نقش تولیدات رسانه‌ملی در پایداری امنیت‌ملی

کد خبر: ۱۳۸۷۲۹۶
نویسنده جبار آذین - منتقد و مدرس

بزرگ‌ترین ومهم‌ترین رسالت و هدف رسانه ملی حفظ، پاسداشت و ارتقای فرهنگ ایرانی- اسلامی از بزرگراه «فرهنگسازی ملی و مردمی» است. جایگاه اجتماعی و فرهنگی این رسانه در جامعه و میان اهالی فرهنگ و هنر و رسانه با لحاظ مخاطبان گسترده آن از قشر‌های مختلف، وظایفی خطیر تاثیرگذار و بنیادین را فراروی صداوسیما قرار داده تا مسئولان، مدیران، برنامه‌سازان، شورا‌ها و هنرمندان آن با شناخت مناسب مخاطبان و سلیقه‌های آن‌ها و نیاز‌ها و واقعیت‌ها و تهیه و تولید و ارائه و پخش برنامه‌ها، فیلم‌ها و سریال‌های همسو با آرمان‌ها و ارزش‌های جامعه، افزون بر پاسداری از فرهنگ ملت، درجهت ارتقا و تعامل آن همت نمایند.

ایجاد ارتباط اعتمادساز و دوستانه و همسفره‌شدن معنوی و فرهنگی با مردم از طریق تولیدات خوب و شایسته و بامحتوا، علاوه بر جنبه‌های نیک‌ورزی، سرگرم‌سازی و توجه و رعایت ابعاد آموزشی و عنایت به خواست‌های قشر‌های گوناگون از جمله خانواده‌ها و جوانان به‌ویژه نوجوانان، در دستیابی رسانه ملی به اهداف فرهنگی و اجتماعی و ایجاد امنیت فکری و فرهنگی و ملی، نقش‌های اصلی را ایفا می‌کنند. حرکت و کوشش متولیان و مسئولان و برنامه‌سازان رسانه ملی در مسیر فرهنگسازی و ارائه آموزه‌های دینی و ملی و اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی عمومی از همان آغاز تاسیس صدا و سیما تاکنون مدنظر و در دستورکار روسای این رسانه بوده و تلاش‌های آن‌ها را در تولید آثار کیفی برنامه‌ها، سریال‌ها، فیلم‌ها و حتی گزینش و خریداری و نمایش محصولات خارجی و حوزه‌های خبری و اطلاع‌رسانی می‌توان دید. ساختن دانشگاه ملی از رسانه ملی با حضور علما، استادان، متخصصان و کارشناسان متبحر و کاربلد، برای مخاطبان میلیونی، مطالبه اصلی مقام معظم رهبری و مسئولان کشور و مردم از متولیان رسانه ملی است که پیوسته مسئولان و مدیران آن در این عرصه به فعالیت‌های مهم وتاثیرگذار و چشمگیر اقدام کرده و هم خود را در این زمینه با قوت و قدرت تداوم بخشیده و می‌بخشند. تلاطم‌های این روز‌های کشور و تهاجم همه‌جانبه، به‌خصوص هجمه‌های فرهنگی، تبلیغاتی، روانی و ترکیبی و عملیاتی دشمنان ایران اسلامی و فرصت‌طلبان و سوءاستفاده‌کنندگان از تقاضا‌های بحق و منطقی مردم که از راه تعامل و دوستی و همسویی فکری و فرهنگی قابل اجراست، در گوشه‌هایی از مملکت آشوب به پا کرده است.

این رخداد‌ها گر چه نمی‌توانند خدشه‌ای کوچک بر قامت استوار ملت و کشور وارد کنند، ولی ضرورت هوشیاری، بیداری، برنامه‌ریزی، برنامه‌سازی و توجه عمیق و دقیق و اجرای برنامه‌های کاربردی و راهبردی را فراروی تمام مسئولان و مردم به ویژه مدیران رسانه ملی قرار داده تا بیش از گذشته بر مقوله فرهنگسازی توجه و تمرکز کرده و با تحلیل کارشناسانه وقایع کنونی در تقویت و استحکام و شکوفایی فرهنگ دینی و ملی و مردمی، بخش‌های مضمونی و محتوایی تولیدات متنوع و کیفی رسانه ملی را غنی‌تر سازند. این اقدام اساسی از مدتی قبل آغاز شده و با برنامه‌ریزی‌های لازم برای تهیه و تولید آثار مناسب و شاخص که پاسخگوی پرسش‌ها، نیازها، سلیقه‌ها و خواست‌های مردم به خصوص نوجوانان باشد ادامه دارد. دراین میان یکی از نکات مهم، لزوم برنامه‌سازی قوی و مناسب برای نسل‌های جوان و نوجوانان پرسشگر و پرنشاط است. نسل‌هایی که آینده کشور با دست‌های توانای آن‌ها ساخته و بیمه خواهد شد. به همین دلیل تولید آثار خاص این گروه‌های سنی و تعیین‌کننده اجتماعی در میان تولیدات صد او سیما جایگاهی خاص دارد. توجه به امنیت فکری و فرهنگی و اجتماعی، حرف نخست امروزکشور و رسانه ملی و ایفاکننده نقش‌های اصلی محتوایی تولیدات آن است. برقراری و پایداری امنیت ملی در گرو وجود و قوام امنیت فکری و فرهنگی است و رسانه ملی در این حوزه، چون همیشه پیشگام بوده و هست و آثار فاخر و خوش‌ساخت و با محتوای پیش روی آن، این مهم را محقق خواهد کرد.


newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها