«جامجم» طی چند تماس تلفنی با ادارهها و مراکز مرتبط، از وضعیت فعلی مصرف اتفون در کشور و شرایط مجوز آن گزارشی تهیه کرده است که در ادامه میخوانید.
بر اساس گزارشی که دی ماه ۹۳ از سوی روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی منتشر شدهاست، محمدعلی باغستانی رئیس وقت سازمان حفظ نباتات، ضمن اشاره به اینکه اتفون به صورت قاچاق به کشور وارد میشود، اعلام کردهبود که تاکنون مجوزی از سوی وزارتجهادکشاورزی و سازمان حفظ نباتات برای پیشگیری از واردات این ماده شیمیایی صادر نشدهاست. او همچنین اضافه کردهبود که در قالب نامهای از معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی خواستهشده درباره مصرف اتفون نظر قطعی اعلام شود.
درخواستی برای مجوز نداشتیم
برای پیگیری ماجرای این مجوز با دکتر فرامرز خدائیان، مدیرکل امورفرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو تماس گرفتیم و ایشان با ارسال متنی اعلام کرد که اداره فرآوردههای غذایی و دارویی پیوسته حضور آلایندههای مختلف در فرآوردههای غذایی از جمله میوهها را مورد بررسی قرار میدهد و جای نگرانی نیست. دکتر خدائیان در پاسخ به این سؤال جامجم که بالاخره سازمان غذا و دارو برای مصرف اتفون مجوزی صادر کردهاست یا خیر، گفت: «تا الان درخواستی نداشتیم و فارغ این که مصرف آن خوب یا بد است، مجوزی هم صادر نشدهاست.»
مجوز برای مدیریت مصرف لازم است
برای پیگیری هرچه بیشتر این مسأله با دکتر علی رضایی احمدآبادی، مدیرکل دفتر آفتکشهای سازمان حفظ نباتات تماس گرفتیم و او در پاسخ به این که وضعیت مصرف اتفون برای محصولات کشاورزی چگونه است و آیا در حال حاضر مورد استفاده قرار میگیرد یا خیر، گفت: «از سوی دفتر ما و هیأت نظارت کشور، مصرف اتفون تصویب نشدهاست، اما در حال حاضر از اتفون برای عملآوری سریعتر گوجهفرنگی و از دورمکس برای کیوی استفاده میشود که به صورت قاچاق هم وارد کشور میشوند. اتفون با رعایت احتیاطهایی قابل استفاده خواهد بود و در بسیاری از کشورهای دیگر هم مصرف آن مجاز است.» به نظر میرسد اتفون بدون آن که مجوز رسمی از سوی وزارت جهادکشاورزی و سازمان حفظ نباتات یا سازمان غذا و دارو داشتهباشد، همچنان در کشور مورد استفاده قرار میگیرد و تا جایی که پیگیریهای ما نشان میدهد به صورت قاچاق به کشور وارد میشود.
از دکتر محمدکاظم رمضانی، مشاور سازمان در امور سلامت محصولات کشاورزی خواستیم در خصوص عوارض احتمالی مصرف اتفون توضیح دهد و او گفت: «بر اساس آنچه در منابع علمی جهان آمده اتفون در بسیاری از کشورها به عنوان تنظیم کننده رشد استفاده میشود تا میوهها بهتر برسند. از کشورهای اتحادیهاروپا ۲۶ کشور از اتفون با قواعد و مقررات مشخصی استفاده میکنند. جالب اینجاست که اتحادیهاروپا سختگیرانهترین قواعد را برای محصولات کشاورزی دارد. در استرالیا و آمریکا هم اتفون مورد استفاده قرار میگیرد» او اضافه کرد: «اتفون از نظر زیستمحیطی خطر عمدهای ندارد، اما از نظر سلامت برای انسان با توجه به این که ترکیب نوروتوکسین در آن وجود دارد، میتواند حساسیت پوستی و مشکلاتی برای چشم یا سلولیهای عصبی ایجاد کند. مسأله اینجاست وقتی به صورت غیرقانونی و بدون مجوز مورد استفاده قراربگیرد، مشخص نیست ترکیبات دقیق آن و مقادیر آن چگونه است. به همین دلیل بهترین روش این است که درباره مصرف آن مجوز صادر شود تا بتوان شیوه و مقدار مصرف را مدیریت کرد.»
روزنامه جام جم
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: