایمر به کار برده میشود.
چناری تاکید کرد: هر دو مدل آلفا و گامای دستگاه هدست نوری توانبخشی مغزی در فاز کارآزمایی بالینی قرار دارد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد