به گزارش جام جم آنلاین، مینو محرز عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا و محقق اصلی واکسن کرونای ایرانی در گفتگو با برنامه «تهران ما سلامت» رادیو تهران با تاکید بر اینکه افراد بالای 80 سال باید واکسن تزریق کنند گفت: در تمامی دنیا واکسن های مختلف وجود دارد اما فضای مجازی باعث نگرانی و ترس مردم برای تزریق واکسن کرونا شده است. اطمینان برای انجام کارها مهم است. ضمن اینکه دارو و واکسن ها عوارض دارند اما تاثیر آنها بیشتر از عوارض است. این نگرانی که فضای مجازی مسبب آن است موجب شده تا مردم برای واکسیناسیون مراجعه نکنند. افراد بالای 70 سال خطر بالایی در مواجهه با کرونا دارند و حتما باید واکسن بزنند به ویژه اینکه بیماری زمینه ای هم داشته باشند.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا درباره عوارض واکسن های کرونا گفت: واکسن آسترازنکا و اسپوتنیک که عوارضی داشته اند هم برای میلیون ها نفر تزریق شده اند . میلیون ها نفر از مردم انگلستان با واکسن آسترازنکا تزریق شده اند. در افراد زیر 50 سال عوارضی دیده شده ولی برای افراد بالای 50 سال توصیه می شود حتما این واکسن ها تزریق شوند چون عوارض کمتری دارد.
وی افزود: دوز اول و دوم واکسن آسترازنکا به فاصله سه ماه تزریق می شود که این فاصله زمانی در ایران هم رعایت می شود.
محرز با تاکید بر استفاده از ماسک حتی پس از تزریق واکسن به ویژه برای سالمندان اظهار داشت: مسئله مهم این است که برخی فکر می کنند پس از تزریق دوز اول می توانند از ماسک استفاده نکنند . 75 درصد جمعیت آمریکا واکسینه شده اند و در حال حاضر بر روی واکسیناسیون 12 تا 16 سال کار می کنند. نکته این است که پس از اینکه جامعه واکسینه شد تمامی کارها به روال عادی باز میگردد. جامعه پر از ویروس کووید است. اگر فردی دوز اول واکسن را دریافت کند و در جامعه آلوده حاضر شود می تواند مبتلا به بیماری گردد.
وی افزود: ثابت شده که واکسیناسیون می تواند از مرگ و ابتلاء شدید و بستری در بیمارستان جلوگیری می کند اما اینکه فرد ناقل خواهد بود یا نوع خفیف بیماری را خواهد گرفت یا خیر؟ هنوز چیزی مشخص نیست. اگر چه بر اساس آخرین مطالعات، افراد پس از تزریق واکسن های تولید شده در آمریکا ناقل نخواهند بود. اما این مطالعات برای واکسن های دیگر به نتیجه نرسیده است. مهم این است که جامعه باید واکسینه شود. حتی اگر واکسنی 50 درصد اثر بخشی داشته باشد کافیست. برای بازگشت به حالت عادی همه باید به نوبت واکسینه شوند و ترس از عارضه بی مورد است.از بین میلیون ها نفرکه واکسن را تزریق کرده اند تعداد اندکی دچار عارضه شده اند. نکته آخر اینکه تا نوبت دوم واکسن را تزریق نکرده ایم و تا زمانیکه جامعه واکسینه نشده باید به ماسک زدن ادامه دهیم.
محقق اصلی واکسن کرونای ایرانی در مورد اینکه آیا می توان برای تاثیرگذاری بیشتر، دوز اول واکسن را از یک برند و نوع دیگر را از برند دیگر استفاده کرد؟ گفت: هنوز پاسخ قطعی برای این سوال وجود ندارد ولی من به شخصه معتقدم باید برای دوز اول و دوم از یک نوع واکسن استفاده کرد و برای یادآوری میتوان از برند دیگری از واکسن کرونا استفاده کرد. تحقیقاتی برای پاسخ به این موضوع در اروپا و آمریکا در حال انجام است اما هنوز نتیجه قطعی آن اعلام نشده است.
محرز خاطرنشان کرد: هرچه این ویروس بیشتر از انسان به انسان سرایت کند جهش آن هم بیشتر خواهد بود به همین دلیل واکسیناسیون توصیه می شود.در حال حاضر ویروس جهش یافته انگلیسی در کشور غالب است. ویروس های آفریقای جنوبی و هندی هم وارد کشور شده که خبر از وسعت آنها نداریم.
منبع: فارس
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب