شرکت «دی رایانه نوین» در سال ۸۴ بهطور رسمی به ثبت رسید، اما شروع فعالیت این مجموعه به سال ۷۰ برمیگردد.
این شرکت را میتوان از اولین کسبوکارهایی دانست که وارد حوزه ساخت نرمافزارهای مالی و اداری شده است.
شرکت «دی رایانه نوین» با رشدی که بهمرور زمان داشته، موفق شده است تا به امروز طیف وسیعی از نرمافزارها و سختافزارهای مالی، اداری، امنیتی و کنترل از راه دور را طراحی و تولید کند.
بنیانگذار و مدیرعامل شرکت «دی رایانه نوین» درباره نحوه شکلگیری آن به جامجم میگوید: «شرکت ما کار خودش را با طراحی و ساخت مجموعهای از نرمافزارهای مالی و اداری آغاز کرد و در زمینههای حسابداری، انبار و خزانه نرمافزارهایی را به بازار عرضه کردیم. پس از آن کمکم سمتوسوی شرکت به طرف تولید نرمافزارهای حقوق و دستمزد متمایل شد و این حوزه هم به مجموعه محصولات شرکت اضافه شد؛ اما در این زمینه علاوه بر نرمافزار، نیاز به سختافزارهایی هم وجود داشت که بتوانیم آنها را با نرمافزارمان تطبیق داده و در قالب مجموعهای از نرمافزار و سختافزار عرضه کنیم.»
مهدی وفایی میافزاید: «ابتدا سراغ یک تولیدکننده خارجی رفتیم و موفق شدیم با عقد قراردادی، امتیاز تولید محصولات آن در ایران را بهطور انحصاری در اختیار خودمان قرار دهیم. در این برهه زمانی تولید دستگاههای حضور و غیاب را شروع کردیم ولی پس از مدتی بهدلیل تحریمهای ناجوانمردانهای که از سوی کشورهای غربی علیه کشورمان بهراه افتاد، مجبور به بومیسازی سختافزارها شدیم. با این اجبار خوشایند، موفق شدیم بهسرعت به فناوری برنامهنویسی بر روی این سختافزارها دست پیدا کنیم و سفتافزار (Firmware) آنها را تغییر دهیم تا سختافزارهای مورد نیازمان را به زبان فارسی و مطابق با کاربرد مد نظر مشتریانمان تولید کنیم. اصطلاح «فرمویر» که به آن «سفتافزار» یا «میانافزار» نیز گفته میشود، برنامهای همیشگی است که در حافظه فقط خواندنی (ROM) سختافزار ذخیره میشود. در همین راستا سختافزارهایی با کاربردهای گوناگون تولید کردیم که برای نمونه میتوان به گیتهای ورود و خروج، دستگاههای حضور و غیاب مدارس، سختافزارهای باشگاهی، صندوق امانات بانک و سیستمهای امنیتی کنترل از راه دور اشاره کرد.»
وفایی در ادامه میگوید: «پس از دستیابی به فناوری برنامهنویسی بر روی سختافزارها، کمکم وارد مرحلهای از کسبوکارمان شدیم که به سمت فناوریهای امنیتی گرایش پیدا کردیم؛ در همین راستا تولید دستگاههایی مانند سیستمهای امنیتی با امکان کنترل از راه دور، دستگاههای کنترل دسترسی، سیستمهای گشت و نگهبانی، دستگاههای کنترل تردد، ابزارهای بازرسی با قابلیتهایی مانند تشخیص فلزات یا تصویربرداری بهکمک اشعه ایکس و ... را آغاز کردیم. در حال حاضر مجموعه ما با حدود ۷۰ نفر نیروی انسانی، خوشبختانه از سهم بازار مناسبی در حوزه نرمافزارها و سختافزارها برخوردار است. ما عضو شورای عالی انفورماتیک و سازمان نظام صنفی هستیم و در زمینه امنیتی نیز موفق به اخذ پروانه همکاری از سامانه مدیریت تامینکنندگان (سمتا) و گواهی امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات (افتا) شدهایم. همچنین علاوه بر اینکه ما جزو شرکتهای خلاق و فناور محسوب میشویم، درخواست دانشبنیانشدن را نیز ارائه دادهایم که در مرحله بررسی قرار دارد و با احتمال بالایی میتوانیم بگوییم به زودی شرکت «دی رایانه نوین» به جرگه کسبوکارهای دانشبنیان خواهد پیوست.»
بنیانگذار «دی رایانه نوین» درباره آیندهای که برای شرکتش متصور است، به جامجم میگوید: «پیشرفت علم و فناوری تأثیرات مشهودی بر کسبوکارها میگذارد و از آنجا که مشتریان ما همین کسبوکارها هستند، منطبق شدن آنها با فناوریهای نوین امری ناگزیر بهنظر میرسد. نمونهای از منسوخ شدن روشهای قدیمی را میتوان در دفترنویسی دید؛ شاید تا ۲۰ سال پیش کسبوکارهای بزرگی بودند که حسابوکتابشان را در دفاتر یادداشت میکردند، اما امروز هر کسبوکار کوچکی هم میداند برای مدیریت حسابهایش باید از یک نرمافزار حسابداری استفاده کند. به این ترتیب میتوان گفت امروزه همه صاحبان مشاغل لزوم بهروز شدن را در کسبوکارهایشان احساس میکنند و کافی است کیفیت محصولات ما بالا باشد تا حتی اگر تبلیغاتی هم برای شناساندن شرکتمان انجام ندهیم، مشتریها خودشان بر اساس کیفیتمان جذب ما شوند؛ کما اینکه در حال حاضر نیز تقریبا ۵۰درصد از فروش ما بر اساس رضایتمندی مشتریها و تبلیغات دهان به دهان است. ما اعتقاد داریم این روند در آینده هم ادامه خواهد داشت و کیفیت همیشه رمز موفقیت خواهد بود.»
ویژگیها و مزایای محصولات
مهدی وفایی مدیرعامل شرکت ضمن اشاره به روندی که دنیا در مواجهه با فناوریهای نوین در پیش گرفته است، خاطرنشان میکند: «در برخی رشتهها مانند الکترونیک، شاهدیم نهتنها رویکرد جهان به سمت بومیسازی این فناوریها نیست، بلکه در بعضی از کسبوکارهای بزرگ و بینالمللی بهدلیل ارزانبودن نیروی کار و توجیه اقتصادی، بخشهای مختلفی از یک محصول الکترونیکی را در نقاط مختلف جهان تولید میکنند. این روند تا جایی پیش رفته که امروزه بسیاری از این شرکتها پا را فراتر گذاشتهاند و حتی مرکز تماس خدمات پساز فروش خود را در کشورهای مختلف پراکنده میکنند. در این حالت زمانی که یک کاربر با بخش پشتیبانی تماس میگیرد، ممکن است اپراتوری از آن سوی دنیا پاسخگوی او باشد!
وی میافزاید: «بنابراین ما هم در حوزههای الکترونیک و کامپیوتر بهدنبال بومیسازی صددرصدی نیستیم و معتقدیم در عین حالیکه هسته مرکزی مجموعه ما متمرکز است، امکان استفاده از قطعات و بسترهای نرمافزاری خارجی وجود دارد و در واقع تولید مجدد آنها در کشور صرفه اقتصادی ندارد. همچنین از طرف دیگر با شرایطی که همهگیری ویروس کرونا بهوجود آورده است، متمرکزنبودن کل کسبوکار این اجازه را میدهد که برای بسیاری از نیروهای فعال ما در زمینه برنامهنویسی، امکان دورکاری مهیا باشد و به این ترتیب از کارایی مجموعه نیز کاسته نمیشود.»
مدیرعامل شرکت «دی رایانه نوین» در خصوص سایر ویژگیهای شرکت تحت مدیریتش میگوید: «کیفیت تولیدات و خدماتی که ارائه میدهیم، باعث شده همیشه از بهترینهای این حوزه باشیم و سعی ما بر این است که تجهیزات و فناوریهای روز دنیا را در اختیار مشتریانمان بگذاریم. همچنین خدمات پس از فروش از بخشهایی است که بیشترین اهمیت را برای ما دارد و اعتقاد داریم یکی از برتریهای اصلی ما نسبت به رقبا، احترام به حقوق مشتریان است که تلاش میکنیم به بهترین نحو انجام شود.»
وفایی در ادامه میگوید: «نیروهای فنی ما از نخبگان کشور در این حوزه هستند و به جرأت میتوان گفت طراحیها و پروژههایی که بخش فنی ما انجام میدهد، با بهترین و بهروزترین نمونهها در دنیا برابری میکند. همکاری با همین متخصصان است که باعث میشود مجموعه ما توانایی توسعه پیوسته محصولات را بنا بر نیاز مشتریان دارا باشد. در همین راستا یکی دیگر از مزایای توانمندی فنی این است که مجموعه ما تاکنون با کشورهایی مانند افغانستان و عراق رابطه تجاری داشته و در شهرهایی مثل دبی و استانبول نیز دفاتری را دایر کردهایم.»
فراز سهیلی آزاد - نشان ایرانی 2 / روزنامه جام جم
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش