بر اساس مطالعه ای جدید

آلودگی هوا خطر ابتلای جوانان به کووید ۱۹ را افزایش می‌دهد

مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که آلودگی هوا خطر ابتلا به کووید ۱۹ را در میان جوانان افزایش می‌دهد.
کد خبر: ۱۳۶۳۱۱۸

به گزارش جام جم آنلاین، متخصصان موسسه «کارولینسکا» در این مطالعات، ارتباط میان قرار گرفتن خانه ۴۰۰۰ جوان ساکن استکهلم در معرض آلاینده‌ های هوا و تست مثبت کرونا که از آنها گرفته شده بود را بررسی کردند.

آنها دریافته‌اند که قرار گرفتن در معرض برخی آلاینده‌ های مرتبط با ترافیک، خطر ابتلا به کرونا را تا ۷ درصد افزایش می‌دهد.

اریک مِلِن، استاد متخصص اطفال و یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت: ۷ درصد زیاد به نظر نمی‌رسد اما با توجه به اینکه تمام افراد کم‌وبیش در معرض آلاینده‌های هوا قرار دارند، این ارتباط ممکن است برای سلامت عمومی بسیار مهم باشد.

متخصصان در این مطالعه، پروژه‌ای مبتنی بر جمعیت که بیش از ۴۰۰۰ شرکت‌کننده در استکهلم را از بدو تولد تحت نظر داشته با فهرست بیماری‌های واگیردار ملی سوئد موسوم به «اسمینت» (SmiNet) یا سیستم نظارت بر بیماری‌های واگیر در سوئد ادغام کردند.

آنها ۴۲۵ نفر را شناسایی کردند که بین مه ۲۰۲۰ تا پایان مارس ۲۰۲۱، آزمایش سندرم حاد تنفسی (سارس-کووید-۲) در آنها مثبت اعلام شده بود. میانگین سنی شرکت‌کنندگان ۲۶ سال و ۵۴ درصد آنان نیز زن بودند.

سپس متخصصان رابطه میان ابتلا به کووید و قرار گرفتن در معرض آلاینده‌ های هوا را در روزهای قبل از اعلام آزمایش مثبت شرکت‌کنندگان، در روز آزمایش و در روزهای کنترل بعدی مطالعه کردند. هر شرکت‌کننده در این موقعیت‌های متفاوت مسئول کنترل خود بود.

در عین حال غلظت روزانه آلاینده‌ های مختلف هوا در خانه‌ شرکت‌کنندگان از جمله کربن سیاه و اکسیدهای نیتروژن با استفاده از مدل‌های پراکندگی برآورد شد.

این مطالعه که در نشریه «جاما نتورک اوپن» منتشر شد، نشان داد که قرار گرفتن در معرض کربن سیاه و ذرات آلاینده با قطر کمتر از ۱۰ میکرومتر و ۲.۵ میکرومتر، با افزایش خطر مثبت شدن تست کووید ۱۹ در این افراد مرتبط است. بعلاوه هیچ ارتباطی هم بین خطر ابتلا و قرار گرفتن در معرض اکسیدهای نیتروژن وجود نداشت.

به نوشته روزنامه ایندیپندنت،‌ «اولنا گروزیوا»، دانشیار موسسه پزشکی محیطی در موسسه کارولینسکا، گفت: نتایج ما به شواهد فزاینده‌ای اضافه می‌کند که نشان می‌دهد آلودگی هوا در بروز کووید ۱۹ نقش دارد و موید مزایای احتمالی بهبود کیفیت هوا به شمار می‌رود.

اکنون محققان در حال بررسی رابطه میان آلاینده‌ های هوا و عوارض بعد از کرونا در جوانان‌ هستند.

منبع: ایسنا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها