
به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، محمد نصرتی نژاد افزود: ویتامین E نقش مستقیمی بر روی افزایش و یا کاهش سیستم ایمنی بدن دارد و تنظیم و کنترل آن در این روزهای کرونایی به شدت توصیه میشود.
وی ادامه داد: منشاء بیشتر بیماریهای حاد از جمله بیماریهای کبدی و انواع سرطان بر اثر کمبود بیش از اندازه این ویتامین معرفی میشود.
این پزشک متخصص با بیان اینکه ژنتیک در کمبود ویتامین E نقش بسزایی دارد، تصریح کرد: کمبود این نوع ویتامین افزایش ابتلا به سرطان، بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت و همچنین اختلال در تولید مثل را منجر میشود.
نصرتی نژاد اظهار داشت: تنظیم و کنترل ویتامین E باید به صورت متوالی هر یک سال یک باز توسط آزمایش خون صورت گیرد و در صورت بروز اختلال در میزان استاندارد آن در بدن، به پزشک مراجعه شود.
وی با بیان اینکه کمبود ویتامین E در خانمها بیش از مردان است، افزود: رژیم غذایی مناسب تاثیر بسزایی در تامین ویتامین E به بدن دارد و اکثر افراد این ویتامین را از غذا دریافت میکنند.
این پزشک قزوینی بیان کرد: انواع آجیل، خرما، گوجه فرنگی، سبزیجات، انبه، کیوی، روغنهای کنجد، آفتاب گردان، بادام و سویا منبع اصلی ویتامین E هستند که توصیه میشود مورد مصرف روزانه قرار گیرند.
وی ادامه داد: کمبود ویتامین E معضل بزرگی برای بدن است که در صورت آزمایش و تشخیص کمبود آن در بدن پزشک بسته به نیاز بیمار برای وی مکمل ویتامین E تجویز میکند.
نصرتی نژاد با بیان اینکه مصرف خودسرانه ویتامین E اصلا توصیه نمیشود، بیان کرد: بهترین راه برای تامین ویتامین رژیم غذایی مناسب است و بهتر است افراد نسبت به دریافت این ویتامین مانند سایر ویتامینها مصرف خودسرانه و بیش از اندازه نداشته باشند.
وی ادامه داد: همانطور که کمبود این ویتامین منجر به بروز مشکلات میشود افزایش این ویتامین نیز میتواند باعث بروز برخی اختلالات مانند سرگیجه، حالت تهوع شدید و سر درد شود.
نصرتی نژاد همچنین بیان کرد: افرادی که دچار خستگیهای مزمن، ضعف در بینایی، اختلال در انجام کارهای روزانه و راه رفتن هستند در وهله اول باید میزان ویتامین E آنها بررسی شود.
وی همچنین اظهار داشت: مصرف مکمل ویتامین E در ماههای اول دوران بارداری توصیه نمیشود چراکه مصرف این نوع مکمل خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی در نوزادان را افزایش میدهد.