به گزارش ایرنا، وی افزود: حدود ۱۵سال است که در حوزه اینترنت ثابت سرمایهگذاری صورت نگرفته و از این جهت در توسعه این بخش عقب ماندهایم. طبق آمار سایتهای سنجش سرعت اینترنت نیز بین ۱۹۰کشور همیشه جزو کشورهای ۱۴۰ تا ۱۵۰ قرار داشتیم. انشاءا... با پروژه فیبرنوری بتوانیم سرعت اینترنت را بهبود ببخشیم. زارعپور گفت: در سرعت اینترنت نسبت به گذشته هیچوقت عقبگرد نداشتیم اما نسبت به آنچه باید باشیم عقب هستیم و شبانهروز تلاش میکنیم تا بتوانیم سرعتی که شایسته مردم است را فراهم کنیم.
گوگل پلی رفع فیلتر میشود!
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات رفع محدودیتهای برای برخی پلتفرمها را مشروط به پذیرش قواعد جمهوری اسلامی دانست و گفت: درباره سایر محدودیتهایی که موجود است، بخشی از آن را میپذیریم، نمونه آن گوگل پلی است که در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در حال پیگیری هستیم.
به گزارش ایسنا، عیسی زارع پور در حاشیه بازدید از نمایشگاه الکامپ در جمع خبرنگاران در خصوص رفع کندی اینترنت با تاکید بر اینکه این روند روبهبهبود است، افزود: همانطور در نمایشگاه ملاحظه میکنید، سرعتهای اینترنتی که برای مردم فراهم میکنیم، سرعتهای چندصد مگابایت بر ثانیه است. زارعپور اضافه کرد: آنچه که یکسری از آن گلایه دارند، موضوع محدودیتهایی است که در برخی پلتفرمها اعمال شده است و ما اعلام کردیم مانند عرفی که در همه جا وجود دارد، هر پلتفرمی که قوانین جمهوری اسلامی را بپذیرد، میتواند در ایران فعالیت کند، ولی برخی پلتفرمها نپذیرفتند.
AMD با ۱۳۵ میلیون دلار به سراغ ۶G و AI میرود!
روث کاتر (Ruth Cotter)، معاون بازاریابی، ارتباطات و منابع انسانی AMD، گفت: «از طریق سرمایهگذاری اخیر، تیمهای تحقیق و توسعه ما در ایرلند موتورهای محاسباتی را با کارایی و سازگاری بالا برای بهبود عملکرد مرکز داده، شبکهسازی، ارتباطات ۶G و هوش مصنوعی طراحی خواهند کرد.»
بهتازگی AMD اعلام کرده که قصد دارد ۱۳۵ میلیون دلار برای افزایش فعالیتهای مهندسی و تحقیق و توسعه در ایرلند سرمایهگذاری کند. این سرمایهگذاری برای حمایت از طرحهای تحقیق و توسعه نسلهای بعدی هوش مصنوعی، مراکز داده، شبکهسازیها، زیرساختهای ارتباطات ۶G و در نهایت ایجاد ۲۹۰ شغل جدید است.
AMD قبل از اینکه Xilinx را در سال ۲۰۲۲ خریداری کند، برای تقویت فناوری نیمهرسانا بیشتر با IDA Ireland در ایرلند همکاری میکرد. جدیدترین سرمایهگذاری که مبلغ آن ۴۰ میلیون دلار بود، توسط Xilinx در سال ۲۰۱۷ انجام شد تا فعالیتهای مهندسی و تحقیق و توسعه خود را افزایش دهد و بیش از ۱۰۰ متخصص دیگر را استخدام کند. در همین راستا، مایکل لوهان (Michael Lohan) مدیرعامل IDA ایرلند گفت: «این سرمایهگذاری باعث تقویت جایگاه ایرلند بهعنوان یک پیشرو در فناوری نیمهرسانا میشود و این باعث میشود تا ایرلند در لیست اعضای مرکز فعالیتهای تحقیقاتی و مهندسی اروپایی AMD قرار بگیرد. IDA ایرلند مفتخر است که از AMD پشتیبانی میکند. این در حالی است که در گذشته به مدت سه دهه از Xilinx پشتیبانی میکرد و اکنون متعهد شده تا از سرمایهگذاریهای مقیاس بزرگ که تاثیر مثبتی بر صنعت نیمهرسانا اروپا دارد، حمایت کند.»
فناوریهای محاسباتی سازگار
روث کاتر (Ruth Cotter) میگوید: «به خاطر کارایی بالا و تطبیقپذیری مطلوب AMD، از فضای ابری و رایانههای شخصی گرفته تا ارتباطات و نقاط پایانی هوشمند، فناوریهای محاسباتی نقش موثری در آینده محاسبات امروزی دارند. ایرلند با کمک متخصصان قدرتمند و ماهر، بیش از سهدهه است که در مرکز تحقیق و توسعه اروپایی پیشرو بوده است. ما متعهد هستیم که با افزایش سرمایهگذاری و حضور خود در شهرهای دوبلین و کورک به کمک به اکوسیستم نیمهرسانا اروپا و تقویت نوآوری در ایرلند ادامه میدهیم.
او در ادامه گفت: «من از صمیم قلب آرزوهای بزرگ AMD برای پیشرفت مهندسی و قابلیتهای تحقیق و توسعه پیشرفته خود در ایرلند را تحسین میکنم. این سرمایهگذاری بزرگ باعث افزایش رونق در صنعت ما میشود و چشماندازهای شغلی بلندمدتی را برای متخصصان باتجربه و فارغالتحصیلان رشتههای مهندسی فراهم میکند.هدف این شرکت از سرمایهگذاری بر طرحهای تحقیق و توسعه و ایجاد ۲۹۰ شغل جدید نشان میدهد که چقدر به زیرساختهای ایرلند و فضای مناسب تجاری اطمینان دارد. دولت ایرلند بابت حمایت خود از این فرآیند خوشحال است و ما نیز خود را متعهد میدانیم که از این طرح برای تحقیق، توسعه و مهندسی حمایت کنیم.»
رشد ۳۸.۴درصدی سرورهای هوش مصنوعی
به گفته شرکت TrendForce،در سال۲۰۲۳ سرورهای هوش مصنوعی گسترش مییابند. پیشبینی میشود که سرورهای هوش مصنوعی رشد فوقالعاده ۳۸.۴درصدی را نسبت به سال گذشته تجربه کنند و تعداد سرورها را به ۱.۲ میلیون واحد در سراسر جهان برسد. این رشد قابل پیشبینی به دلیل تقاضای زیاد برای سرورها و تراشههای هوش مصنوعی است؛ پیشبینی میشود حدود ۹ درصد از کل محمولههای سرور را تشکیل میدهند. تا سال ۲۰۲۶، سرورهای هوش مصنوعی قرار است ۱۵ درصد از کل سرورها را تشکیل دهند. این پیشرفت، در سرورهای هوش مصنوعی عمدتا توسط این نیروگاههای مجهز به پردازندههای گرافیکی، FPGA و ASIC هدایت میشود؛ این پردازندههای گرافیکی برای ارائه خدمات به طیف متنوعی از بازار ساخته شده اند. TrendForce سرورهای هوش مصنوعی خود را از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۶ تقویت خواهد کرد و اکنون نرخ رشد ترکیبی سالیانه(CAGR) خود را ۲۲ درصد پیشبینی میکند که رقمی بلندپروازانه است. به طور همزمان، بازار تراشههای هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۳ شاهد افزایش ۴۶درصدی خواهد بود.
۱- تقاضای زیاد برای مدلهای A۱۰۰ و A۸۰۰ NVIDIA در میان CSPهای آمریکایی و چینی.
۲- پرسود بودن پردازندههای گرافیکی رده بالا(GPU)، به خصوص مدلهای A۱۰۰ و H۱۰۰.
۳- محبوبیت و گسترش استفاده از هوش مصنوعی و ChatBOTها در بین حرفهایها.
افزایش تقاضای حافظه با پهنای باند بالا
TrendForce همچنین فاش کرده است که انتظار میرود حافظه با پهنای باند بالا (HBM) افزایش قابل توجهی در تقاضا داشته باشد؛ HBM یک رابط رم با سرعت بالا است و در پردازندههای گرافیکی پیشرفته استفاده میشود. پردازنده گرافیکی NVIDIA H۱۰۰ که قرار است امسال عرضه شود، مجهز به HBM۳ سریع است که نسبت به استاندارد قبلی HBM۲e ارتقا یافته است. این پیشرفت، عملکرد محاسباتی سیستمهای هوش مصنوعی را افزایش میدهد.
با زیاد شدن تقاضا برای پردازندههای گرافیکیGPU Trendforce پیش بینی میکند که تقاضای HBM در سال ۲۰۲۳ به میزان ۵۸ درصد افزایش یابد .
تولید پادکستهای ویژه نابینایان به صورت آفلاین
یکی از شرکتکنندگان در بیست و ششمین نمایشگاه الکامپ، از تولید پادکستهای تخصصی ویژه نابینایان با قابلیت استفاده آفلاین خبر داد و افزود: پادکستهای تخصصی به نابینایان کمک کرده و همچنین کار رابرای افرادی که توانایی خواندن و نوشتن ندارند، تسهیل میکند.
این فناور در ادامه افزود: هدف ما در این شرکت تولید محتوای حرفهای است که افراد بتوانند تولید محتوای خود را به زبان طرف قرارداد یا مشتری توضیح دهند و همچنین کسبوکار خود را بتوانند در طیف گستردهای توسعه دهند. پادکست نیز میتواند به نابینایان کمک کند و همچنین کار را برای افرادی که توانایی خواندن و نوشتن ندارند، تسهیل کند. قابلیت انتشار را در بستر آفلاین، آنلاین و «کیوآرکد» (QR Code) یا رمزینه پاسخ سریع برای کاربران فراهم میکند و افراد با استفاده از اسکن به صورت آفلاین میتوانند به این پادکستها دسترسی داشته باشند.
وی اظهار کرد: یکی از مزیتهای دیگر پادکستها مادامالعمر بودن آن است. پادکستها بنر یا کاغذ نیستند که پاره شوند، بلکه هیچ مشکلی از این قبیل برای پادکستها رخ نمیدهد و تعداد آن بینهایت است. به عبارت دیگر افراد بدون محدودیت کاربر، میتوانند از این پادکستها استفاده کنند. استارتآپها در واقع رسانهای برای تولید محتوای تخصصی خود ندارند و در این خصوص شرکتهای تبلیغاتی وجود داشت که فعالیت آنها مبتنیبر بنرها بوده است. ما در کمترین زمان با بیشترین اطلاعات و همچنین پنج زبان زنده دنیا از جمله انگلیسی، اسپانیایی، عربی، چینی و فارسی این فعالیت را انجام دادهایم و در واقع یک رسانه برای استارتآپها محسوب میشویم.
مدیرعامل شرکت کیاسان خاطرنشان کرد: ما فعالیت خود را با دو زبان آغاز کردیم و به مرور زمان آن را به سه زبان و در نهایت پنج زبان توسعه دادیم و شرکت ما این قابلیت را دارد که بسته به نوع نیازهای کاربران تولید محتوا کند. رویداد ملی گام دوم با توجه به شرایط کنونی باید به شرکتها کمک کند تا به توسعه کسبوکار و درآمدزایی برسند. این رویداد میتواند بستری فراهم کند تا شرکتها و استارتآپها زودتر به هدف خود دست پیدا کنند. تجربه حضور در نمایشگاه الکامپ برای توسعه کسبوکار شرکتها یک فرصت ارزشمند است، بیستو ششمین نمایشگاه بینالمللی الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک الکامپ از روز یکشنبه ۴ تیرماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران آغاز به کار کرد و روز پنجشنبه به کار خود پایان داد.
سرقت اطلاعاتی از کاربران مایکروسافت
بهتازگی مایکروسافت فاش کرده که مسئول حملات امنیتی سرقت مدارک و اطلاعات کاربران، یک گروه هکری وابسته به دولت روسیه معروف به Midnight Blizzard است.
در همین راستا، تیم اطلاعاتی giant’s threat intelligence گفت: «در این حملات از خدمات پروکسی محلی برای مخفی کردن آدرس IP منبع حملات استفاده شده و دولتها، ارائهدهندگان خدمات فناوری اطلاعات، سازمانهای غیردولتی، دفاعی و بخشهای مهم تولید مورد هدف قرار گرفتهاند.»Midnight Blizzard که قبلا با نام نوبلیوم (Nobelium) شناخته میشد، با نامهای APT۲۹ ،Cozy Bear Iron Hemlock و The Dukes نیز شناخته میشود. این گروه که در دسامبر ۲۰۲۰ توجه جهانی را به هک SolarWinds جلب کرد، همچنان در حملات هدفمند خود به وزارتخانههای خارجی و نهادهای دیپلماتیک، به ابزارهای مخفی متکی است. این موضوع نشان میدهد که این هکرها تا چه حد مصمم هستند که fبهرغم افشا شدن هویتشان، عملیات خود را ادامه دهند؛ این کار آنها را به بازیگرانی بسیار قدرتمند در حوزه جاسوسی تبدیل میکند. در واقع وجود یک شکاف کوچک امنیتی باعث شده تا هکرهای ارتش روسیه بتوانند از بدافزار جاوا اسکریپت استفاده کنند. این بدافزار، ایمیلهای دریافتی افراد مورد نظر را به آدرس ایمیلی که تحت کنترل مهاجمان بوده هدایت کرده و فهرست تماسهای آنها را به هکرها نشان داده است.
مسدود شدن ۳۰۰ سرشماره بدافزارهای جاسوسی و کلاهبرداری
رئیس پلیس فتا فراجا اعلام کرد: طی سهماهه نخست سال ۱۴۰۲ بیش از ۳۰۰سرشماره ارسالکننده لینکهای آلوده حاوی فیشینگ با همکاری پلیس فتا، دادستانی کل کشور و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مسدود شد.
سردار وحید مجید، رئیس پلیس فتا بیان کرد: در راستای اجرای طرح عملیاتی پلیس فتا در خصوص ایمنسازی فضای مجازی و با انجام رصدهای پیشدستانه در سایه تعامل و همکاری سازمانی با دادستانی کل کشور و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات خوشبختانه از ابتدای سال جاری تا کنون بیش از ۳۰۰ سر شماره ارسال لینکهای آلوده حاوی فیشینگ و بدافزارهای جاسوسی شناسایی و مسدود شد.
به گزارش تسنیم، وی افزود: در این راستا اقدام انتظامی و قضایی علیه مرتکبان در حال اجراست و تعدادی از این متهمان دستگیر و به جهت سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی تحویل داده شدند.
سردار مجید ادامه داد: ارسال پیامک حاوی لینکهای آلوده و مخرب یکی از ترفندهای مجرمان سایبری بوده و بیش از ۹۰ درصد پیامکهای کلاهبرداری مربوط به سوء استفاده از نام و اعتبار ابلاغ الکترونیک قضایی سامانه ثنا است.
رئیس پلیس سایبری کشور توصیه کرد: از باز کردن پیامکهای حاوی لینکهای آلوده که از طریق سر شماره تلفنهای شخصی، پیامرسانهای بومی و غیربومی برای آنها ارسال میشود، اکیدا خودداری کنید.
ماهوارههای ایران تصاویر رنگی با دقت یک متر میگیرند
بنا بر اعلام وزیر ارتباطات با ۷ پرتاب فضایی عملیاتی و تحقیقاتی، میتوانیم به وسیله ماهوارههای خود، تصاویر رنگی از هر جای دنیا با دقت یک متر داشته باشیم. ماهوارههای پرتابی یک ماهواره سنجش از دور با قابلیت تصویربرداری با دقت یک متر است. جمهوری اسلامی ایران هم اکنون توانایی طراحی و ساخت ماهوارههای سنجشی با دقت تصویربرداری ۵ تا ۱۰ متر را دارد و حوزه فضایی کشور با عزم و اراده بسیار جدی در مسیر رسیدن به توانایی ساخت ماهوارههای سنجشی با دقتهای بهتر از یک متر قرار دارد و این مسیر با جدیت دنبال میشود.
حال ویندوز، ابری میشود!
در سال گذشته، اطلاعاتی از سوی یک شرکت منتشر شد که نشان میداد مایکروسافت میخواهد ویندوز را بهطور کامل به فضای ابری منتقل کند یا حداقل این یک پیشنهاد است که در کمپانی مایکروسافت مطرح شده بود.
به گزارش The Verge، ارائه طرح «state of the business» از ژوئن ۲۰۲۲ بهعنوان بخشی از برنامههای جلسه FTC با مایکروسافت بود. در این جلسه صحبتهای زیادی در مورد استفاده کاربران ویندوز از فضای ابری برای مواردی همچون تجارت و صنعت گیم شد.
مایکروسافت در بخشی از فضای مصرف کننده که «زندگی مدرن» نام دارد، برنامهریزی دارد تا ویندوز ۱۱ را به طور کامل به ابر منتقل کند. این شرکت قصد دارد از توانایی فناوری ابر برای بهبود خدمات مبتنی بر هوش مصنوعی و ایجاد یک تجربه دیجیتال کاملا قابل جابهجایی برای مردم استفاده کند. به عبارت سادهتر، مایکروسافت قصد دارد به جای اینکه شما ویندوز را روی لپتاپ خود نصب کنید، نسخه ویندوز شما را روی یک سرور در یک مرکز داده احتمالا به فاصله چند مایلی نصب کند. در واقع هدف نهایی، طراحی ویندوز ۳۶۵ برای فعال کردن یک سیستم عامل کامل ویندوز است که هر دستگاهی میتواند از فضای ابری استفاده کند.
بر کسی پوشیده نیست که مایکروسافت آینده خود را در فناوری ابری میبیند. این کمپانی در حال حاضر از خدمات ابری خود که گرانقیمت هستند، درآمد زیادی کسب میکند.
در دنیای تجارت، ویندوز ۳۶۵ سرویسی است که امکان نصب استریم ویندوز را برای دستگاهها فراهم کرده است. احتمالا در آینده کاربران نیز بتوانند از این قابلیت استفاده کنند. همانطور که در گزارش The Verge آمده، در حال حاضر قرار است Windows ۳۶۵ Boot برای ویندوز ۱۱ معرفی شود. این قابلیت باعث میشود تا از نسخه محلی ویندوز که روی درایو نصب شده، به یک لپ تاپ ابری تبدیل شود. در آینده، بهجای چنین انتخابی (به طور مؤثر بوت دوگانه محلی یا ابری) ممکن است اصلا نصب محلی وجود نداشته باشد و تنها کاری که باید انجام دهید این است که وارد فضای ابری خود شوید.
شما بهراحتی میتوانید با یک رایانه ویندوزی مبتنی بر ابر کار کنید و تا زمانی که آنلاین هستید، میتوانید به ویندوز وارد شوید و از دور با هر دستگاهی کار کنید و هر زمان که بخواهید به همه فایلها و برنامهها دسترسی داشته باشید. در واقع راحت بودن کار با رایانههای ویندوزی در فضای ابری، یکی از مهمترین دلایل جذابیت آن است.
بزرگترین نقطه ضعف لپتاپهای مبتنی بر ابر این است که بدون اینترنت نمیتوانید با آنها کار کنید. نمیتوانید آنلاین شوید؟ پس نمیتوانید وارد لپ تاپ خود شوید! البته اگر کامپیوتر خانگی داشته باشید میتوانید بهصورت آفلاین نیز از آن استفاده کنید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد