به گزارش جام جم آنلاین، افشین ملایی در مجمع انتخاب رییس هیات ورزشهای همگانی خوزستان که امروز (دوم مرداد) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: سبک زندگی مردم ایران مثل سایر مردم جهان به سمت کم تحرکی در حال حرکت است که نتیجه کم تحرکی نیز اضافه وزن و چاقی است. بیش از ۸۲ درصد از مرگ و میرهای کشور به دلیل بیماریهای غیرواگیر و بیماریهایی است که ریشه در کم تحرکی دارند و این هشدار جدی برای دستاندرکاران ورزش کشور است.
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه فدراسیون ورزش های همگانی در یک سال گذشته تمام تلاش خود را معطوف به این کرد که مجلس را نسبت به کم تحرکی حساس کند، افزود: تلاش بسیاری داشتیم تا ورزش همگانی به عنون اولویت اول در وزارت ورزش و جوانان مورد توجه واقع شود که گامهای خوبی برداشتیم و در سال گذشته بیش از هشت جلسه شورای ورزش همگانی را تشکیل دادیم.
رییس فدراسیون ورزشهای همگانی گفت: در حوزه استانها نیز سعی کردم، تعامل بسیار خوبی را با مدیران کل ورزش و جوانان استانها داشته باشیم و بر اهمیت ورزش همگانی و ورزشی که تندرستی ملت را در بر میگیرد، بیش از پیش تاکید و اصرار داشته باشیم.
وی عنوان کرد: با دستگاههای مختلف در سراسر کشور که نسبت به سلامت، تندرستی و فعالیت بدنی مسئولیت دارند، تعامل بسیار خوبی برقرار کردیم و تفاهمنامههای قدرتمندی را با دستگاههای مختلف متناسب با ادبیات جدید تنظیم کردیم و سال جاری را برای اجرایی کردن آنها گذاشتهایم.
ملایی با تاکید بر توجه به سبک زندگی مردم و سلامت آنها، افزود: به این نتیجه رسیدهایم که با برگزاری پر حجم رویدادها نمیتوانیم سبک زندگی مردم را که ناشی از رفتار اقشار مختلف است، تغییر دهیم و باید به دانش روز برای تغییر سبک زندگی و رفتار مردم دسترسی پیدا کنیم که خوشبختانه این دانش وجود دارد. اما تا زمانی که این دانش در زیرساختهای منابع انسانی و فرآیندهای اجرایی ما ساری و جاری نشود، تاثیرگذاری لازم را در حوزه ورزش همگانی به دست نخواهیم آورد.
وی با بیان اینکه ادبیات حاکم بر ورزش همگانی تغییر کرده است و ما اقشار جمعیتی مختلف را مدنظر قرار میدهیم و برنامههای کلی را نمیتوانیم برگزار کنیم، ادامه داد: ضمن این که باید روی توانمندی منابع انسانی استانی و شهرستانی سرمایهگذاری کنیم.
رییس فدراسیون ورزشهای همگانی در ادامه نیز گفت: من آمادگی پشتیبانی کامل از برنامههای هیات ورزش همگانی خوزستان در مسیر تحقق رویکرد بازاریابی اجتماعی را خواهم داشت و تلاش میکنیم، پشتیبانیهای لازم را در حوزه آموزش، توانمندی نیروی انسانی، تامین تجهیزات متناسب با ظرفیت فدراسیون و کمک برای راهبری موثر را از هیات استان دریغ نکنیم. از آقای باقری رییس جدید هیات نیز میخواهم همچون گذشته تعامل خود را با ادارهکل ورزش و جوانان خوزستان حفظ کند.
وی بیان کرد: طبیعتا کاهش کمتحرکی استان یک امر بسیار مهم و پیچیده و نیازمند تعاملات بین بخشی است و ادارهکل ورزش خوزستان نمیتواند به تنهایی نسبت به کاهش کمتحرکی بیش از ۵ میلیون شهروند استان خوزستان توفیقی به دست آورد، مگر اینکه استانداری، آموزش و پرورش، نیروهای مسلح، جامعه کارگری و دانشگاه را پای کار داشته باشد زیرا در یک حرکت سیستماتیک استانی میتوانیم با مشارکت دستگاهها، نقشه راه ورزش همگانی خوزستان را با محوریت هیات استان و پشتیبانی مستقیم ادارهکل ورزش خوزستان عملیاتی کنیم. اگر به این دانش و میدان عمل پایبند باشیم با ظرفیت فرهنگی ارزشمندی که در خوزستان و مردم آن وجود دارد، میتوانیم میانبر بزنیم و کارهای بزرگی را انجام دهیم.
ملایی عنوان کرد: براساس مطالعات علمی، تا جامعهای نیازهای فیزیولوژیک خود را برطرف نکند، نمیتواند به نیازهای مافوق دسترسی پیدا کند. البته مطالعات علمی گواهی میدهد در جامعهای که ورزش به عنوان سبک زندگی در برنامه شهروندان قرار بگیرد، تابآوری اجتماعی مردم نیز افزایش پیدا میکند. یعنی سیستمی که در استان فعالیت میکند با پرداختن به ورزش، قدرت بیشتری خواهد داشت و متناسب با ظرفیت اسکان مردم که بیش از ۷۰ درصد مردم کشور در شهرها حضور دارند، این تابآوری در حوزههای اقتصادی، امنیتی، اجتماعی و تربیتی بسیار معنادار خواهد بود. فدراسیون و هیات ورزش همگانی خوزستان با پشتیبانی ادارهکل ورزش و حوزه ستاد استان میتواند تمهیدات معناداری را در یک سال آینده در حوزه تندرستی و نشاط اجتماعی ایجاد کند و این اراده و عزم را در ادارهکل ورزش خوزستان و هیات استان شاهد هستم.
وی با بیان اینکه خوزستان به تعبیر رهبر فقید جمهوری اسلامی و حضرت امام، دین خود را به اسلام ادا کرده است، گفت: به نظر من مشکلاتی که وجود دارد، سوء مدیریت است و خدماتی که در حوزههای مختلف از جمله حوزه بهداشت و سلامت و ورزش به مردم ارائه میدهیم در شان مردم ایران نیست. این استان به دلیل شرایط پیچیده جغرافیایی نیاز به توجه ویژه دارد و ما آمادهایم که برنامههای توسعه ورزش همگانی خوزستان را در فدراسیون در اولویت اول قرار داده و پشتیبانی لازم را انجام دهیم و از ضریب نفوذ خودمان در وزارت ورزش و تمام دستگاههای ملی که میتوانند به اجرای با کیفیت برنامههای ورزشی در خوزستان کمک کنند، استفاده خواهیم داشت تا با هم، کمی وضعیت سخیف مردم که به آن دچار هستند را بهبود ببخشیم تا حال مردم بهتر شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد