تغذیه سالم

فواید درمانی مصرف چای سبز که از آن بی خبرید

خواص چای سبز به قدری بی شمار است که در یک عبارت می‌توان آن را درمان تمام بیماری‌ها و راهی برای زیبایی و تناسب اندام معرفی کرد.
کد خبر: ۱۳۴۸۸۷۲

به گزارش جام جم آنلاین، چای سبز نوعی چای است که از جوانه‌ها و گلبرگ‌های تازه گیاه چای به دست می‌آید. در فرآیند تولید این چای اکسایش بسیار کم صورت می‌پذیرد. چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان‌ها و مواد مغذی بوده و انواع مختلفی همچون چینی و ژاپنی دارد:

بهبود کلی سلامت: چای سبز با پلی فنول‌هایی مانند فلاونوئید‌ها و کاتچین‌ها به عنوان آنتی اکسیدان، بارگزاری می‌شود. این مواد می‌توانند از تشکیل رادیکال‌های آزاد در بدن جلوگیری کرده و سلول‌ها و مولکول‌ها را در برابر آسیب‌ها محافظت کنند.

رادیکال‌های آزاد نقش مهمی در پیری و ابتلا به انواع بیماری‌ها دارند. یکی از ترکیبات قدرتمند چای سبز EGCG است که برای درمان بیماری‌های مختلف کاربرد دارد.

بهبود عملکرد مغز: عنصر فعال کلیدی در چای سبز، کافئین است که یک محرک شناخته شده برای بهبود عملکرد مغز به شمار می‌رود. مقدار کافئین موجود در چای سبز البته به میزان قهوه نیست، ولی با مصرف آن میزان دوپامین و نوراپی نفرین در مغز افزایش می‌یابد و منجر به بهبود جنبه‌های مختلف عملکرد مغز از جمله بهبود خلق و خوی، هوشیاری و ... می‌شود.

سوزاندن چربی و بهبود عملکرد فیزیکی: چای سبز در مطالعات انسانی، باعث افزایش چربی سوزی و افزایش متابولیسم بدن شده است. کافئین موجود در چای سبز به بهبود عملکرد جسمی کمک می‌کند و آنهم با استفاده از بافت‌های چربی به عنوان انرژی.

کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان ها: سرطان ناشی از رشد کنترل نشده سلول‌ها است و یکی از عمده‌ترین علل مرگ و میر در دنیا به شمار می‌آید. ثابت شده که آسیب‌های اکسیداتیو به رشد سرطان کمک می‌کند و در این میان آنتی اکسیدان‌ها می‌توانند اثر محافظتی داشته باشند.چای سبز یک منبع عالی از آنتی اکسیدان است که خطر ابتلا به سرطان‌هایی مانند سرطان سینه، سرطان پرستات، سرطان کولورکتال و ... را کاهش می‌دهد.

محافظ مغز در برابر پیری: مصرف چای سبز محافظی است برای جلوگیری از اثرات پیری روی مغز. در واقع شما با مصرف منظم این چای خود را در برابر ابتلا به آلزایمر و پارکینسون تا حد زیادی بیمه کرده اید.

چای سبز نه تنها عملکرد مغز را در کوتاه مدت بهبود می‌دهد، بلکه در برابر آسیب‌های جدی به مغز ناشی از افزایش سن نیز به عنوان یک سد عمل می‌کند. ترکیبات کاتچین موجود در چای سبز تا حد زیادی در این زمینه موثر هستند.

بهبود سلامت دندان ها: ترکیبات موجود در چای سبز باعث از بین رفتن باکتری‌ها و بهبود سلامت دندان‌ها می‌شود؛ ضمن این که از ابتلا به عفونت‌های دندان و دهان نیز جلوگیری می‌کند.

ثابت شده که مصرف چای سبز حتی اثر محافظتی در برابر ویروس آنفلوآنزا نیز دارد. استرپتوکوک موتانس، از باکتری‌های مضر در دهان است که منجر به تشکیل پلاک و در نهایت ایجاد حفره و پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

مطالعات نشان می‌دهد که کاتچین موجود در چای سبز از رشد این باکتری جلوگیری می‌کند. علاوه بر این، مصرف چای سبز، راهی است برای خوشبو کردن دهان و جلوگیری از تنفس بد بو.

کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲: در حال حاضر حدود ۳۰۰ میلیون نفر در دنیا از دیابت نوع ۲ رنج می‌برند. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف منظم چای سبز منجر به بهبود حساسیت به انسولین و تعادل قند خون می‌شود.

کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی: بیماری‌های قلبی و سکته مغزی از بزرگترین علل مرگ و میر در دنیا هستند و اینطور ثابت شده که مصرف چای سبز منجر به کاهش کلسترول تام، کاهش کلسترول ال دی ال و در تری گلیسیرید می‌شود.

چای سبز به طرز چشمگیری منجر به افزایش توانایی آنتی اکسیدان‌های خون شده و از ذرات کلسترول ال دی ال در برابر اکسیداسیون محافظت می‌کند. همین روند منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود.

کاهش خطر ابتلا به چاقی: با توجه به این که چای سبز می‌تواند میزان متابولیسم را در کوتاه مدت افزایش دهد، این امر به شما در کاهش وزن کمک می‌کند. مطالعات متعدد نشان می‌دهد که چای سبز به کاهش چربی‌های بدن به ویژه چربی ناحیه شکمی کمک می‌کند.

افزایش طول عمر: از آنجا که مصرف چای سبز خطر ابتلا به سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد، خود راهی است برای تجربه عمر طولانی تر.

منبع: ایرنا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها