به گزارش جام جم آنلاین، در تاریخ جام جهانی کشورهایی بودند که حضور در این رقابتها را تجربه کردند ولی به دلایل مختلف، امروز دیگر وجود ندارند؛ یکی از این کشورها حتی در جام جهانی به قهرمانی هم رسید.
آلمان فدرال و آلمان دموکراتیک: پس از بازی نکردن در اروگوئه ۱۹۳۰، آلمان در سال ۱۹۳۴ در ایتالیا سوم شد و همچنین در سال ۱۹۳۸ در جام جهانی سوئیس شرکت کرد. پس از جنگ جهانی دوم، آلمان به دو جمهوری فدرال (غرب) و دموکرات (شرق) تقسیم شد و این وضعیت تا سقوط دیوار برلین وجود داشت.
هر دو آلمان در سال ۱۹۷۴ در جام جهانی به مصاف یکدیگر رفتند و در نهایت آلمان فدرال در فینال مقابل هلند به پیروزی رسید و قهرمان شد. آلمان شرقی فقط در همان جام حضور داشت.
یوگسلاوی: از فروپاشی این کشور، پنج کشور ایجاد شد؛ بوسنی و هرزگوین، کرواسی، اسلوونی، مقدونیه، صربستان و مونتهنگرو (این کشور خود بعدها به دو کشور تجزیه شد.) علاوه بر این، یک کشور دیگر با به رسمیت شناختن محدود به نام کوزوو ایجاد شد. در جام جهانی اروگوئه در سال ۱۹۳۰، یوگسلاوی پس از اروگوئه (قهرمان)، آرژانتین و ایالات متحده در رده چهارم قرار گرفت. در سال ۲۰۰۶ صربستان و مونتهنگرو در جام جهانی بود که در دور گروهی حذف شد و این کشور نیز در ادامه به دو کشور صربستان و مونتهنگرو تقسیم شد.
شوروی: اتحاد جماهیر شوروی در هفت جام جهانی بین سالهای ۱۹۵۸ تا ۱۹۷۰ حضور داشت. شوروی بعدها منحل شد و کشورهای ارمنستان، آذربایجان، بلاروس، استونی، گرجستان، قزاقستان، قرقیزستان، لتونی، لیتوانی، مولداوی، روسیه، تاجیکستان، ترکمنستان، اوکراین و ازبکستان ایجاد شدند. از بین همه آنها، تنها روسیه و اوکراین توانستهاند به جام جهانی برسند که اولی در چهار دوره حضور داشت و امسال به دلیل یورش به اوکراین، از رقابت پلیآف صعود به قطر ۲۰۲۲ اخراج شد. اوکراین نیز افتخار صعود به یک چهارم نهایی در سال ۲۰۰۶ را دارد که تنها حضورش در جام جهانی تاکنون بوده است.
چکسلواکی: آنها در سال ۱۹۳۴ پس از باخت در فینال به ایتالیا و در سال ۱۹۶۲ پس از باخت به برزیل نایب قهرمان شدند. این کشور بعد از تجزیه به دو کشور جمهوری چک و اسلواکی تقسیم شد.
هند شرقی هلند: در سال ۱۹۳۸ اولین تیم آسیایی بود که در جام جهانی بازی کرد. در فرانسه آنها مقابل مجارستان قرار گرفتند و ۶ بر صفر شکست خوردند و حذف شدند. این کشور امروز با نام اندونزی شناخته میشود.
زئیر: جمهوری دموکراتیک کنگو در جام جهانی ۱۹۷۴ با نام زئیر شرکت کرد که در آن به مصاف دو آلمان شرقی و غربی رفت و در رده آخر ایستاد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛