انتهای دندهها در محل اتصالشان به جناغ سینه غضروفی و انعطافپذیر هستند و در اثر سرفه و عطسه مکرر، التهاب پیدا کرده و دردناک میشوند.
این درد شدید و خنجری که به غیر از این شرایط در تصادفات رانندگی و آسیبهای ورزشی هم میتواند ایجاد شود، بیمار را بابت سلامت قلب و عروق یا احشا مانند دستگاه گوارش نگران کرده و باعث ارجاع وی به متخصصان قلب و عروق و گوارش میشود.
در بسیاری از موارد بیمار ابراز میکند تصور میکرده درد قدیمی معده به جناغ سینهاش انتشار یافته است اما مهمترین مشخصهای که نشان میدهد درد منشأ اسکلتی و عضلانی دارد و منشأ احشایی ندارد، حرکتدادن و باز و بسته کردن اندامهای فوقانی است که درد را تشدید خواهد کرد حتی سرفهکردن هم میتواند درد را تشدید کند و نشانه بارز درگیری غضروفهای انتهای دندهها و اسپاسم عضلات اطراف است.
این مشکل «سندرم تیتز» نام دارد. در صورت طولانیشدن این درد و وضعیت ناخودآگاهی که بیمار برای کاهش درد به خود میگیرد و کمی به جلو خمیده میشود، فشار به ناحیه پشت ستون فقرات افزایش مییابد و بار بیشتری بر عضلات این قسمت وارد میشود که میتواند اسپاسم عضلات و درد قسمت بین کتفها و ناحیه گردن را هم به دنبال داشته باشد.
اولین و مهمترین عامل در بهبود بیمار، استراحت و درمان سرفه است تا دیگر ضربه جدیدی به قفسه سینه و دندهها وارد نشود.
کم کردن تحرکات بدنی و بستن یک شال یا سینهبند کشی پهن برای محدودکردن حرکات این ناحیه اقدام بعدی در جهت درمان سندرم تیتز است.
استفاده از قرصهای مسکن و ضدالتهاب مانند استامینوفن و ایبوبروفن و مالیدن ژلها و پمادهای ضدالتهاب مانند پیروکسیکام، دیکلوفناک، رزماری، متیل سالیسیلات و ... روی ناحیه درد از روشهای مهم کنترل و درمان زودهنگام این آسیب است.
فیزیوتراپی و استفاده از لیزر، درمانهای دستی و آزادسازی عضلات و چسباندن نوارهای فیزیوتراپی هم میتواند طول درمان را کوتاهتر و بهبود بیمار را تسریع کند.
پرهام پارسانژاد - فیزیوتراپیست / روزنامه جام جم
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: