این عضله باعث خمشدن ستون فقرات بهطرفین میشود، در خمشدن به عقب نقش دارد، باعث حفظ وضعیت افراد در حالات مختلف میشود، ثبات ستون فقرات را فراهم میکند و درنهایت با اتصالاتی که به عضله دیافراگم دارد به تنفس کمک میکند. هرگاه هرکدام از عضلات دیگری در کمر که وظایف مذکور را به عهده دارند، کارشان را درست انجام ندهند، عضله مربعکمری نقایص را جبران میکند و بار وظایف ماهیچههای دیگر را بهدوش میکشد و همین مسأله، کوتاهی و درد آن را به دنبال خواهد داشت.
درد عضله مربع کمری یک درد گنگ و مبهم در معمولا یک پهلو است که با حرکات خاصی میتواند تیز و بسیار شدید شود. در بسیاری از موارد کمردرد، این ماهیچه عامل اصلی است و از سوی درمانگران نادیده گرفته میشود. درد معمولا در وسط کمر و یک طرف ستون فقرات و پهلوی بیمار وجود دارد و به مفصل ران
تیر میکشد.
درد با نشستن و برخاستن، غلتیدن و راهرفتن تشدید یافته و با طاقباز درازکشیدن آرام میشود. گهگاه بیمار با درد این عضله تصور میکند کلیهاش دچار مشکل شده است. در چنین مواردی فیزیوتراپی میتواند بهترین انتخاب باشد. آموزش تمرینهای کششی از سوی فیزیوتراپیست مهمترین قدم است.
قرارگرفتن در حالت چهار دستوپا و عقببردن باسن تا جایی که به پاشنهها بچسبند، خمشدن در حالت نشسته روی صندلی بهطرفین و پلزدن از پهلو تمرینهای مؤثری برای کشش و تقویت این عضله هستند که باید با آموزش دقیق برای بیمار تجویز شوند.
سوزن درمانی نیز تکنیک کارآمد دیگری است که در فیزیوتراپی باعث آزادشدن عضله مربعد کمری و طبیعیشدن عملکرد آن میشود.
از آنجا که در بسیاری از موارد این عضله در غلاف خود که «فاشیا» نام دارد گیر میکند و بهنوعی در خود گره میخورد، آزادسازی آن با روشهای درماندستی، راهکار دیگری برای درمان آن بهشمار میرود.
دکتر پرهام پارسانژاد - فیزیوتراپیست / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب