به گزارش جام جم آنلاین، براساس مطالعاتی که در سال ۲۰۱۵ توسط دانشگاه هاروارد بر روی غذاهای گرم صورت گرفت، مشخص شد که مصرف غذاهای تند در هفت روز هفته میزان مرگ و میر را تا ۱۴ درصد کاهش میدهد. از سوی دیگر این غذاها متابولیسم بدن را افزایش میدهند.
براساس مطالعاتی که در سال ۲۰۱۵ توسط دانشگاه هاروارد بر روی غذاهای گرم صورت گرفت، مشخص شد که مصرف غذاهای تند در هفت روز هفته میزان مرگ و میر را تا ۱۴ درصد کاهش میدهد. از سوی دیگر این غذاها متابولیسم بدن را افزایش میدهند.
دادههای زیادی نشان میدهند که برخی از ادویهجات مانند دارچین، زیره، زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمز میتوانند متابولیک بدن را افزایش دهند و اشتها را کمتر کنند. یک مطالعه بر روی غذاهای گرم نشان داد که خوراک های طبع گرم میتوانند از رشد چربیهای اضافه پیشگیری کنند.
یکی دیگر از فواید مصرف غذاهای گرم، بهبود التهابها در بدن است. برای مثال در زردچوبه مقدار زیادی کورکومین وجود دارد که التهاب را در بدن کم میکند. در داروی آیورودیس هم که خاصیت ضدالتهابی دارد، از سیر و زنجبیل استفاده میشود. به طور کلی لیست غذاهای با طبع گرم میتواند با مشکلاتی مثل آرتروز، اختلالا خود ایمنی، سردرد و حالت تهوع مقابله کند.
یکی از فواید مصرف غذاهای با طبع گرم و خشک مقابله با سلولهای سرطانی است. تحقیقات زیادی نشان میدهد که کپسایسین میتواند رشد سلولهای سرطانی در بدن را کند کند. حتی در مواردی هم این سلولها به طوری کلی از دفع میشوند. یک مطالعه UCLA نشان داد که کپسایسین برای سلولهای سالم مفید است. اما میتواند رشد سلولهای سرطانی را از بین ببرد. این مادهی غذاهایی در برخی از غذاهای گرم مثل فلفل و دارچین وجود دارد.
یکی دیگر از فواید مصرف غذاهایی که طبع گرم دارند از بین بردن باکتریهای مضر است. زیرا این غذاها حاوی چندین آنتی اکسیدان هستند. در نتیجه با باکتریهای مضر بدن مقابله میکنند. برای مثال زردچوبه و زیره از جمله ادویههای گرمی هستند که چندین آنتی اکسیدان قدرتمند را در خود جای دادهاند.
برای اینکه غذاهای خود را گرم کنید، بهتر است به آنها ادویهها و موادغذایی گرم اضافه کنید. برای مثال با نیمرو و یا املت فلفل سیاه و زردچوبه میل کنید. همچنین دمنوشهایی که دارای طبع گرم هستند، میل کنید. دمنوش آویشن و پونه کوهی طبع گرم دارند.
همچنین میتوان چای را با زنجبیل و لیمو میل کنید. چای سیاه طبع سرد دارد و برای فصل زمستان نباید زیاد مصرف کنید. اما اگر به نوشیدن چای عادت دارید، همراه با آن زنجبیل و یا دارچین مصرف کنید. این کار نه تنها طعم چای را خوشایندتر میکند، بلکه طبع را هم گرم نگه میدارد.
اگرچه غذاهایی که طبع گرم دارند، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند. اما نباید در مصرف آنها زیاده روی کنید. زیرا باعث درد معده، اسهال و یا استفراغ میشوند. تخریب سیستم ایمنی بدن هم در نتیجهی زیادهروی در مصرف غذاهای گرم ایجاد میشود.کپسایسن یکی از موادی که در اغلب غذاهای گرم وجود دارد و در دراز مدت مشکلات زیادی را برای سیستم گوارش ایجاد میکند.
منبع: بهداشت نیوز
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد