به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از مهر، این مطالعه اولین مطالعهای است که ارتباط بین وزن کم هنگام تولد و قرار گرفتن در معرض دود آتش سوزی را در کشورهای با درآمد کم و متوسط، جایی که ۹۰ درصد نوزادان کم وزن متولد میشوند و آتشسوزی در مراتع و جنگلها شایع است، گزارش میکند.
آتشسوزیهای نظیر آتشسوزیهای جنگلی، آتشسوزی جنگلزدایی استوایی و سوزاندن زیست توده کشاورزی، نقش مهمی در حفظ اکوسیستمهای زمینی ایفا میکنند. با این حال، دود آتشسوزی ناشی از آن باعث ایجاد یک مشکل پرهزینه و رو به رشد در بهداشت عمومی جهانی و ایجاد دورههای مکرر آلودگی میشود که بیشتر بر کشورهای با درآمد کم و متوسط تأثیر میگذارد.
مطالعات قبلی نشان داده است که قرار گرفتن در معرض دود آتش در دوران بارداری با وزن کم هنگام تولد مرتبط است که خود یک مشکل بهداشت عمومی در کشورهای با درآمد کم و متوسط است. کاهش خطر تولد نوزاد کم وزن یکی از اهداف جهانی سازمان بهداشت جهانی برای سال ۲۰۲۵ است.
«جیاجیانگو لی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه پکن چین، توضیح میدهد: «کودکان با وزن کم هنگام تولد در مقایسه با نوزادان با وزن طبیعی در معرض خطر بیشتری از بیماریها در سنین بالاتر هستند.»
وی در ادامه میافزاید: «چندین مطالعه اثرات دود آتشسوزیها را بر شرایط حاد ریوی و قلبی نشان دادهاند، اما اثرات سلامتی این آلایندهها بر زنان باردار بهخوبی شناخته شده نیست. ما میخواستیم ارتباط بین وزن هنگام تولد و قرار گرفتن در معرض آلودگی با منبع آتش را در چندین کشور و در یک دوره زمانی طولانی بررسی کنیم.»
محققان یک مطالعه را در ۵۴ کشور با درآمد کم و متوسط انجام دادند که در آن ۱۰۸،۱۳۷ گروه خواهر و برادر را با مادرانشان مطابقت دادند. آنها از نظرسنجیهای انجام شده توسط آژانس توسعه بین المللی ایالات متحده بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۴ برای یافتن اطلاعاتی در مورد وزن تولد خواهر و برادر و سایر عوامل بهداشتی و جمعیت شناختی استفاده کردند. سپس قرار گرفتن در معرض آلایندههای ناشی از آتشسوزیها را با استفاده از دادههای مربوط به انتشار آتش سوزی از پایگاه داده انتشار آتشسوزی جهانی و مدلی که این دادهها را به غلظتهای ذرات معلق در سطح زمین در مناطق مختلف تبدیل میکرد، ارزیابی کردند.
تجزیه و تحلیل آنها نشان داد که افزایش یک میکروگرم در هر متر مکعب ذرات معلق ناشی از آتش سوزی با کاهش ۲.۱۷ گرمی وزن نوزاد هنگام تولد همراه بود.