به گزارش جام جم آنلاین، مسعود حقیقت مدیر کل پایش هواشناسی کشاورزی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان از افزایش ابر و بارش پراکنده در برخی نقاط خبر داد و گفت: بنابر آخرین نقشه های هواشناسی، امروز در برخی نقاط استان های مازندران افزایش ابر و بارش پراکنده پیش بینی می شود.
وی افزود: روز جمعه با تقویت سیستم های شمالی ابرناکی برای دریای خزر و بارش باران و وزش باد در استان های گیلان، مازندران و گلستان انتظار می رود.
حقیقت از استمرار بارش باران طی روز شنبه در استان خراسان شمالی خبر داد و گفت: روز یکشنبه در استان های مازندران، گلستان و خراسان شمالی بارش پراکنده پیش بینی می شود.
این مقام مسئول ادامه داد: طی روزهای جمعه، شنبه و یکشنبه در برخی نقاط آذربایجان شرقی، آذربایجان غریی و شمال استان اردبیل افزایش ابر، رگبار و رعد و برق و وزش باد پیش بینی می شود.
به گفته وی، طی روزهای جمعه و شنبه کاهش نسبی دما برای نوار شمالی کشور همچون استان های گیلان و مازندران رخ می دهد.
مدیر کل پایش هواشناسی کشاورزی در توصیه به کشاورزان بیان کرد: طی امروز و فردا کشاورزان نوار شمالی کشور به دلیل بارش های رگباری برداشت را با احتیاط انجام دهند.
حقیقت با بیان اینکه کلزاکاران استان اصفهان حداکثر تا ۵ مهر کشت کلزا را انجام دهند، گفت: کشاورزان شهرهای نطنز و اصفهان تا ۱۰ مهر میتوانند کاشت کلزا را انجام دهند.
این مقام مسئول در توصیه ای به گلخانه داران بیان کرد: با توجه به شرایط جوی به گلخانه داران توصیه می شود که تهویه مناسب را در واحدها برقرار کنند تا گلخانه ها آسیب نبینند.
به گفته او، در راستای البرز و زاگرس برای خشک کردن گردو، پسته و مویز سایه وجود دارد.
این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت بارش کشور بیان کرد: بنابر آخرین آمار مجموع بارش کشور از ابتدای سال زراعی تاکنون ۱۴۳.۳ میلی متر، در مدت مشابه سال قبل ۲۹۱.۲ میلی متر و نسبت به دوره بلندمدت ۲۳۳.۵ میلی متر است که این امر ۳۸.۶ درصد نسبت به دوره بلندمدت و ۵۰.۸ درصد نسبت به سال قبل کاهش را نشان می دهد.
مدیر کل پایش هواشناسی کشاورزی با اشاره به تاخیر در آغاز بارش های پاییز خبر داد و گفت: آخرین نقشه ها نشان می دهد به غیر از نوار راستای زاگرس، بارش خاصی طی ماههای مهر، آبان و اوایل آذر در سایر نقاط کشور رخ نمی دهد و عملا بارش نسبت به سال قبل در برخی نقاط به ویژه مناطق جنوبی با تاخیر آغاز میشود.
حقیقت ادامه داد: با توجه به آنکه زمان زیادی تا پایان سال زراعی باقی نمانده، از این رو کمبود بارش و خشکسالی ادامه خواهد داشت.
مدیر کل پایش هواشناسی کشاورزی در پایان با اشاره به اینکه امسال در اکثر مناطق خشکسالی با شدت و ضعف وجود دارد، تصریح کرد: امسال انواع خشکسالی همچون هیدرولوژی، کشاورزی و هواشناسی را در اکثر مناطق تجربه کردیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد