به گزارش جام جم آنلاین، یکی از جذابترین مراحل آشپزی اضافهکردن چاشنیهاست؛ تنها ترکیبی از جسارت و خلاقیت کافی است تا با بازیکردن با چاشنیها طعم و ذائقه مورد علاقهمان را پیدا و لذیذترین غذاها را درست کنیم.
یکی از این چاشنیها، رب انار است که ترکیب آن در غذاهای مختلف طعم متفاوتی را ایجاد میکند. هرچند رب انار کارخانه ای با برندهای مختلف در بازار هست اما بیشک ناخالصیهایی در آن وجود دارد بنابراین بهتر است این چاشنی را در خانه درست کنیم.
مواد لازم برای تهیه رب انار :
انار ترش: ۸ کیلوگرم
آب: ۳ پیمانه
نمک: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه و دستور پخت رب انار :
۱. انارها را با دقت دانه دانه کنید و مراقب باشید تا پوشش سفید دانهها به آنها نچسبند. دانههای انار را به همراه آب داخل قابلمه بزرگی بریزید و بگذارید تا حدودا ۴۰ دقیقه خوب بجوشد. در حین اینکه انارها خوب میجوشند، با گوشتکوب آنها را له کنید.
۲. حالا با استفاده از یک ظرف بزرگ برای جمعآوری آب انار و یک آبکش روی آن، محتوای قابلمه را صاف کنید. دانهها را درون آبکش خوب له کنید تا فقط هستههای دانهها روی آبکش باقی بماند. هستهها را جدا کنید و برای اطمینان از وارد نشدن هستهها به درون آب انار چند بار آن را صاف کنید.
۳. آب انار را به قابلمه انتقال دهید و آن را آنقدر خوب بهم بزنید تا غلیظ شود و حالت رب مانند پیدا کند. سپس نمک را اضافه کنید و هم بزنید.
فوت و فن ها:
- در صورتی که انار آبدار باشد به ازای هر ۸ کیلوگرم انار، ۱ کیلوگرم رب انار حاصل میشود.
- هر چه رب غلیظتر شود دیرتر خراب و فاسد میشود و رنگ آن نیز تیرهتر.
- معمولا برای به صرفه بودن رب از انارهای شکسته و کوچک استفاده میکنند که ظاهر خوبی ندارد و قیمت آن ارزانتر است. این مسأله از کیفیت رب کم نمیکند و آن چه مهم است این است که انار آبدار و قرمز رنگ باشد بنابراین دانه انار نباید کهنه، فاسد و خراب، سفید یا قهوهای رنگ و خشک باشد.
- بهترین رنگ رب انار، قهوهای کمرنگ تا قهوهای پر رنگ و قرمز تیره است و اگر رنگ رب به سیاهی زد یا نشانه این است که رب سوخته یا اینکه مواد دیگری مثل آلوچه به آن اضافه کردهاند.
- رب انار را داخل ظروف شیشهای ریخته و در یخچال نگهداری کنید. برای هر بار مصرف از قاشق خشک و تمیز استفاده کنید و بعد از هر بار مصرف در شیشه یا ظرف را محکم ببندید تا رب کپک نزند.
- سعی کنید رب انار را در یخچال نگهداری کنید و در صورتی که بیرون از یخچال باشد باید نمک بیشتری اضافه کنید تا از فساد و کپکزدگی رب جلوگیری شود.
- در برخی رب انارهای بازاری برای به صرفه بودن رب در کنار انار از آلو یا آلوچه نیز استفاده میکنند که هم طعم رب را ترشتر میکند و هم شکل بافت رب انار را تغییر میدهد. در این مواقع شما دانههای ریز سیاه رنگی را در رب مشاهده میکنید که همان تفاله پوست آلوچه است.
منبع: ایرنا
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛
ضرورت اصلاح سهمیههای کنکور در گفتوگوی «جامجم»با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت