قرن بیستم؛ شاهد زنده و پرسروصدای «دعوتهای» بزرگ و بیشماری بود؛ که با «جهان بشری»، سخن گفتند و برای دسترسی به یک جامعه پیشرفته و انسانی و اخلاقی و فرار از «زشتیهای» آزارنده جامعه انسانی، حرفهای دلنواز زدند و با قدرت نفوذگرانه رسانه ای، خود را، پاکیزه و دشمن زشتیها و آلودگیها، معرفی کردند؛ تا بگویند: با زشتیهای جامعه بشری، نهتنها، موافقت ندارند؛ بلکه، چونان پیامبران مدرن قرن بیستم، به منظور «بهروزی و خرسندی والامرتبه جامعه بشری»، خود را، موظف و مجبور به «مبارزه» همیشگی، علیه بدیها و «بدآفرینها» و همگی «زشتآفرینان و زشتسازان» جامعه بشری، میدانند. دعوت به «احترام حقوق کارگر»، دعوت به «جامعه بدون خشونت علیه زنان»؛ دعوت به «حفظ و نگهداری حقوق کودکان»؛ دعوت به «هوای پاکیزه و سالم» و «خودداری از آلودهسازی بزرگ هوای کره زمین»؛ و دعوت به «جامعه جهانی بدون جنگ» و میلیتاریسم سیاسی کشنده ملتها و... .
اینک، پس از گذشت دو دهه از قرن بیستم، هرگز نمیتوانیم؛ بگوییم: یکی از این دعوتها...، به نتیجه رسیده و یک غم سترگ انسانی را، از جامعه جهانی دور ساخته و سبب یک «خوشحالی جهانی» گشته است. همه این «دعوتها» زیر پای بیرحم و جبار تمدن جهانی لیبرالیسم و دموکراسی خونخوارانه قرن بیستمی؛ له شده و همه بیرحمیها و زشتیهای گذشته، وحشتناکتر از آنچه در قرن بیستم بود؛ امروزه در جامعه جهانی، به چشم میخورد و آزار و اذیت تولید شده در قرن بیستویکم را، به نمایش میگذارد. قبل از اینکه، سپیدهدم روزگار کفرزده «دهه هشتاد» میلادی، آغاز گردد، همه رسانههای کوچک و بزرگ و دولتی و خصوصی خبر از یک «دعوت جدید» و نفسگیر و پر از اعجاب را، به مخاطبان بیشمار «خاورمیانه» و جهان قدرتمندی که نقشه کشیده بود که «سوار بر اسب قدرت خاورمیانه» شود و بر کنترل حرکتهای سیاسی و اقتصادی آن سلطه، داشته باشد! دادند و توفان بیپایانی از تفسیرهای رسانهای «مثبت» و «منفی» را، به راه انداختند...!؟
جهان رسانههای غربی و شرقی، که در برابر پیروزی امام خمینی در انقلاب بزرگ ایران، بهتزده و شگفتزده، شده بودند و هنوز در هالههای پرسشآفرین خویش و بیجوابیهای پریشانکننده، چرخ میخوردند، ناگهان با یک «دعوت قدرتمند» و کاملا ضد «تمدن غربی» و هدفهای جهانی آن، مواجه شدند. «راهپیمایی روز قدس»، ماهیت ضدتمدن غربی داشت و به همین دلیل، هر ذهنیت و شخصیتی که از «ارزشهای جهانی تمدن غربی»، رنجیدهخاطر و ناشاد بود به سوی آن جلب میشد و برانگیخته میگشت و به این «دعوت جدید جهانی»، لبخند رضایت میزد و بهنام نامی «روز قدس» برمیخاست و پرچم «اعتراض» را در دست میگرفت.
هوشمندی فوق تصور «امام خمینی»، سبب شد؛ از «اقتدار عظیم» نهفته در ماه مبارک «رمضان»، بالاترین، بهره را ببرد و دستها و قلبهایی که در سرزمینها و کشورهای مختلف مسلمان، در ماه رمضان، به سوی خدا و آسمان بلند میشد؛ و آرزوی بزرگی نداشت؛ یک آرزوی بزرگ ببخشد. یک آرزوی تمدنی و شخصیتی؛ یک آرزوی تاریخی...! یا، بهتر بگوییم: یک رویای جمعی و فراملیتی و شخصیتآفرین جهانی. و به این ترتیب، تاریخ جهانی قرن بیستم، قبل از اینکه، به سپیدهدم قرن بیستویکم، پا، بگذارد و روزگار خویش را، آغاز کند، با یک «رویای قدرتمند» و خیزشآفرین، در میان مسلمانان جهان، همراه شد و با این «رویای بزرگ» است که، هر ساله، به دروازههای آسمانی و مقدس «رمضان» پا میگذارد و با «سلامی» قدرتمند، به آخرین «جمعه» رمضان، رویای بزرگ آزادی «قدس» را، چونان «فوج شاهینهای همیشه پیروز و همیشه فرخنده» به پرواز، درمیآورد. و باید، اعتراف کرد: شاهینهایی که از دل رویاها، به پرواز درمیآیند؛ بیگمان و بیتردید؛ «هدف» را همیشه و همیشه، شکار میکنند!
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد؛
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد