به گزارش جام جم آنلاین، محققان بیمارستان براگا در پرتغال نشان داده اند که تنها ۷۶ درصد از بیماران مبتلا به بیماریهای قلبی با اختلال تنگی نفس یا خستگی به عنوان علائم اصلی در طول یک سال زنده مانده اند؛ در حالی که این رقم در افراد دارای درد قفسه سینه به عنوان ویژگی غالب ۹۴ درصد بود.
دکتر پائولو مدیروس، سرپرست تیم تحقیق، گفت: «بیمارانی که دارای تنگی نفس یا خستگی بودند، در مقایسه با افراد دارای درد قفسه سینه، پیش آگهی وخیمتری داشتند. آن ها کمتر احتمال داشت که یک سال پس از حمله قلبی خود زنده بمانند.»
وی در ادامه افزود: «تنگی نفس و خستگی شدید، از علائم حمله قلبی شایعتر در زنان، افراد سالخورده و بیماران مبتلا به سایر مشکلات مانند فشار خون بالا، دیابت، بیماری کلیوی و بیماری ریه هستند.»
درد قفسه سینه، نشانهای از انفارکتوس میوکارد است؛ اما سایر مشکلات مانند تنگی نفس، درد شکمی یا گردن، یا از دست دادن موقت هوشیاری میتوانند دلیل حضور در بخش اورژانس باشند.
این مطالعه شامل ۴۷۲۶ بیمار در سن ۱۸ سالگی و بالاتر از ماه اکتبر ۲۰۱۰ تا سپتامبر ۲۰۱۹ بود که به خاطر انفارکتوس میوکارد پذیرش شده بودند.
بیماران با توجه به علائم اصلی به سه گروه تقسیم شدند. درد قفسه سینه شایعترین علامت بود و پس از آن، تنگی نفس / خستگی و سنکوپ قرار داشت. سنکوپ (Syncope) از دست دادن سطح هوشیاری ناشی از کاهش فشار خون است.
بیماران مبتلا به تنگی نفس / خستگی به طور معنی داری مسنتر از دو گروه دیگر بودند که با میانگین سنی ۷۵ سال در مقایسه با ۶۸ سال در گروه درد قفسه سینه و ۷۴ سال در گروه سنکوپ بود.
افرادی که مبتلا به تنگی نفس / خستگی بودند، بیشتر زنان (۴۲ درصد) نسبت به بیماران مبتلا به درد قفسه سینه به عنوان علائم اصلی (۲۹ درصد زنان) یا سنکوپ (۳۷ درصد زنان) بود.
منبع: بهداشت نیوز
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد