به گزارش جام جم آنلاین، محققان اظهار کردند که افزایش آگاهی از کیفیت و کمّیت خواب میتواند به کیفیت خواب کمک کند و بهطور بالقوه خطر بیماری قلبی و عروقی را کاهش دهد.
طبق گزارش انجمن خواب آمریکا، ۵۰ تا ۷۰ میلیون بزرگسال در ایالاتمتحده دارای اختلال خواب و از این تعداد، ۲۵ میلیون نفر مبتلا به آپنه انسدادی خواب هستند.
نتایج مطالعات نشان میدهد که آپنه انسدادی خواب با چندین بیماری قلبی و عروقی مرتبط است. نتایج تحقیقات همچنین نشان میدهد که الگوهای خواب سالم خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش میدهد حتی در میان افرادی که خطر ژنتیکی بالایی دارند.
اکثر مطالعاتی که ارتباط بین کیفیت خواب و خطر بیماری قلبی و عروقی را بررسی میکنند بر یک بّعد خواب یعنی مدت زمان خواب یا آپنه خواب متمرکز شدهاند بنابراین، اثر ترکیبی چند بّعد خواب بر سلامت قلب و عروق مورد مطالعه قرار نگرفته است.
اخیراً محققان مؤسسه ملی بهداشت و تحقیقات پزشکی فرانسه در پاریس، تأثیر مشترک عادات خواب چندگانه را بر بروز بیماری های قلبی و عروقی بررسی کردند؛ آنان دریافتند که نمره خواب سالمتر با خطر کمتر بیماری قلبی و عروقی و سکته مغزی مرتبط است.
برای این مطالعه، محققان دادههای جمعآوری شده بین سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۱۱ از ۷۲۰۳ مرد و زن ۵۰ تا ۷۵ ساله را تجزیهوتحلیل کردند. همه در ابتدای مطالعه مبتلا به بیماری قلبی نبودند.
هر شرکتکننده تحت معاینه فیزیکی و آزمایشهای مختلف بیولوژیکی قرار گرفت. آنان همچنین اطلاعات مربوط به سبک زندگی و سابقه پزشکی خود را ارائه کردند و محققان عادات خواب شرکتکنندگان را از طریق پرسشنامه ارزیابی کردند.
محققان دریافتند که هر یک امتیاز افزایش در نمره خواب سالم با کاهش ۲۲ درصدی خطر بیماری قلبی و عروقی مطابقت دارد.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش