به گزارش جام جم آنلاین، کیفیت هوای تهران طی مهر ماه امسال ۲۲ روز در شرایط قابل قبول و هشت روز در شرایط ناسالم برای گروه های حساس قرار داشت که از میان آلاینده «ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون» هفت روز و «ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرون» یک روز هوای پایتخت را آلوده کردند.
آلودهترین روز طی این مدت ۵ مهرماه بود که آلاینده شاخص «ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرون» با میانگین ۱۳۰ هوای پایتخت را در محدوده ناسالم برای گروه های حساس قرار داده بود.
در حالی هوای پایتخت طی مهر ماه سال جاری ۸ روز آلوده بود که نیمی از این روزهای آلوده در نخستین هفته مهرماه به ثبت رسید. هرچند آلودگی هوا در نخستین هفته مهر ماه امسال رکوردشکنی کرد و طی هفت سال اخیر بیسابقه بود اما وضعیت کیفیت هوا طی هفتههای بعد از آن شرایط مطلوبتری داشت.
کیفیت هوای تهران طی مهرماه سال گذشته ۲۱ روز قابل قبول و ۹ روز برای گروه های حساس ناسالم بود همچنین کیفیت هوای پایتخت در مهر ماه سال ۹۸ نیز ۲۷ روز در محدوده قابل قبول و سه روز در محدوده ناسالم برای گروههای حساس قرار داشت که آلاینده شاخص طی این مدت نیز ذرات معلق بود. با این حال هیچ روز آلوده برای مهرماه سال ۹۷ ثبت نشده و هوای پایتخت طی این مدت دو روز در محدوده پاک و ۲۸ روز در محدوده قابل قبول بوده است.
مهمترین علت آلودگی هوا در ماههای سرد سال افزایش غلظت ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون است. بر اساس آخرین سیاهه انتشار شهر تهران، سهم منابع متحرک مانند تاکسیها، خودروهای شخصی، اتوبوسها و... در تولید ذرات معلق ۶۰ درصد است که در این بین خودروهای دیزلی پررنگترین نقش را دارند. ذرات معلق یکی از خطرناکترین آلایندههای موجود در هوا هستند و میتوانند بیماریهای قلبی و ریوی را تشدید کنند و در مواجهه طولانیمدت سبب بروز حملات قلبی و ابتلا به آسم شوند.
ذرات معلق با قطر کمتر از ۲.۵ میکرون بهعنوان مهمترین آلاینده هوا شناخته میشوند که در سال ۲۰۱۶ میلادی ۴.۱ میلیون مرگ زودرس ناشی از بیماریهای قلبی، سکته، سرطان ریه، بیماریهای ریوی و اختلالات تنفسی به این آلاینده نسبت داده شد.
براساس این گزارش، کیفیت هوای پایتخت از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه ۲ روز در شرایط پاک، ۱۷۴ روز در شرایط قابل قبول، ۳۹ روز در شرایط ناسالم برای گروههای حساس و یک روز در شرایط ناسالم برای همه گروهها قرار داشت. طی مدت مشابه سال گذشته هوای پایتخت ۱۵ روز در شرایط پاک، ۱۴۹ روز در وضعیت قابل قبول، ۵۰ روز در شرایط ناسالم برای گروههای حساس و دو روز در شرایط ناسالم برای همه گروهها قرار داشت یعنی هوای پایتخت طی ۷ ماه نخست امسال ۴۰ روز و در مدت مشابه سال گذشته ۵۲ روز آلوده بود.
گفتنی است شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیمبندی میشود. بر اساس این تقسیمبندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا پاک، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا قابل قبول(سالم) یا متوسط، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروههای حساس، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم برای همه گروهها، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا بسیار ناسالم و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد