به گزارش جام جم آنلاین کرمانشاه؛ به نقل از تسنیم،مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه گفت: حدود ۱۱/۴ درصد کل جمعیت استان را سالمندان تشکیل میدهند که بیشتر از میانگین کشوری است.
وی از افزایش جمعیت سالمندی در جهان خبرداد و عنوان کرد: ۹ درصد جمعیت جهان را سالمندان تشکیل میدهند که پیشبینی میشود تا سال ۲۰۵۰ این آمار به ۱۶ ردصد افزایش یابد.
محمدی با بیان اینکه جمعیت سالمندی در ایران بیش از هشت میلیون و ۴۰۰ هزار نفر است که حدود ۱۰/۴ جمعیت کشور را شامل میشود گفت: با بررسی این روند افزایشی متوجه میشویم که سال ۵۵ جمعیت سالمندی حدود پنج درصد و سال ۹۸ حدود ۱۰ درصد بوده و پیشبینی برای سال ۱۴۲۰ حدود ۲۰ درصد جمعیت کشور است.
وی با اشاره به اینکه جمعیت سالمندی در استان کرمانشاه حدود ۲۲۹ هزار نفر معادل ۱۱/۴ درصد کل جمعیت است افزود: بیشتر این جمعیت در شهر و حدود ۸۰ هزار نفر در روستا زندگی میکنند.
محمدی با بیان اینکه از جعیت سالمندی استان حدود ۱۱۶ هزار نفر زن و ۱۱۲ هزار نفر مرد هستند زنانه شدن جمعیت سالمندی در سراسر کشور و جهان قابل مشاهده است عنوان کرد: پیرترین استان گیلان و جوانترین استان سیستان و بلوچستان است.
وی با اشاره به اینکه در بین شهرستانهای استان کرمانشاه دالاهو بیشترین جمعیت سالمندی و شهرستان ثلاثباباجانی کمترین جمعیت سالمندی را دارد گفت: اکنون ۱۵ هزار سالمند تحت پوشش بهزیستی هستند و مستمری دریافت میکنند اما ۳۱ هزار نفر به نوعی از خدمات بهزیستی بهرهمند میشوند.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با بیان اینکه پنج مرکز شبانهروزی سالمندان در شهرستان کرمانشاه فعال است عنوان کرد: هفت مرکز روزانه نیز در استان فعالیت میکنند اما از زمان شیوع کرونا مراکز روزانه واقع در شهرستانهای قرمز تعطیل میشوند و از بستر فضای مجازی برای آموزشهای آنها استفاده شده است.
محمدی با اشاره به اینکه در شیوع کرونا دید و بازدیدها و عوامل روحیهبخشی به سالمندان کمرنگ شد گفت: در مراکز سالمندان خدمات درمانی مابین منزل و بیمارستان ارائه و تعدادی از سالمندان بدحال نیز در منزل ویزیت میشوند.
وی با اشاره به اینکه با رعایت دستورالعملهای بهداشتی در مراکز سالمندان بیماری کرونا کنترل و ملاقات و ترددها محدود شد افزود: در این مدت شیفتبندی پرستاران افزیش یافت و آمار کرونا در مرازک بسیار کم بوده و مرگ و میر نسبت به سال گذشته افزایش نیافت و مرگ مرتبط با کرونا بسیار محدود بود.