امروزه فوتبال یک صنعت پولساز در جهان است، از داخل مستطیل سبز تا بنگاههای شرط بندی، همه و همه به خاطر پول بیشتر تلاش می کنند.
سازمانهای درگیر در مسابقات ورزشی، برای درآمد بیشتر، علم اقتصاد، پزشکی، متخصصان روابط عمومی و بازرگانی را وارد عرصه فوتبال کرده اند.
حالا فوتبال، ورزشی است که بر پایه تئوریهای علمی و در بستر بنگاههای تجاری و بورس، در دنیای اقتصاد حرفی برای گفتن دارد.
سوالی که باقی می ماند اینکه کدام یک از پدیده های پیش گفته در فوتبال ایران جاری و ساری است؟ طی دهه های گذشته شما از فوتبال ایران غیر از دلالی، رمالی و جادوگری، معجزه دیگری هم دیده اید که اینگونه بر طبل صعود به مرحله بعد می کوبید؟
وقتی هنوز فوتبال پاک، خصوصی سازی باشگاه ها، حرفه ای شدن و داشتن چند ورزشگاه استاندارد، برایمان آرزو شده است، لطفا رویاپردازی نکنید. همانگونه که در بالا گفته شد، فوتبال استاندارد، دارای مولفه هایی است که، ما سالها با آن فاصله داریم.
افتخارات ورزشکاران ایرانی در میادین بین المللی، محصول یک برنامه ریزی بلند مدت و کار علمی نیست، بلکه نسل ها و استعدادها هستند که پرچم ایران را در کارزارهای جهانی به اهتزاز درمی آورند.
آنچه که قرار است در قطر اتفاق بیافتد، معجزه نسل و استعداد جوانانی است که با مشکلات فراوان هجرت کردند تا بر دانش خود بیافزایند تا بتوانند مردم ایران را شاد کنند. حق ندارید نتایج تیم ملی فوتبال ایران را به پای سازمان ورزش و فدراسیون فوتبال بنویسید.
آنچه مردم ایران از تیم ملی فوتبال انتظار دارند، نه صعود از گروه خود، بلکه انجام بازیهایی چشم نواز همراه با اعتماد بنفس و رعایت اخلاق است.
کافی است بچه های تیم ملی ایران در مسابقات جهانی قطر فراموش نکنند که نماینده یک فرهنگ، با سابقه تمدنی هستند، پس در مستطیل سبز با این پشتوانه فرهنگی حاضر و شایسته نمایندگی ملت ایران باشند.
احمد جعفری چمازکتی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد