گلکسی اس۲۱ اولترا که امسال کمی زودتر از همیشه رونمایی شد و آیفون ۱۲ پرومکس بهترین، باکیفیتترین، تواناترین و البته گرانقیمتترین گوشیهای جهان هستند.
مقایسه این دو کمی دشوار است، چون هر کدام بهنحوی میتوانند تعریف شما از کارایی گوشیهای هوشمند را تغییر دهند.
پردازندههای قدرتمند، پشتیبانی از نسل پنجم ارتباطات بیسیم، دوربینهای باکیفیت مجهز به هوش مصنوعی و پایدارکننده تصویر، نمایشگرهای بزرگ و پرنور و البته شاسیهای مقاوم فلزی از نقاط تشابه این دو هستند اما تفاوتهای کوچکی هم بین این دو محصول وجود دارد که باعث میشود برای بعضی کاربردها بهتر از دیگری باشند. در ادامه بیشتر تفاوتهای عملکرد این دو محصول از لحاظ کاربردی را مقایسه میکنیم.
نبرد دوربینها
پرچمدارها در سالهای اخیر محلی برای نمایش آخرین فناوریهای دوربینهای دیجیتال در گوشیهای هوشمند بودهاند حتی میتوان گفت این چیدمان دوربینهاست که به امضای بصری سازندگان گوشیهای پرچمدار جدید با بدنههای مستطیلی تکراریشان تبدیل شده است.
سامسونگ در گلکسی اس۲۱ اولترا به سیم آخر زده و در کنار طرحی جدید و زیبا برای محل قرارگیری حسگرهای دوربین، سختافزار آن را هم ارتقا داده است.
درنتیجه اکنون دوربین تلهفتوی گوشی میتواند تا ۱۰ برابر زوم اپتیک در اختیار شما قرار دهد که نسبت به چهار برابر زوم نسل قبلی پیشرفت چشمگیری محسوب میشود.
سامسونگ یک لنز تلهفتوی سه برابر زوم هم برای تهیه تصاویر نزدیک در این مجموعه گنجانده که آن هم مجهز به فناوری پایدارسازی تصویر است.
همچنین گوشی سامسونگ به شما امکان تصویربرداری با کیفیت ۸K را میدهد که دو برابر کیفیت فیلمبرداری آیفون است.
برگ آخر برنده سامسونگ، دوربین جلوی ۴۰ مگاپیکسلی واید برای گرفتن سلفی و برقراری تماسهای تصویری باکیفیت است که عملکرد بهتری از دوربین جلوی آیفون دارد.
از طرف دیگر گوشی اپل با استفاده از پردازشگر قدرتمند اختصاصی تصویر، پشتیبانی از فناوری HDR و رادار نوری یا LiDAR برای دستیابی به فوکوس بهینه با وجود داشتن حسگر ۱۲ مگاپیکسلی اصلی تصاویر فوقالعادهای میگیرد که با دوربینهای DSLR قابل مقایسه است.
دوربین جلوی ۱۲ مگاپیکسلی آن هم مثل دوربین اصلی کیفیت بسیار بالایی دارد، هرچند وضوح تصویر در تماسهای تصویری درحد اس۲۱ نیست.
بهعلاوه گوشی اپل مجهز به یک لایه محافظ سرامیکی روی صفحه نمایشگر است که مقاومت خوبی در برابر ضربه و خط و خش در آن ایجاد کرده است.
بهطور کلی میتوان گفت دوربین آیفون ۱۲ پرومکس کماکان برای عکاسی پرتره و نزدیک بهتر است. اما برای فیلمبرداری از صحنههای پرتحرک، عکاسی از مناظر طبیعی یا اتفاقاتی که در دوردست میافتند، دوربین سامسونگ تفاوت عملکرد معنیداری دارد.
نورانی و رنگین
هر دو گوشی صفحههای نمایش بسیار بزرگی دارند که تنها کمی دیگر با رسیدن به استاندارد ابعادی تبلتها فاصله دارد البته روی کاغذ نمایشگر سامسونگ 0.1 اینچ بزرگتر است، اما این تفاوت در عمل بهچشم نمیآید.
درست مثل نسبت ابعاد نمایشگر به ابعاد بدنه که برای هر دو محصول بالاتر از 0.87 است و تقریبا تمام فضای روی گوشی را پوشش میدهد.
هر دو نمایشگر از فناوری HDR پشتیبانی میکنند و از فناوری OLED در ساخت آنها استفاده شده است. البته نمایشگر سامسونگ نوردهی وضوح تصویر بالاتری دارد که بهخصوص هنگام خواندن اسناد متنی تفاوت خود را نشان میدهد.
مزیت دیگر نمایشگر سامسونگ نرخ رفرش پویای آن است که میتواند تا ۱۲۰ هرتز هم بالا برود که دو برابر نرخ رفرش ۶۰ هرتزی آیفون است.
این قابلیت باعث میشود حرکات تصویر در نمایشگر سامسونگ نرمتر و پیوستهتر از آیفون باشد. این مزیت بهخصوص برای کسانی که از گوشی برای دیدن مسابقههای ورزشی یا بازیهای ویدئویی استفاده میکنند بسیار مهم خواهد بود.
در نهایت هم باید به وجود قلم لمسی در گوشی اس۲۱ اشاره کنیم که به شما امکان کار کردن با نمایشگر بزرگ و دقیق این گوشی را میدهد.
این نخستین گوشی غیرنوت سامسونگ است که چنین توانایی دارد و شاید این نشاندهنده رسیدن خانواده محبوب گوشیهای نوت به پایان راه باشد.
بهوقت عمل
مهمترین محک توانایی هر گوشی هوشمندی، قدرت پردازش و عملکرد آن در اجرای نرمافزارهای مختلف است.
هر دو گوشی به لطف پردازندههای ساخته شده با معماری ۵ نانومتری عملکرد بسیار خوبی در بنچمارکها داشتهاند البته در زمینه قدرت پردازش، بهخصوص در حالت پردازش تکهستهای، تراشه A۱۴ اپل دست بالاتر را دارد.
درواقع بهغیر از عملکرد گرافیکی، A۱۴ نتایج بسیار بهتری از پردازندههای اسنپدراگون ۸۸۸ و اکسینوس سامسونگ که بهترتیب در مدلهای مخصوص ایالات متحده و جهانی این محصول بهکار خواهند رفت، کسب کردهاند.
در زمینه عملکرد گرافیکی هم کماکان آیفون بهتر عمل میکند، هرچند این اختلاف بسیار جزئی است البته سامسونگ هم از یک مودم یکپارچه داخلی برای اتصال به شبکههای ۵G استفاده میکند که باید باعث بهبود کارآیی و افزایش عمر باتری در زمان استفاده از اینترنت پرسرعت شود.
کماکان اپل با بهرهگیری از یکپارچهسازی توسعه سیستمعامل و سختافزار اختصاصی موفق به کسب عملکرد بهتری از نظر قدرت پردازش و اجرای نرمافزارهای سنگین و متعدد شده است اما آخرین مدل گلکسی هم به هیچ عنوان کند نیست و حتی میتواند برای گیمرها جذابتر هم باشد.
عمر باتری
پرچمدارهای سامسونگ همیشه باتریهای بزرگتری از رقبای ساخت اپل خود داشتهاند و این سنت هنوز پابرجاست.
باتری عظیم ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی اس۲۱ هم بزرگتر از باتری ۳۶۸۷ میلیآمپرساعتی آفون۱۲ پرومکس است، هم با بهرهگیری از فناوری شارژ ۲۵ واتی سریعتر از آیفون با شارژر ۲۰ واتی شارژ میشود.
همچنین گوشی سامسونگ میتواند با وجود سرعت نمایش ۱۲۰ هرتزی در کاربردهای معمول بیشتر از آیفون در دستان شما دوام بیاورد که در نوع خود دستاورد بزرگی است.
یکی از شباهتهای ناگوار این دو پرچمدار، عرضه بدون شارژر است و این یعنی برای داشتن قابلیت شارژ سریع باید مبلغی مجزا برای خرید شارژر مخصوص هزینه کنید.
درغیر این صورت و با استفاده از شارژرهای معمولی برای پر شدن باتری گوشیهای گرانقیمت و پرچمدار خود باید بیشتر از زمانی که برای گوشیهای میانرده امروزی رایج است منتظر بمانید.
همچنین هر دو گوشی از شارژ بیسیم هم پشتیبانی میکنند، اما اس۲۱ میتواند بهصورت بیسیم گوشیهای دیگر را هم شارژ کند. این باعث میشود بتوانید از آن بهعنوان یک پاوربانک بیسیم هم استفاده کنید.
پرحافظه ارزانقیمت
هر دو گوشی با ظرفیت حافظه پایه ۱۲۸ گیگابایتی عرضهخواهند شد و هر دو فاقد جایگاه نصب کارت حافظه خارجی هستند که افزایش ظرفیت پس از خرید را غیرممکن میکند.
نکته جالب این که پرچمدار جدید سامسونگ حتی با ظرفیت ۵۱۲ گیگابایتی حافظه داخلی قیمت کمتری از مدل اس۲۰ که پارسال معرفی شده خواهد داشت البته این مورد درباره تمام خانواده اس۲۱ صادق است و برای اولین بار میتوانید با ۷۰۰ دلار نسخه پایه پرچمدار اصلی سامسونگ را خریداری کنید که تغییر بزرگی نسبت به سال قبل محسوب میشود.
پس اگر قصد خرید هریک از اعضای خانواده اس۲۰ را داشتید، قطعا بهتر است صبر کنید تا اس۲۱ وارد بازار شود.
خشایار مریدپور - روزنامه نگار فناوری / ضمیمه کلیک روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر