رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت:

از آبان ۱۴۰۰ خرید خارجی واکسن کرونا نداشتیم

یافته‌ های پژوهشگران درباره اثر واکسن کرونا بر لقاح مصنوعی

بررسی جدید پژوهشگران «دانشگاه آیووا» نشان می‌دهد که واکسن کرونا هیچ اثر منفی بر لقاح مصنوعی ندارد و به تضعیف باروری منجر نمی‌شود.
کد خبر: ۱۳۶۳۲۱۰

به گزارش جام جم آنلاین، میزان باروری برای افرادی که با نوعی روش لقاح مصنوعی (IVF) به نام «انتقال جنین تازه» (fresh embryo transfer) تحت درمان قرار می‌گیرند؛ خواه واکسن کرونا دریافت کرده یا دریافت نکرده باشند، یکسان است. این یافته‌ها از شواهد بسیاری پشتیبانی می‌کنند که نشان می‌دهند واکسن‌ های کرونا، باروری را تضعیف نمی‌کنند.

بیشتر پژوهش‌های پیشین در مورد این که واکسن‌ های کرونا چگونه ممکن است بر نتایج لقاح مصنوعی تأثیر بگذارند، بر روش‌هایی متمرکز شده‌اند که از «انتقال جنین‌ منجمد» یا تزریق اسپرم زنده به تخمک‌ها استفاده می‌کنند؛ اما انتقال جنین تازه، بیشتر به بارداری طبیعی شباهت دارد زیرا در این روش، خود اسپرم باید به تخمک نفوذ کند.

«امیلی جیکوبز»، پژوهشگر دانشگاه آیووا و گروهش، داده‌های مربوط به ۱۴۲ فرد واکسینه‌شده و ۱۳۸ فرد واکسینه‌نشده را که بین دسامبر ۲۰۲۰ تا سپتامبر ۲۰۲۱ تحت درمان با روش انتقال جنین تازه قرار گرفته بودند، تجزیه و تحلیل کردند. حدود ۹۰ درصد از افراد واکسینه‌شده در این پژوهش، کاملا واکسینه شده بودند؛ در حالی که ۱۰ درصد شرکت‌کنندگان فقط یک دوز از واکسن را دریافت کرده بودند.

در میان شرکت‌کنندگان واکسینه‌شده و واکسینه‌نشده، تفاوت معنی‌داری در نتایج، از جمله تعداد تخمک‌های بازیابی شده، واکنش تخمدان به تحریک یا میزان لقاح وجود نداشت. میزان بارداری و سقط جنین نیز در هر دو گروه یکسان بود.

«جیکوبز» گفت: من فکر می‌کنم داده‌های این پژوهش، داده‌های پیشین را تأیید می‌کنند و نشان می‌دهند که واکسیناسیون کووید ۱۹ واقعا هیچ تأثیر مضری بر هیچ جنبه‌ای از تولید مثل ندارد. از سوی دیگر، پژوهش‌ها نشان داده‌اند که ابتلا به کووید ۱۹ با کاهش موقت تعداد اسپرم و میزان تحرک آن، بر باروری مردان تأثیر می‌گذارد.

وی افزود: همچنین، این پژوهش شامل افراد کاملا واکسینه‌ شده بود که آخرین دوز واکسن خود را درست پیش از چرخه لقاح مصنوعی دریافت کردند.

«سیگال کلیپستین»، یکی از اعضای کالج زنان و زایمان آمریکا (ACOG) گفت: کسانی که با ناباروری مواجه می‌شوند، نگران انجام دادن هر گونه اقدامی هستند که ممکن است بر تولید مثل تأثیر منفی بگذارد. پژوهش‌هایی از این دست اطمینان حاصل می‌کنند که واکسیناسیون هیچ اثر مخربی بر پیامدهای بارداری در این گروه از افراد ندارد.

منبع: ایسنا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها