به گزارش جام جم آنلاین کردستان،
سیدصباح قریشی صبح امروز دوشنبه در دیدار جمعی از مدیران و جامعه هدف بهزیستی با نماینده ولی فقیه در کردستان اظهار داشت:
هفته بهزیستی امسال با عنوان «بهزیستی در گام دوم، هوشمندسازی محلهمحوری و سلامت اجتماعی در خانواده» نامگذاری شده است هرچند برای حمایت از معلولان باید از تمام ظرفیتها استفاده شود.
مدیر کل بهزیستی کردستان اضافه کرد: 140 هزار نفر در استان زیرپوشش خدمت بهزیستی هستند و مهمترین اولویت امروز بهزیستی نظارت است.
به گفته قریشی، بیش از 93 درصد از خدمات بهزیستی در کردستان به بخش خصوصی و شرکای اجتماعی خود واگذار شده است.
وی خاطرنشان کرد: تمام پرداختهای بهزیستی به صورت همزمان و سامانهای پرداخت میشود و این موضوع موجب شده که تمام خدمات به صورت همزمان و عادلانه در سطح کشور توزیع شود.
مدیرکل بهزیستی استان کردستان اذعان داشت: واگذاری کار به مردم به نوعی تاسیس بهزیستیهای کوچک در محلات است که تاکنون 53 مرکز مثبت زندگی در 53 محله استان راهاندازی شده است.
وی اذعان کرد: کردستان به عنوان استان پایلوت کشور از مهرماه سال گذشته فعالیت خود را در زمینه مراکز مثبت زندگی آغاز کرد که اکنون جز استانهای پیشتاز در این حوزه است و به نسبت جمعیت زیرپوشش در شهرستانهای مختلف راهاندازی شده است.
قریشی تصریح کرد: این مراکز در محلات حاشیه و براساس اولویتبندیها ایجاد و به هر مرکز 450 پرونده واگذار شده است که دیگر نیازی به مراجعه افراد به ادارهکل بهزیستی و یا مدیریتهای شهرستانی نیست.
مدیرکل بهزیستی استان کردستان تصریح کرد: در قالب این مراکز 22 خدمت به جامعه هدف ارائه میشود و در کنار ارائه خدمات به صورت مرتب و نظارت شده نقش مهمی در جذب مشارکتهای مردمی دارد.
وی از افزایش مستمری مددجویان زیرپوشش بهزیستی خبر داد و گفت: برای هر خانواده بالای 5 نفر خانوار تا سقف یکمیلیون و 100 هزار تومان است و به افزاد ضایعه نخاعی در خانوادهها هم یک میلیون تومان حق پرستاری پرداخت میشود.
وی در ادامه گفت: 689 نفر معلول در مراکز بهزیستی استان وجود دارد که یارانه خوبی برای این افراد جذب شده که میتواند در خدماترسانی بهتری به این جامعه هدف کمک قابل توجهی باشد.
وی تصریح کرد: در حوزه اعتیاد، توانبخشی، فرزندان بیسرپرست و بدسرپرست، زنان آسیبدیده و در معرض آسیب خدمات مختلفی را به جامعه هدف خود ارائه میکند.
مدیرکل بهزیستی استان کردستان در ادامه با اشاره به اینکه پرداخت مستمری به صورت مرتب و به صورت سامانهای پرداخت میشود و این موضوع شفافیت به کار بخشیده است، گفت: این سامانه و هوشمندسازی موجب شده بر اساس تعداد نفراتی که در مراکز نگهداری میشوند اعتبارات دریافت میکنند که کردستان در زمینه جذب اعتبارات استان سیزدهم کشور است.
وی افزود: در حوزه پیشگیری نیز یکی از اقدامات بسیار خوب، تاسیس مرکز جامع مقابله با اعتیاد بود که به صورت هیئت امنایی و در سطح بسیار خوبی راهاندازی شده و اعتبارات خوبی برای این مرکز اخذ شد.
مدیرکل بهزیستی استان کردستان خاطرنشان کرد: غربالری بینایی و شنوایی از دیگر اقدامات بسیار خوبی است که در حوزه پیشگیری انجام میشود و بالای 98 درصد از نوزادانی که متولد میشوند زیرپوشش این طرح قرار میگیرند.