به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از مهر، به دنبال اطلاعیههای ۱۲، ۱۸ و ۲۱ بهمن ماه ۹۹ و اصلاح دفترچه راهنمای ثبت نام شرکت در آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ در زمینه سهمیه بهیاران، متقاضیان میتوانند نسبت به ثبت نام در کنکور سراسری ۱۴۰۰ اقدام کنند.
کنکور سراسری ۱۴۰۰ به منظور پذیرش دانشجو در دورههای روزانه، نوبت دوم «شبانه»، نیمهحضوری، مجازی، پردیس خودگردان دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، دانشگاه پیام نور (آموزش از راه دور) و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و همچنین رشتههای تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی در روزهای ۹، ۱۰، ۱۱ و ۱۲ تیرماه ۱۴۰۰ برگزار میشود.
متقاضیانی که در مهلت تعیین شده (از ۱۲ تا ۲۰ بهمن ۹۹) موفق به دریافت کدسوابق تحصیلی نشده یا به هر دلیل دیگر نتوانستهاند در آزمون ثبتنام کنند میتوانند در مهلت مجدد ثبتنام از روز یکشنبه ۱۰ اسفند تا روز چهارشنبه ۱۳ اسفند ۹۹ با مراجعه به سایت سازمان سنجش به نشانی
www.sanjesh.org در آزمون ثبت نام کنند.
ضمناً متقاضیانی که قبلاً در کنکور سراسری ۱۴۰۰ ثبت نام کردهاند، درصورت تمایل میتوانند در روزهای ۱۰ تا ۱۳ اسفند ۹۹ نسبت به ویرایش اطلاعات ثبت نامی خود اقدام کنند.
مورد اصلاحی مربوط به دفترچه راهنمای ثبتنام:
بند ۲-۴-۳- سهمیه بهیاران مندرج در صفحه ۲۷ دفترچه راهنمای ثبتنام به شرح ذیل اصلاح و تکمیل میشود:
به منظور تسهیل پذیرش و ادامه تحصیل دارندگان دیپلم بهیاری و برقراری عدالت آموزشی در رقابت با سایر داوطلبان آزمون ورودی دانشگاهها، براساس ابلاغیه شماره ۱۳۷۳۳/۹۹/ دش ۱۶ دیماه ۹۹ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر اختصاص سهمیه بهیاری در آزمون سراسری برای ورود به رشته پرستاری دوره روزانه دانشگاهها، این دستورالعمل اجرایی به پیشنهاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه و در جلسه ۲۶ روز ۲۵ بهمن ۹۹ شورای سنجش و پذیرش دانشجو با انجام برخی اصلاحات تصویب شد.
این دستورالعمل از آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ به مدت ۵ سال قابل اجراست.
شرایط لازم برای استفاده از سهمیه بهیاری:
دارندگان دیپلم بهیاری برای استفاده از این سهمیه باید شرایط ذیل را دارا باشند:
۱. دارا بودن شرایط عمومی شرکت در آزمون سراسری مربوط به هر سال تحصیلی
۲. برخورداری از سلامت کامل جسمی و روانی
۳. دارا بودن گواهینامه اشتغال به خدمت، اعم از دولتی و یا غیردولتی به تأیید دفتر پرستاری محل خدمت
۴. دارا بودن حداقل سه سال سابقه خدمت اعم از دولتی و یا غیردولتی به عنوان بهیار در استان محل خدمت پس از اخذ مدرک دیپلم به تأیید دفتر پرستاری محل ارائه خدمت
۵. دارا بودن دیپلم بهیاری نظام قدیم آموزش متوسطه و یا دیپلم بهیاری نظام آموزشی ۳-۳-۶ و یا دیپلم بهیاری نظام سالی واحدی یا ترمی واحدی به اضافه مدرک پیش دانشگاهی مورد تأیید وزارت آموزش و پرورش حداکثر تا پایان شهریور ماه همان سال آزمون.
نحوه اجرا:
این تسهیلات فقط برای ورود به رشته پرستاری در آزمون سراسری ورود به دانشگاهها است.
تسهیلات فقط شامل دوره روزانه (به جز رشتهمحلهای مخصوص مناطق محروم، بلایای طبیعی و دارای تعهد خدمت) رشته پرستاری است.
ظرفیت اختصاصی شامل حداکثر ۵ درصد از ظرفیت هر یک از کدرشته محلهای پرستاری دوره روزانه است.
در شکست ظرفیت، حاصل ضرب سهم در ظرفیت هر کدرشتهمحل به صورت ریاضی گرد میشود.
این تسهیلات برای استفاده از سهمیه بهیاری در رشتهمحلهای دوره روزانه رشته پرستاری، فقط در استان محل خدمت (محل اشتغال) بهیار اعمال میشود. متقاضیان حق استفاده از سهمیه بهیاری در استانهای دیگر را ندارند.
در صورت عدم رعایت این ضابطه، در صورت قبولی با سهمیه بهیاری، قبولی داوطلب لغو خواهد شد.
حدنصاب نمره لازم برای پذیرش داوطلبان حائز شرایط در سهمیه بهیاری هر یک از کدرشتهمحلهای پرستاری، کسب حداقل ۷۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد آن کدرشته محل است.
برای دیپلمهای بهیاری که در گروه علوم تجربی شرکت میکنند آزمون درس بهیاری به عنوان یک درس اختصاصی (به صورت دفترچه جداگانه) با ضریب ۴ برگزار میشود. نحوه تأثیر نمره این درس در نمره کل مربوط به زیرگروه رشته پرستاری برای پذیرش در دوره روزانه این رشته با استفاده از سهمیه بهیاری در آزمون سراسری ۱۴۰۰، به صورت تأثیر مثبت و در آزمون سراسری ۱۴۰۱ و بعد از آن، به صورت تأثیر قطعی است.
طول اعتبار این تسهیلات ۵ سال از اولین اجرا خواهد بود.
داوطلب بهیار در کدرشته محلهای انتخابی دورههای مجاز شده، در سهمیههای مجاز گزینش میشود و برای کدرشتههای دوره روزانه پرستاری انتخابی، ابتدا با سهمیه بهیاری، سپس در سهمیههای مجاز نیز گزینش خواهد شد.
پذیرفته شدگان این سهمیه مجاز به انتقال و جابهجایی نیستند.
میزان تعهد خدمت استفاده کنندگان از این سهمیه دو برابر طول مدت تحصیل و مطابق مقررات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
برنامه آموزشی:
طول دوره تحصیل و نظام آموزشی مطابق آئین نامه آموزشی مقاطع کاردانی، کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته مصوب شورای عالی برنامهریزی علوم پزشکی است.
برنامه آموزشی مطابق برنامه آموزشی مقطع کارشناسی پیوسته پرستاری مصوب شورای عالی برنامهریزی علوم پزشکی است. درسهایی که دانشجو در دوره بهیاری گذرانده است در مقطع کارشناسی پیوسته تطبیق واحد داده نمیشود و دانشجو ملزم است کلیه دروس مقطع کارشناسی پیوسته پرستاری را بگذراند.