مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران:

غلظت آلاینده دی‌اکسید گوگرد در برخی نقاط تهران تا ۵۰ درصد بیشتر شده است

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران ضمن اشاره به اینکه طی آبان، آذر و دی ماه امسال غلظت آلاینده دی‌اکسید گوگرد در برخی نقاط تهران تا ۵۰ درصد بیشتر شده بود، گفت: بخشی از آلودگی هوا از خارج از شهر وارد تهران می‌شود.
کد خبر: ۱۳۰۱۹۱۲

به گزارش جام جم آنلاین از شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، حسین شهیدزاده در رویداد یک روزه نشست‌های تخصصی برخط آلودگی هوا و صدا ضمن اشاره به دستاوردهای همایش‌های پیشین آلودگی هوا و صدا که از سال ۹۱ تاکنون برگزار شده است، اظهار کرد: به‌دنبال برگزاری این همایش‌ها مقالات ارزشمندی در زمینه آلودگی هوا و صدا به دست ما رسید.

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با اشاره به رسالت این شرکت برای اندازه‌گیری، پایش و پژوهش در حوزه آلودگی هوا گفت: بررسی‌های ما نشان می‌دهد که روند تغییرات آلاینده‌های مختلف در تهران از جمله pm۲.۵ و آلاینده دی‌اکسید گوگرد طی سال‌های ۸۸ تا ۹۸ کاهشی بوده است.

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات ما این است که کیفیت هوا طی امسال و سال‌های گذشته با یکدیگر مقایسه می‌شود، اظهار کرد: نحوه اندازه‌گیری شاخص کیفیت هوا طی امسال سختگیرانه‌تر شده است. طی امسال کیفیت هوا در تهران تاکنون ۱۰۶ روز آلوده گزارش شده این درحالیست که طی سال گذشته در همین بازه زمانی کیفیت هوا ۷۲ روز آلوده بود. به‌دلیل آنکه نحوه اندازه‌گیری شاخص، امسال سختگیرانه‌تر شده است نمی‌توان آن را با سال گذشته مقایسه کرد چراکه معیارها یکسان نیست.

شهیدزاده افزود: با مقایسه کیفیت هوا در سال جاری و سال ۱۳۹۸ به نظر می رسد ۳۴ روز بر تعداد روزهای آلوده در سال جاری افزوده شده است اما با توجه به تغییر روش محاسبه شاخص در سال جاری می بایست مقایسه کیفیت هوا بر اساس یک روش انجام شود. بر این اساس در صورتی که روش گذشته مد نظر قرار گیرد سال جاری ۷ روز آلوده بیشتر داشته و اگر استاندارد جدید مد نظر قرار گیرد سال ۱۳۹۹ دارای ۱۱ روز آلوده بیشتر بوده است.

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه غلظت آلاینده دی‌اکسید گوگرد در ماه‌های آبان، آذر و دی ماه حدود ۵۰ درصد بیشتر از ماه های مشابه در سال گذشته بوده است، تصریح کرد: این مسئله می‌تواند گویای آن باشد که سهم منابع ثابت در تولید این آلاینده بیشتر شده است چراکه ادعا می‌شود که سوخت منابع متحرک تغییری نکرده است. از سوی دیگر تغییرات روزانه آلاینده دی‌اکسید گوگرد نشان می‌دهد که غلظت این آلاینده در ساعات ظهر بیشتر شده است. از آنجایی که خودروهای گازوییلی در این ساعات تردد خاصی ندارند می‌توان نتیجه گرفت که صنایع علت آن بوده‌اند.

شهیدزاده در ادامه گفت: براساس تصاویر ماهواره‌ای کیفیت هوا در اطراف تهران طی آذر ماه امسال با رنگ قرمز نمایش داده شده است و این نشان می‌دهد که منابع آلاینده در غرب، جنوب غرب و جنوب شرق بیشتر از سال گذشته فعال هستند. برای همین ما می‌گوییم که بخشی از آلودگی هوای تهران از خارج از شهر وارد می‌شود. شهر ری نیز نسبت به سال گذشته تغییرات عمده‌ای در آلاینده دی‌اکسید گوگرد کرده و غلظت آن افزایشی بوده است.

وی با بیان اینکه در روزهای ۸ و ۲۳ آذر ماه امسال افزایش غلظت آلاینده دی‌اکسید گوگرد در ایستگاه‌های جنوبی همراه با استشمام بوی نامطبوع در تهران همراه بوده است، گفت: جهت باد توانسته این آلاینده را به سمت شهر هدایت کند.

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در پایان ضمن اشاره به برخی اطلاعات هواشناسی تصریح کرد: طی امسال تندی‌باد نسبت به سال گذشته در بیشتر ماه‌ها کم سرعت‌تر بوده است همچنین فشار هوا بیشتر بوده که این خود سبب می‌شود هوا آلوده‌تر شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها