به گزارش جام جم آنلاین، حمیدرضا ادراکی افزود: ایران در آسیا تنها کشوری است که توانسته به پروتکلی دست پیدا کند که براساس آن و با استفاده از هوش مصنوعی میتوان بیماریهای نادر را در افراد تشخیص داد.
وی درباره این شیوه از تشخیص بیماریهای نادر ادامه داد: یکی از سه ضلع این پروتکل تشخیصی تصویربرداری است که از طریق ام آر آی تخصصی انجام میشود.
مدیر عامل بنیاد بیماریهای نادر با اشاره به اینکه ژنتیک دومین ضلع این پروتکل تشخیصی است، عنوان کرد: به این شکل با توجه به سیکلی که در هر بیماری نادر برای ژنوتیپ و فنوتیپ آن بیماری در نظر گرفته شده اطلاعات لازم لحاظ خواهد شد.
به گفته ادراکی سومین ضلع این پروتکل تشخیصی علائم بالینی است که پزشک با معاینه بیمار به آن پی میبرد.
وی در گفتوگو با جام جم آنلاین ادامه داد: به این ترتیب اطلاعات لازم در خصوص این سه ضلع تشخیصی تهیه شده و در اختیار هوش مصنوعی قرار میگیرد و به این شکل میتوان زودتر بیماریهای نادر را در افراد تشخیص داد.
مدیر عامل بنیاد بیماریهای نادر توضیح داد: در واقع هوش مصنوعی با بررسی اطلاعاتی مانند علائم بالینی، تصویربرداری ام آر آی و هول اگزوم تشخیص خواهد داد که شخص دچار بیماری نادر است و یا اینکه در آینده به این بیماریها مبتلا خواهد شد.
ادراکی توضیح داد: به این ترتیب حتی میتوان پیش از تولد نوزاد متوجه شد که آیا او به بیماریهای نادر مبتلاست و یا احتمال دارد در آینده به چنین بیماریهایی مبتلا شود.
وی ادامه داد: با تشخیص زودهنگام میتوان در بهبود بیماری موفقتر عمل کرد و مانع از تحمیل هزینههای بیماری نیز به کشور شد.
مدیر عامل بنیاد بیماریهای نادر یادآور شد: با تشخیص زودهنگام بیماری شخص بموقع تحت مراقبت قرار میگیرد و از بروز معلولیت نیز در بیماران پیشگیری خواهد شد.
ادراکی در پاسخ به این پرسش که این پروژه اکنون در چه مرحلهای قرار دارد؟ نیز توضیح داد: کارهای تحقیقاتی آن در حال انجام است و تا پایان سال نیز خود آزماییهای بالینی لازم روی افراد انجام میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر