در اخرین روز از مهلت ثبت نام انجام شد

ثبت نام جهانگیری در انتخابات ریاست جمهوری

گزارشی از آخرین تصمیمات رجال سیاسی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری

چه کسانی برای ثبت‌ نام به وزارت کشور می‌روند؟

کمتر از دو ماه به برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌ جمهوری باقیمانده و رفته‌رفته کاندیداهای انتخابات در حال اعلام آمادگی هستند و در مقابل برخی نیز همچنان در برابر دعوت‌ها سکوت کرده‌اند.
کد خبر: ۱۳۱۲۵۹۱

آرایش سیاسی جریان‌های سیاسی برای انتخابات ۱۴۰۰ در حال شکل گرفتن است و در این میان برخی چهره‌های سیاسی به صراحت از قصد خود برای حضور در انتخابات سخن گفته و برنامه‌هایشان را نیز اعلام کرده‌اند.

حسین دهقان : وزیر دفاع دولت یازدهم به‌صورت رسمی در چهارم آذر ۹۹ با انتشار فایل تصویری آمادگی خود را برای نامزدی انتخابات ریاست‌ جمهوری اعلام کرد.

او را باید جزو نظامیانی دانست که وارد عرصه انتخابات شدند و البته خود او هم ابایی از بیان این مطلب ندارد و در گفت‌وگویی که در ۱۹ اسفند با ایسنا داشت از حضور نظامیان در انتخابات آینده دفاع و در عین حال خاطرنشان کرد، تنها چیزی که می‌تواند موجب نگرانی شود این است که نظامیان سازمان‌یافته بخواهند یک جایگاه سیاسی را اشغال کنند.

در برخی از محافل سیاسی از دهقان به‌عنوان نامزد مستقل یاد می‌کنند و فعلا معلوم نیست که در جریان تکاپوهای مختلف نامزدهای رنگارنگ انتخاباتی چه گروه و جریانی از او حمایت خواهند کرد. دهقان را با توجه به حضورش در دولت روحانی شاید بتوان به عنوان چهره‌ای میانه‌رو درنظر گرفت.

رستم قاسمی : وزیر پیشین نفت با شعار «نفت برای همه» وارد عرصه انتخابات شد. وی معتقد است اکنون یارانه نفت و بنزین تنها به اشخاصی تعلق می‌گیرد که دارای خودرو یا موتورسیکلت هستند اما برای این‌که این یارانه به همه مردم داده شود، برنامه دارد.

قاسمی علاوه بر تصدی وزارت نفت در سال‌های ۹۰ تا ۹۲، معاون مهندسی قرارگاه دریایی خاتم‌الانبیاء، معاون مهندسی نیروی دریایی سپاه پاسداران، فرمانده قرارگاه سازندگی نوح و فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا را در کارنامه خود دارد.

سعید محمد : فرمانده سابق قرارگاه خاتم الانبیاء هم وارد کارزار انتخاباتی شده است. فرمانده سابق قرارگاه خاتم الانبیاء گفته در صورتی که آقای رئیسی نامزد ریاست‌جمهوری شود، کناره‌گیری خواهد کرد و به او کمک می‌کند.

محمد پیشتر مدیرعامل گروه ایرانیان اطلس بود، همچنین در فاصله سال‌های ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۳ مدیرعاملی سپاسد (از زیرمجموعه‌های قرارگاه خاتم) را به عهده داشت.

شاخص‌ترین دیدگاه اقتصادی او، دیدگاه مبتنی بر عمران و آبادانی است. همان چیزی که اصولگرایان از آن به عنوان سازندگی یاد می‌کنند.

با وجود این، سعید محمد در همین حوزه نیز یک دیدگاه شاخص دارد. وی معتقد است: مردم باید لذت و منفعت سازندگی را ببرند و سازندگی نباید فاصله طبقاتی ایجاد کند.

رامین مهمانپرست : دیپلمات و سخنگوی وزارت خارجه در دولت احمدی‌نژاد است که فروردین ماه در یک نشست خبری کاندیداتوری خود را اعلام کرد.

وی که سابقه کاندیداتوری در سال ۹۲ و ۹۸ را نیز دارد در این نشست گفته بود خود را نه نزدیک به جلیلی می‌دانم و نه نزدیک به ظریف. وی خود را نزدیک به خط ملت و کاندیدای مستقل معرفی کرده است.

عزت‌ا... ضرغامی : از حضور پررنگ رئیس پیشین صدا و سیما در فضای مجازی و قرارهای سیاسی و گفت و شنود به بهانه صرف صبحانه با برخی چهره‌ها معلوم بود موضوع انتخابات ۱۴۰۰ برای عزت‌ا... ضرغامی جدی است و حداقل به آن به عنوان یک گزینه محتمل فکر می‌کند.

در میان نامزدهای احتمالی ریاست‌ جمهوری او بیش از هر کس دیگری اظهار نظر رسانه‌ای دارد و پیرامون مسائل مختلف تحلیل و تفسیر خود را ارائه می‌دهد.

از همین رو شاید بتوان اینگونه برداشت کرد که او به واسطه ارتباط خوب با بخش زیادی از بدنه اصول‌گرایی کشور و همچین چهره و شخصیت‌های سایر جریان‌های سیاسی می‌تواند به عنوان یکی از گزینه‌ها مورد بحث در میان جریان اصولگرایی مورد توجه باشد.

با این وصف این داوطلب نامزدی انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری با تاکید بر حضور مستقل خود در انتخابات ۲۸ خرداد اعلام کرد که بنای ورود به سازوکارهای مرسوم را ندارد.

این اظهار نظر حاکی از آن است که وی چندان با تصمیم‌گیری‌های تشکیلاتی اصولگرایان در حوزه انتخابات موافق نیست.

اسدا... بادامچیان : از فعالان سیاسی پیش از انقلاب است که سابقه عضویت در حزب جمهوری اسلامی، نمایندگی مردم تهران در مجلس و معاونت سیاسی رئیس قوه قضاییه را در کارنامه خود دارد.

وی که دبیرکل حزب موتلفه اسلامی است چند روز قبل کاندیداتوری خود را در انتخابات ریاست‌جمهوری اعلام کرد.

وی همچنین گفت: چون موتلفه پنج نامزد داشت از سوی این حزب، بنده در شورای وحدت برای کاندیداتوری مطرح هستم. بادامچیان در اظهارنظر انتخاباتی گفته ما در عین این‌که به دولت حزبی معتقد هستیم اما در عین حال طرفدار دولت فراگیر هستیم.

مسعود پزشکیان : فعال سیاسی اصلاح‌طلب که در دولت هشتم وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بود.

پزشکیان گفته برای کاندیداتوری با هیچ گروه و فردی مشورت نکرده و اگر کسانی مانند علی لاریجانی، رئیس سابق مجلس و محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید هم نامزد انتخاباتی شوند به نفع آنها کنار نخواهد رفت.

وی همچنین گفته از همه افراد متخصص در کابینه استفاده خواهد شد و اگر آن فرد از جبهه پایداری هم باشد تخصص او برایم اهمیت دارد و نه چیز دیگری.

این فعال سیاسی که چهار دوره است با رای مردم تبریز وارد بهارستان می‌شود، شعار دولت خود را انصاف و عدالت گذاشته است. پزشکیان از جمله افرادی است که اعتقاد دارد بنزین ۲۰هزار تومانی به نفع مردم است و فقط باید حقیقت به مردم گفته شود.

علی نیکزاد : فعال سیاسی اصولگرا که سابقه استانداری اردبیل و وزارت راه و شهرسازی را در کارنامه خود دارد هم وارد عرصه انتخابات ریاست‌ جمهوری شده است.

وی شعار دولت خود را «دولت انقلابی، مسکن انقلابی» نامیده است و معتقد است دولت بعدی باید برای همه ایرانیان یک واحد مسکونی بسازد و این کار سختی نیست.

وی که استاندار اردبیل از سال ۸۴ تا ۸۷ بود اما در دولت دهم راهی تهران شد و سرپرستی وزارت راه و ترابری و مسؤولیت وزارت مسکن و شهرسازی را به عهده گرفت و درنهایت با ادغام دو وزارتخانه کلید وزارت راه و شهرسازی را به دولت یازدهم تحویل داد.

وی معتقد است مسکن، لکوموتیو اقتصاد ایران است و تحریم در این بخش بی‌تاثیر است. از این رو توانایی بی‌اثر کردن تحریم‌ها در بخش مسکن است که می‌تواند آن را خنثی کند.

محسن رهامی : دبیرکل سابق انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها، نماینده دوره اول و دوم مجلس شورای اسلامی و از کاندیداهای اصلاح‌طلب است.

وی معتقد است اگر تایید صلاحیت شود، یک روحانی با حرف‌های جدیدتر یا یک خاتمی با یک نگاه نوتر در مسائل حقوقی و اجتماعی است.

رهامی که مدعی است می‌تواند رئیس دولت ۱۴۰۰ باشد، تاکید می‌کند اگر رئیس‌جمهور شود ظریف گزینه او برای وزارت خارجه است و عارف می‌تواند معاون اولش باشد.

وی گفته برای وزارتخانه‌ها لیستی طراحی کرده اما وزرایی که از دولت فعلی باشند عموما در این لیست نیستند و دلیل آن هم سن بالای آنها است.

امیرحسین قاضی‌زاده‌ هاشمی : نماینده مردم مشهد در مجلس است و اکنون به عنوان یک نامزد مستقل پا به عرصه انتخابات گذاشته.

او که حضور خود را برای انتخابات ریاست‌ جمهوری به تایید صلاحیت شورای نگهبان منوط می‌داند، اعلام کرده جریانی در حال ایجاد است که شورای نگهبان را با جوسازی تحت فشار قرار دهد، در حالی که ویژگی‌های رجل سیاسی و مذهبی در قانون مشخص شده است.

وی گفته برنامه اجرایی ما دولت اعتماد خواهد بود. قاضی‌زاده، اصلی‌ترین اولویت خود را کاهش هزینه‌های خانوار و افزایش قدرت خرید اعلام کرده است.

این نامزد انتخابات رقیب خود را رضاخان(پهلوی اول) معرفی کرده و معتقد است چون نهاد اداره کشور برخاسته از رضاخان است و ادامه پیدا کرده، آمده‌ام نهاد ۱۰۰ساله رضاخانی را به هم بریزم!

علی مطهری : این نماینده پیشین مجلس قبلا جزو نیروهای اصولگرا محسوب می‌شد اما در فرآیندهایی به‌ویژه بعد از انتخابات ۸۸ آرام آرام مسیر خود را از جریان اصولگرایی جدا کرد و نزدیکی قابل توجهی با اصلاح‌طلبان و اعتدالی‌ها پیدا کرد.

وی در گفت‌وگویی درباره دلیل اعلام نامزدی خود در انتخابات ریاست‌جمهوری، گفت: از آنجا که گروهی از قبل پیروزی خود را تضمین شده و از پیش تعیین شده می‌دانند، احساس کردم باید وارد شوم.

مطهری در حوزه سیاسی با توجه اظهارنظرهایی که از او شنیده می‌شود به تفکرات اصلاح‌طلبان نزدیک است و حداقل طبق شواهد رسمی قرائت او از موضوع ولایت‌فقیه، نقش نظامیان در سیاست، نوع مواجهه شورای نگهبان با مساله تایید صلاحیت‌ها و.... با اصلاح‌طلبان مشترک است اما در حوزه فرهنگی به‌ویژه درمقولاتی مثل حجاب از نظر برخی، دیدگاه‌های سخت‌گیرانه‌ای دارد.

مصطفی کواکبیان : دبیر کل حزب مردمسالاری در اسفند ۹۹ با اجماع اعضای این حزب نامزد انتخابات ریاست‌ جمهوری ۱۴۰۰ شد.

وی که سابقه نمایندگی مجلس را دارد پیش از این دو بار در انتخابات ریاست‌ جمهوری رد صلاحیت شده است.

کواکبیان بعد از اعلام کاندیداتوری خود با بیان این‌که ۵۰ برنامه برای ریاست‌جمهوری تدوین کرده‌ایم گفته لیبرال‌ها را به دولت راه نخواهم داد و حتما افرادی را به خصوص در بحث اقتصاد معرفی خواهم کرد که گرایش‌شان اقتصاد آزاد لیبرالیستی نباشد و بحث را به این سمت ببرند که معیشت مردم و اقشار ضعیف جامعه بهبود بخشیده شود.

مصطفی تاج‌زاده : معاون وزیر کشور در دولت اصلاحات است که روز گذشته با بیانیه‌ای برای شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ اعلام کاندیداتوری کرد.

وی که در جریان فتنه ۸۸ عضو سازمان مجاهدین انقلاب بود از جمله افرادی است که در آن جریان دستگیر و به مدت هفت سال در زندان بود.

تاج‌زاده که طی روزهای گذشته گفته بود نظر قطعی خود را در مورد کاندیداتوری اعلام خواهم کرد روز گذشته اعلام کرد که سرانجام به دلیل آن‌که مزایای کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌ جمهوری ۱۴۰۰ را بیشتر از زیان‌های آن دیدم، تصمیم به انتشار بیانیه اعلام حضور گرفتم و به زودی برنامه اجرایی خود را منتشر خواهم کرد.

کاندیداهای احتمالی

سیدابراهیم رئیسی : رئیس قوه قضاییه یکی ازگزینه‌های محتمل به‌ویژه برای اصولگرایان در انتخابات ۱۴۰۰ است، به‌طوری‌که آمدن و نیامدن او نوع تصمیم‌گیری درباره گزینه‌های احتمالی نامزدی انتخابات ریاست‌جمهوری در بین اصولگراها را دچار تغییر و تحول جدی خواهد کرد.

در پیشینه سیاسی و مدیریتی قاضی‌القضات البته مناصب مختلفی مثل ریاست سازمان بازرسی کل کشور، معاون اول قوه قضاییه، دادستان کل کشور، نمایندگی مجلس خبرگان رهبری، تولیت آستان قدس رضوی و عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام وجود دارد و در نهایت این‌که او هفتمین رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران است.

در انتخابات ریاست‌جمهوری پیشین، او توانست به‌عنوان یک رقیب جدی برای حسن روحانی عرض‌اندام کند و ۱۶ میلیون رای را به خود اختصاص دهد.

طبعا این اقبال نسبی باعث شد که برخی احتمال جدی بدهند که رئیسی می‌تواند به عنوان نامزد بعدی انتخابات وارد عرصه شود.

شعارهای انتخاباتی او در دوره گذشته مبتنی بر تحقق عدالت اجتماعی و مبارزه با فساد بود و در عین تصدی‌گری بر دستگاه قضا هم با تغییر ساختار و رویه توانست نمایشی از اقتدار قوه قضاییه را در برخورد با فساد به نمایش بگذارد.

البته وی هنوز به‌صورت رسمی خبری مبنی بر آمدن یا نیامدنش در عرصه انتخابات نداده اما با این وصف منوچهر متکی سخنگوی شورای وحدت، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی را اولویت شماره یک این شورا برای نامزدی انتخابات ریاست‌جمهوری اعلام کرده است.

محمدجواد ظریف : این دیپلمات ۶۱ ساله از اواسط دوره دوم ریاست روحانی به‌عنوان یکی از گزینه‌های محتمل ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ مطرح بود اما در عین‌حال این احتمال همواره از سوی او به‌صورت جدی رد می‌شود.

وزارت خارجه در کابینه یازدهم و دوازدهم مهم‌ترین سمت اجرایی ظریف طی این سال‌ها بود و پیش از این او به‌عنوان سفیر ایران در سازمان ملل متحد و پیشتر عضویت در تیم مذاکره‌کننده ایران در جریان مذاکرات آتش‌بس میان ایران و عراق به ایفای نقش پرداخت.

انکار چندباره ظریف و همچنین اعلام حضور سیدحسن خمینی تا مدتی بحث نامزدی وزیر خارجه را به حاشیه برد اما انصراف سیدحسن باعث شد که نام ظریف مجددا بین اصلاح‌طلبان مطرح شود.

به‌طوری‌که روزنامه سازندگی ارگان کارگزاران، روز ۲۶ فروردین از بازگشت اصلاح‌طلبان به گزینه محمدجواد ظریف خبر داد و اعلام کرد که رایزنی‌ها با ظریف برای کاندیداتوری آغاز شده است و محمد عطریانفر، عضو شورای مرکزی کارگزاران هم بیان کرد که ظریف گزینه اول ما است.

محمدباقر قالیباف : رئیس مجلس یازدهم سابقه چندباره‌ای برای اعلام نامزدی در انتخابات ریاست‌ جمهوری دارد.

فرماندهی لشکر در دوران دفاع مقدس، فرمانده قرارگاه در دوران سازندگی،‌ فرماندهی نیروی انتظامی، شهرداری تهران و... قالیباف را برآن داشت که به‌عنوان نامزد انتخابات ریاست‌ جمهوری در سال ۸۴ پا به میدان بگذرد.

او بار دیگر در سال ۹۲ هم بخت خود را آزمود و در سال ۹۶ هم دگرباره وارد عرصه شد و در کنار رئیسی به عنوان دو نامزد جدی و مطرح در برابر روحانی و جهانگیری در مناظرات عرض‌اندام کرد.

بعد از ورود وی به مجلس یازدهم و تصدی ریاست مجلس، در برخی از محافل سیاسی زمزمه‌هایی مبنی بر حضور مجدد وی در عرصه رقابت‌های انتخابات ریاست‌ جمهوری شنیده شد؛ زمزمه‌هایی که البته این روزها تا حدودی از گمانه‌زنی‌های معمول در عرصه فضای رسانه‌ای فراتر رفته و به صورت جدی‌تری مطرح می‌شود البته قالیباف هنوز به صورت رسمی درباره ورودش به عرصه انتخابات اظهار نظر نکرده است.

شاید یکی از تردیدهای او مطرح شدن دوباره دوگانه رئیسی - قالیباف است اما براساس آنچه که در محافل سیاسی اصولگرایی شنیده می‌شود احتمال قوی این است که یکی از این دو گزینه پا به میدان بگذارند.

علی لاریجانی : در مقطعی از تاریخ انتخابات ریاست‌جمهوری به‌ویژه سال ۸۴ لاریجانی، گزینه جدی اصولگرایان بود.

عضویت در سپاه پاسداران،‌ وزارت ارشاد، ریاست صدا و سیما، دبیری شورای عالی امنیت‌ملی، نمایندگی مجلس و ریاست طولانی ادوار مختلف قوه مقننه جزو سوابق پیشین علی لاریجانی است.

سیر تحولات سیاسی این سال‌ها باعث شد بسیاری ازاصولگرایان او را از دایره اصولگرایی جدا کنند و حتی برخی وی را جزو گزینه نامزدی ریاست‌جمهوری با حمایت اصلاح‌طلبان بدانند.

نام او البته بعد از انصراف سیدحسن خمینی به عنوان یکی از گزینه‌های نامزدی انتخابات بیشتر شنیده شد و حتی برخی از اعضای حزب کارگزاران هم در تلاش‌اند به‌ویژه پس از قطعی شدن عدم کاندیداتوری سیدحسن خمینی و احیانا انکار ظریف، علی لاریجانی را به‌عنوان گزینه اجماعی اصلاح‌طلبان برای انتخابات ۱۴۰۰ معرفی کنند. لاریجانی هنوز درباره آمدن یا نیامدنش به عرصه انتخابات اظهارنظری نکرده است.

محمد رضا عارف : رئیس بنیاد امید ایرانیان و معاون اول دولت اصلاحات است که از سال قبل بحث‌هایی درباره کاندیداتوری وی مطرح شده است.

وی در مدت چهارسالی که در مجلس بود به جز یک سال که ریاست کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس را بر عهده داشت، نتوانست در راس دیگر کمیسیون‌های پارلمان بنشیند و صرفا در جایگاه ریاست فراکسیون امید مجلس ایفای نقش می‌کرد که البته اصلاح‌طلبان انتقادات زیادی به دلیل عملکردش داشتند.

طی یکی دو هفته اخیر خبرهایی مبنی بر آغاز فعالیت‌های انتخاباتی و راه‌اندازی ستادهایی در برخی استان‌های کشور منتشر شده که نشان می‌دهد عارف این بار عزم جدی‌تری برای ورود به انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ دارد.

در این میان به نظر می‌رسد حذف نرم عارف توسط اصلاح‌طلبان آغاز شده و وی مسیر متفاوت‌تری را از این جریان آغاز کرده است.

اسحاق جهانگیری : جهانگیری سابقه نمایندگی مجلس و وزارت در دولت خاتمی و معاون اولی در دو دوره ریاست‌جمهوری حسن روحانی را دارد.

او با این سوابق ریز و درشت اما نامزد پوششی انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ بود و بعد از شرکت در مناظره و استفاده از برنامه‌های تبلیغاتی رسانه و ملی و دفاع از عملکرد دولت یازدهم همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد صحنه انتخابات را به نفع حسن روحانی ترک کرد.

از آغازین روزهای کاری دولت دوازدهم این احتمال داده می‌شد که جهانگیری به عنوان نامزد جدی ۱۴۰۰ مطرح باشد اما کم‌کم به واسطه ناکامی‌های دولت،‌ همچنین وجود اختلافات در درون کابینه این احتمال رنگ باخت. با این وجود وی در برخی ازمحافل به عنوان یکی از گزینه مطرح است با این حال هنوز اظهارنظری از سوی وی دراین باره شنیده نشده‌است.

محسن هاشمی : رئیس فعلی شورای شهر تهران که حزب کارگزاران و بسیاری از تکنوکرات‌های جناح چپ و اعتدالی، او را کاندیدای خود می‌دانند.

وی که بزرگ‌ترین پسر مرحوم هاشمی رفسنجانی است در آخرین اظهارنظرهای خود گفته برای کاندیداتوری ریاست‌جمهوری به عنوان یکی از اعضای حزب کارگزاران به بنده پیشنهاد شد.

هاشمی که هنوز به صورت رسمی اعلام کاندیداتوری نکرده است، گفت: به بنده هم به عنوان یکی از اعضای حزب کارگزاران پیشنهاد شد، البته این به معنای آن نیست که من خودم قبول کرده باشم، بلکه در شورای مرکزی اصلاح‌طلبان اسم من هم مطرح شده و دوستان لطف فرمودند و اسم من را به عنوان یکی از نامزدهای احتمالی که احتمالا قرار است در موردم دفاعی صورت بگیرد قرار دادند و در مجموع همه ما در یک بلاتکلیفی برای شرکت در انتخابات هستیم.

غلامحسین کرباسچی دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی در یک اظهار نظر انتخاباتی گفته اگر محمدجواد ظریف و محسن هاشمی کاندیدا شوند، از گزینه‌های حزب خواهد بود.

سعید جلیلی : برخی او را یکی ازنامزدهای انتخابات ۱۴۰۰ می‌دانند. در کارنامه سیاسی او هیچ وابستگی حزبی دیده نمی‌شد اما زمانی که دبیر شورای عالی امنیت بود به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ پا به عرصه گذاشت و از سوی جریان پایداری مورد حمایت قرار گرفت.

همان موقع هم برخی در فضای رقابتی درون گروهی براین باور بودند که اگر از میان جلیلی یا قالیباف یک نفر انصراف می‌داد می‌توانست شرایط را برای روحانی سخت‌تر کند.

او که در انتخابات با شعار «حیات طیبه» آمده بود نتوانست موفقیتی کسب‌کند.

در انتخابات ۱۴۰۰ او به عنوان یکی از گزینه‌ها مطرح است اما این مساله از سوی او تاکنون به صورت رسمی مطرح نشده است با این وصف و به گفته نقوی حسینی نماینده پیشین مجلس و یکی از مدیران ستاد انتخاباتی جلیلی در سال ۹۲ وی آمادگی نامزدی در انتخابات را دارد اما تمامی گزینه‌ها در جریان اصولگرا منتظر رئیسی هستند و اگر رئیس دستگاه قضا نامزد شود سعید جلیلی از او حمایت خواهد کرد ودر غیر این صورت جلیلی وارد میدان خواهد شد.

محمود احمدی‌نژاد : رئیس‌جمهوری دوره‌های نهم و دهم است که طی یکی دو ماه اخیر، تحرکات وی گمانه‌زنی‌ها درباره حضور مستقیم یا غیرمستقیم او را در رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ افزایش داده است.
از مدت‌ها پیش، رسانه‌ها خبر از عزم راسخش برای شرکت در انتخابات داده بودند؛ خبری که البته عده‌ای معتقد بودند هرگز به واقعیت بدل نخواهد شد؛ چرا که محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری قبلی در سال ۹۶ هم عزم آمدن به میدان داشت اما با عدم احراز صلاحیت از سوی شورای نگهبان مواجه شد.

محسن رضایی:  چهره نام‌آشنای انتخابات چند دوره ریاست‌جمهوری هنوز به‌صورت رسمی نامزدی خود را برای انتخابات اعلام نکرده است اما برخی از اعلام‌نظرهای او در فضای مجازی شاید نشانه‌هایی از تمایل او برای حضور دوباره در انتخابات باشد.

فرمانده پیشین سپاه پاسداران و دبیر فعلی مجمع تشخیص مصلحت بخت خود را در انتخابات مجلس ششم، ریاست‌جمهوری ۸۴‌، ۸۸ و ۹۲ آزمود اما توفیقی کسب نکرد.

او البته همواره در عرصه انتخابات بر حضور یک رئیس‌جمهور اقتصاددان تاکید دارد و معتقد است باید در سال ۱۴۰۰ یک دولت قوی، کارآمد، مسؤولیت‌پذیر و پاسخگو تشکیل شود تا کشورمان به سلامت از این مشکلات عبور کند.

رضایی با هر تفکری که دارد در هر صورت در طیف اصولگرایی قرار دارد و در شورای وحدت اصولگرایان هم جزو ۱۰ نامزد محتمل این طیف محسوب می‌شود.‌

سیدحسن خمینی : نوه امام راحل از جمله افرادی بود که چند وقتی نام وی به عنوان یکی از کاندیداهای اصلاح‌طلبان برای انتخابات ریاست‌ جمهوری مطرح بود تا این‌که اواخر فروردین ماه سیدیاسر خمینی، برادر وی اعلام کرد سیدحسن بر اساس مشورت با رهبر معظم انقلاب یقینا نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری نخواهد شد.

وی گفت: حاج‌حسن آقا با تردید در حال مشورت و بررسی جوانب امر (شرکت در انتخابات) بودند تا این‌که مطابق دیدارهای نوبه‌ای خود با رهبری به دیدن ایشان رفتند که طی این ملاقات، رهبر انقلاب کاندیداتوری ایشان در انتخابات را به‌صلاح ندانستند و با بیان این‌که حاج‌حسن آقا را مانند فرزند خود می‌دانند، از ایشان خواستند در شرایط فعلی به این عرصه ورود نکنند.

گروه سیاسی روزنامه جام جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها