به گزارش جام جم آنلاین، برخورد خشونت بار پلیس آمریکا با مردم این کشور به ویژه اقلیت سیاه پوست همواره در صدر توجه رسانه های جهان قرار دارد و به تازگی گروه «رصد خشونت پلیس» در گزارشی اعلام کرده که پلیس در سال ۲۰۲۲ میلادی یک هزار و ۱۷۶ نفر را به قتل رسانده است. بر پایه این گزارش، پلیس آمریکا به طور متوسط روزانه، بیش از سه نفر را کشته است.
این گروه غیردولتی که با جنبش «زندگی سیاهپوستان اهمیت دارد» در ارتباط است، گزارش داد کشته شدن یک هزار و ۱۷۶ نفر در سال ۲۰۲۲ به دست بلیس آمریکا، بالاترین آمار از سال ۲۰۱۳ تاکنون محسوب می شود.
با نگاهی آماری نسبت به میزان قتل های شهروندان آمریکایی از سوی پلیس این نکته برجسته می شود که در سال گذشته این کشتارها رکود جدیدی را ثبت کرده چرا که این رقم در سال ۲۰۲۱ کمتر از این بوده است و سال ۲۰۲۲ یکی از مرگبارترین سالهای ثبت شده در این زمینه است.
روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» نیز که از سال ۲۰۱۵ به جمع آوری دادهها در زمینه کشتار شهروندان از سوی پلیس آمریکا پرداخته، در این باره نوشت که سال ۲۰۲۲ رکورد کشتار از سوی پلیس آمریکا شکسته شده است و ۴۰ کشته در این سال نسبت به سال ۲۰۲۱ بیشتر شده است.
آمریکا در حالی خود را پیشرو و مجری حقوق بشر به جهان معرفی میکند که سردمداران این کشور نه تنها در عرصه بینالملل بلکه در درون کشور خود نیز موجی از تبعیض و خشونت علیه اقلیتها را به راه انداختهاند؛ موجی که مهاجران و اقلیتها به ویژه سیاه پوستان را با خود میبرد.
اگرچه نیمی از افرادی که پلیس هدف تیراندازی پلیس قرار گرفته و کشته می شوند، سفیدپوست هستند، اما سیاهپوستان آمریکایی به میزان نامتناسبی هدف گلوله قرار می گیرند.
سیاه پوستان تقریباً ۱۴ درصد از کل جمعیت ایالت متحده را تشکیل می دهند، اما ۲۵ تا ۲۷ درصد از افرادی که توسط پلیس کشته می شوند را تشکیل می دهند. این امر باعث می شود تا سیاهپوستان ۲.۹ برابر بیشتر از سفیدپوستان به دست پلیس جان خود را از دست بدهند.
بنابراین بررسیها نشان میدهند که مشکل نژادپرستی در پلیس آمریکا فراتر از ادعای رایج مبنی بر محدود بودن تعداد افسران پلیس دارای عقاید نژادپرستانه است. در این میان باید در نظر داشت که تعداد غیرنظامیانی که پلیس آمریکا طی چند روز به قتل میرساند، بسیار بیشتر از مجموع قتلهایی است که پلیس در دیگر کشورها در یک سال مرتکب میشود.
این روند مرگبار از سال ۲۰۱۳ آغاز شد که آمار هزار و ۱۰۰ کشته غیرنظامی توسط پلیس آمریکا ثبت شد؛ ضمن این که این آمار از زمان اعتراضها به قتل «جورج فلوید»، شهروند سیاهپوست آمریکایی توسط پلیس از سال ۲۰۲۰ تغییری نکرده است.
براساس قوانین پلیس آمریکا، افسرانی که ترس از مسلح بودن فرد در حال فرار داشته باشند، میتوانند به سمت وی شلیک کنند و حتی اگر معلوم شود که فرد مزبور غیرمسلح بوده و تهدیدی وجود نداشته است، قتل مزبور موجه تلقی میشود و به خاطر وجود چنین قانونی تعداد بسیار کمی از افسران پلیس آمریکا به قتل متهم میشوند.
شلیک دهها گلوله به «جیلند واکر» در ایالت «اوهایو» و شلیک به «رابرت آدامز» هنگام فرار در جهت مخالف در ایالت «کالیفرنیا» که هر دو قربانی سیاهپوست بودند، در این راستا قابل ارزیابی است.
افزون بر آن، شمار آمریکاییهای آفریقاییتبار که به دلیل مصرف مواد دستگیر میشوند به مراتب بیشتر از سفیدپوستان است. در حالی که بررسی ها نشان میدهد مواد مخدر در سطوح مشابهی بین سفیدپوستان و سیاهپوستان مصرف می شود.
در سال ۲۰۱۸، حدود ۷۵۰ نفر از هر ۱۰۰ هزار آفریقایی-آمریکایی به دلیل مصرف مواد دستگیر شدند، در حالی که این رقم از هر ۱۰۰ هزار سفیدپوست آمریکایی حدود ۳۵۰ نفر بود. نظرسنجیهای ملی در مورد مصرف مواد مخدر نشان میدهد که سفیدپوستان به میزان مشابه مواد مخدر مصرف میکنند اما آفریقایی-آمریکاییها همچنان بیشتر دستگیر می شوند.
بر اساس آخرین دادهها، آفریقایی-آمریکاییها پنج برابر آمریکاییهای سفیدپوست و دو برابر آمریکاییهای اسپانیاییتبار در زندان هستند.
در سال ۲۰۱۹، آفریقایی-آمریکاییها حدود ۱۳ درصد از جمعیت ایالات متحده را تشکیل می دادند اما تقریباً یک سوم جمعیت زندانی این کشور به آنها اختصاص داشت. سفیدپوستان آمریکایی با وجود اینکه بیش از ۶۰ درصد از کل جمعیت ایالات متحده را تشکیل میدهند، تنها حدود ۳۰ درصد از جمعیت زندانی به آنها اختصاص دارد.
اگر چه آمریکا خود را سردمدار دموکراسی و حقوق بشر معرفی میکند اما در واقع عکس آن اتفاق افتاده است و بسیاری نسبت به خشونت و نژادپرستی نهادینه شده در این کشور ۳۳۲ میلیون نفری نگران هستند.
نقض حقوق بشر در آمریکا تنها به خشونت و کشتار اقلیتها محدود نمیشود بلکه آنها در بهرهگیری از فرصتها نیز دربند نژادپرستی سیستماتیک و نهادینه هستند.
منبع: ایرنا
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد