وی با بیان این که دانشگاه علمی کاربردی تنها دانشگاهی است که در هر پذیرش، نیازسنجی میکند، افزود: اگر در این نیمسال نیازسنجی صورت گیرد و اعلام نیاز به سازمان سنجش شود، ممکن است در مهر ماه سال آینده نتایج نیازسنجی مجدد تغییر یابد و رشتههای متفاوتی به سازمان سنجش اعلام نیاز شود. بنابراین رشتهها و تعداد دانشجویان به صورت بلندمدت نیست.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی براساس طرح آمایش آموزش عالی و آمایش سرزمین دانشجو میپذیرد، به عبارتی هم مراکز و هم دانشگاه علمی کاربردی برنامه چهارساله دارند. به علاوه نیازسنجی نیز این روند را تکمیل میکند. به همین دلیل سیاست دانشگاه علمی کاربردی این است که اگر برای رشتهای متقاضی و بازار کاری وجود نداشته باشد، پذیرش در آن رشته انجام نمیشود. همچنین مراکزی که چهارچوبها و مقررات آموزشی ذکر شده را رعایت نکنند و دچار مشکلات نظارتی باشند، تعطیل خواهند شد.
سلجوقی بیان کرد: از سال ۱۳۹۶ طبق بخشنامه شورای عالی اداری که در آن محدودیت پذیرش در دستگاههای دولتی ذکر شده بود، دستگاههای دولتی دانشجو نپذیرفتند و از اواخر سال ۱۳۹۸ باقیمانده دانشجویانشان را به مراکزدیگر منتقل کردند.
وی ضمن اشاره به خلاء موجود ناشی از این بخشنامه بیان کرد: دستگاههای دولتی امکانات خوبی را برای پذیرش دانشجو دارند و در عین اینکه بسیاری از نیازهای خود را در مراکز آموزش عالی خود میتوانند برطرف کنند. بدین ترتیب ما در دانشگاه علمی کاربردی با بخش خصوصی و عمومی غیردولتی دانشجویان خود را پذیرش و تربیت میکنیم.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی خراسان رضوی در پاسخ به این سوال که آیا شهریهها در دوره جدید تغییر یافته، گفت: خوشبختانه شهریههای دانشگاه نسبت به مهرماه تغییری نداشته است. همچنین رشتههای جدید این دانشگاه به دلیل تقاضای موجود در بازار کار بیشتر در زمینه فناوری اطلاعات (IT) و خدمات است.
۵۰ درصد ظرفیت از دانشگاه علمی کاربردی خراسان رضوی خالی است
سلجوقی با اشاره به ظرفیت ۲۰ هزار نفری دانشگاه علمی کاربردی خراسان رضوی، اظهار کرد: حدود ۵۰ درصد ظرفیت خالی در این دانشگاه وجود دارد؛ البته در حوزههای خدمات و مدیریت تقاضای بیشتری برای ثبت نام وجود دارد و در بهمن ماه و مهرماه سال گذشته حدود ۲۰ درصد رشد پذیرش را شاهد بودهایم.
وی افزود: در نظر داریم ظرفیت خالی ۵۰ درصدی را با مقولههای پژوهش و خانه نوآوری و استارتاپها پر کنیم. در بسیاری از مراکز علمی کاربردی مرکز نوآوری وجود دارد و از ظرفیت خالی برای آموزشهای کوتاه مدت در مراکز نوآوری و خلاقیت استفاده میشود.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی خراسان رضوی ضمن تقسیم دانشگاههای کشور به سه دسته، دانشگاههایی که مرزهای دانش را گسترش میدهند، دانشگاههایی که آموزش برای آموزش میدهند و سوم دانشگاههایی که در حوزه اشتغال فعالیت میکنند، بیان کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی از جمله دانشگاههایی است که در حوزه اشتغال و در ارتباط با نیازهای جامعه فعالیت میکند.
سلجوقی در خصوص برنامههای دانشگاه جامع علمی کاربردی برای پذیرش دانشجوی غیرایرانی از دیگر کشورها گفت: این امر در زمره سیاستهای دانشگاه است و اقداماتی در دست پیگیری است. در حال حاضر بیش از ۱۰۰ دانشجوی اتباع در مراکز علمی کاربردی خراسان رضوی مشغول به تحصیل هستند.
وی در خصوص وضعیت و شرایط پذیرش شعب جدید بیان کرد: شرط دانشگاه جامع علمی کاربردی برای تأسیس شعبه جدید، تضمین اشتغال است، بدین معنا که بتواند برای فارغالتحصیلانش ضمانت ایجاد اشتغال دهد. با رعایت این شرط متقاضیان میتوانند نسبت به ایجاد شعبه جدید اقدام نمایند.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی خراسان رضوی با بیان اینکه در حال حاضر در این دانشگاه تنها پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی و کارشناسی صورت میگیرد، اضافه کرد: سیاست دانشگاه جامع علمی کاربردی این است که بتواند تا مقطع دکترا دانشجو پذیرش کند، زیرا در قانون نظام آموزش و تربیت فنی وحرفهای و مهارتی مصوب سال ۱۳۹۶ مجلس شورای اسلامی، هم در مقوله صلاحیت حرفهای و هم در بحث آموزش تا مقطع دکترا برنامه مهارتی پیشبینی شده است.
سلجوقی با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد از فارغ التحصیلان و دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی جذب بازار کار میشوند، تصریح کرد: این امر بدان علت است که هم پذیرش براساس نیازسنجی صورت میگیرد و هم آموزش براساس نیاز بازار است. همچنین حدود ۷۰ درصد از واحدهای ارائه شده در این دانشگاه به صورت عملی و ۳۰ درصد به صورت نظری است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر ادغام دانشگاه علمی کاربردی با دانشگاه پیام نور بیان کرد: بحث ادغام مطرح نبوده، بلکه پیشنهادی مطرح شده که در آن وزارت علوم بتواند به نوعی ساماندهی در ارتباط با دانشگاهها، وضعیت پذیرش و دانشجویان داشته باشد. طبق آخرین اخباری که داریم، این بحث در کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی مطرح شده است. بنابراین ادغام یا حذف دانشگاهها مطرح نیست، بلکه موضوع و دغدغه مسئولین تقویت آموزشهای مهارتی و به تبع آن رشد و بالندگی دانشگاه جامع علمی کاربردی در کشور است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی خراسان رضوی با اشاره به آغاز پذیرش دانشجو در دانشگاه علمی کاربردی از روز گذشته، گفت: امکان ثبتنام از طریق سایت سازمان سنجش کشور به آدرس www.sanjesh.og برای رشتههای کارشناسی تا ۱۴ دی ماه فراهم است. همچنین از هفت تا ۱۷ دی ماه در مقطع کاردانی ثبت صورت میپذیرد. شیوه پذیرش دانشگاه جامع علمی کاربردی از طریق سوابق تحصیلی و بدون آزمون است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد