به گزارش جام جم آنلاین، پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفتوگو، رضا رسولی استاد دانشگاه، کارشناس مدیریت فرهنگی، منتقد و نویسنده پیرامون ریشه حجاب در تاریخ و فرهنگ ایران گفت: حجاب مختص زنان نیست بلکه به معنای پوشیدگی شامل آقایان در تمام جوامع نیز می شود بنابراین محدود کردن پوشیدگی به بانوان روایت ناقصی از موضوع است.
وی افزود: در هیچ کدام از جوامع و فرهنگ ها و طیف های اجتماعی کسی در مورد اصل حجاب اختلافی ندارد بلکه درباره اندازه آن اختلاف نظر است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه حجاب مسئله نرم افزاری و موضوع فرهنگی است اظهار کرد: دشمن کنونی قصد دارد حجاب را مسئله سیاسی و امنیتی و به سخت افزاری برای نافرمانی مدنی تبدیل کند و به همین دلیل می طلبد تبیین ریشه های تاریخی حجاب و نسبت ایرانیان با پوشش صورت بگیرد.
وی افزود: ایرانیان در طول تاریخ پوشیدگی انسانها به معنای افراد و بانوان به صورت شفاف در سنگنوشتهها و روایت های مستند تاریخی ذکر شده و پژوهشگران غیرایرانی زنان ایرانی را عفیف و باحجاب توصیف کردند.
کارشناس مدیریت فرهنگی ادامه داد: جامعهای که محصولات فرهنگی عفیف و شریف نداشته باشد طبیعتاً نمیتوان انتظار داشت در آن جامعه مردم به صورت عفیفانه زندگی کنند حتی باید در مورد عفت قلمها در فضای مجازی نیز توجه صورت بگیرد.
وی افزود: حجاب در طول تاریخ بخشی از زندگی مردم بوده و ادیان بر اساس ظرفیت خود با موضوع حجاب روبرو شدند.
رسولی تصریح کرد: در طول تاریخ پوشش زنان ایرانی شاخص اخلاقیات جامعه است و در صورت از بین رفتن حجاب و پوشش، آغاز فروپاشی اجتماعی است و ماهیت حجاب در ایران ماهیت فرهنگی و بخشی از سبک زندگی است لذا رهبر معظم انقلاب فرمودند کشف حجاب حرام سیاسی و شرعی است.
وی افزود: جبهه مقابل انقلاب اسلامی از هر راهی برای رسوخ در فرهنگ ایرانی استفاده می کنند و امروز دشمن از حجاب به عنوان سخت افزار برای مقابله با انقلاب اسلامی استفاده می کند.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه قبل از اینکه پلیس و قوه قاهره به موضوع ورود کند باید جوشش و انگیزش درونی در افراد برای رعایت حجاب بوجود بیاید خاطرنشان کرد: در دوران وب 3 و حکمرانی رسانه ای و مجازی زندگی می کنیم و برخی علاقه مند هستند با آگاهی وب 1 با پلتفرم ها مقابله کنند که اصلا منطقی نیست.
وی افزود: وقتی سبک زندگی قرار است تغییر کند گروهی اصرار دارند سبک زندگی مبتنی بر عفاف و حجاب را تغییر دهند و با جذاب ترین ابزارهای فرهنگی این اقدام را پیگیری می کنند باید با ابزارهای متناسب به میدان بیاییم.
سیاست ایرانی یک مجله صوتی و تصویری است. سیاست ایرانی برنامه ای برای علاقه مندان به سیاست است که نگاه فراوانی به موضوعات مختلف دارد.
این برنامه از چهار میز تخصصی تشکیل شده است که هدایت آنها را اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه ها نیز روزنامه نگاران با سابقه بر عهده دارند.
دکتر سعید آجورلو استاد دانشگاه هدایت میز علوم سیاسی و جامعه شناسی سیاسی ، دکتر حنیف غفاری و دکتر فاطمه نکولعل آزاد که از اساتید دانشگاه هستند هدایت میز روابط بین الملل ، دکتر رضا گنجی هدایت میز تاریخ سیاسی و علی اکبر عبدالعلی زاده ، عضو شورای سردبیری روزنامه جام جم هم هدایت میز جریان شناسی سیاسی فرهنگ را بعیده دارند.
مصطفی صادقی سردبیری این برنامه و فریدون ماهر نیز تهیه کنندگی این برنامه را بر عهده دارند.
مجله صوتی و تصویری سیاست ایرانی به مدت صد بیست دقیقه پنجشنبه هر هفته از رادیو گفت و کو پخش می شود.
شبكه گفتوگو را علاوه بر امواج رادیو میتوانید از طریق گیرندههای دیجیتالی، رادیو نما، اپلیكیشن ایران صدا و آدرس اینترنتی radiogoftogoo. ir نیز دریافت كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند از طریق شماره ۰۹۰۳۹۱۳۴۷۴۴ در پیامرسانهای مجازی و سامانه پیامكی ۳۰۰۰۰۱۰۳۵ با این برنامه و دیگر برنامههای رادیو گفتوگو در ارتباط باشند.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد