حریفان آسان، مسیر آسان و قطعا یک صعود آسان. هیچ چیزی جز این نباید برای تیم ملی فوتبال ایران وجود داشته باشد. ایران که همراه ژاپن، کرهجنوبی، عربستان، استرالیا، عراق، قطر، امارات و عمان در سید یک مقدماتی جام جهانی در منطقه آسیا قرار گرفته بود در نهایت با تیمهای ازبکستان، ترکمنستان و برنده بازی هنگکنگ و بوتان همگروه شد. برای صعود به جامجهانی ۴۸تیمی ۲۰۲۶ که به طور مشترک بین سه کشور کانادا، آمریکا و مکزیک برگزار میشود هیچ صعودی از این راحتتر نخواهد بود. بنابراین جای هیچ بهانهای هم نیست و هیچ بزرگنمایی در رابطه با تیمهای حریف ایران نباید وجود داشته باشد. هر سه رقیب، مقابل ایران از قدرت و ستارههای بسیار کمتری برخوردارند.
ازبکستان شاید مهمترین رقیب ایران در این گروه باشد که البته به استثنای چندبار همیشه مقابل ایران باخته است. حاصل ۱۲ تقابل ایران با ازبکستان ۱۰ برد، یک مساوی و یک باخت بوده است. ایران برای سومین بار قرار است در مقدماتی جام جهانی مقابل ازبکستان به میدان برود. دو مصاف قبلی در مقدماتیهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ بوده است. مقابل ترکمنستان هم سه برد، سه مساوی و دو باخت ثبت کردهایم اما حتی با وجود آن دو باخت این تیم در زمره تیمهای درجه دو آسیایی قرار میگیرد. برنده هنگکنگ و بوتان هم رقیب ترسناکی برای تیمملی فوتبال ایران نخواهد بود. هنگکنگ در هر شش دیدار قبلیاش مقابل ایران باخته است. بوتان اما اگر بتواند هنگکنگ را ببرد به تیم ما در مرحله گروهی میرسد. بوتان از جمله تیمهای درجه سه آسیایی به شمار میرود که بعید است بتواند هنگکنگ را ببرد و به مرحله گروهی مقدماتی جامجهانی برسد.
اما نحوه صعود هر یک از تیمها به جامجهانی چگونه است:
۶
تیمها در هر کدام از گروههای مقدماتی شش بازی انجام میدهند.
۱۸
بعداز اینکه دیدارهای رفت و برگشت برگزار شد ۱۸تیم برتر این گروههای ۹گانه به مرحله بعدی انتخابی جامجهانی صعود میکنند.
۳
بعد از اینکه ۱۸تیم به مرحله بعدی صعود کردند سه گروه شش تیمی تشکیل میشود.
۲
از هر یک از این گروههای شش تیمی، دو تیم به جامجهانی صعود میکند. مجددا تیمهای سوم شانس برای صعود در مراحل بعدی همین قاره را دارند.
۵
برای قاره آسیا پنج مرحله انتخابی جامجهانی وجود دارد که در مرحله آخر تیمهای آسیایی باید به مصاف نماینده قارههای دیگر بروند. در واقع هر یک از تیمها پنج مرتبه شانس خود را برای صعود امتحان میکند. با چنین شرایطی نباید صعود کرد؟ صعود به جامجهانی که خیر، اکنون فقط باید برای صعود از مرحله گروهی جامجهانی ۲۰۲۶ برنامهریزی کنیم
گروهبندی
دشواری برای امید؟
قرعهکشی رقابتهای فوتبال بازیهای آسیایی هم انجام شد و تیمملی فوتبال امید ایران با عربستان، مغولستان و ویتنام در یک گروه قرار گرفت. بسیاری بر این باورند که تیمملی امید در گروه دشواری قرار گرفته است. رضا عنایتی سرمربی تیم ملی امید در مورد این قرعهکشی گفت: «گروه بسیار سختی است اما به تواناییهایمان ایمان داریم. اگر همکاری نشود و باشگاهها بازیکنانشان را در اختیارمان قرار ندهند به مشکل برمیخوریم. توقع داریم همه کمک کنند تا بتوانیم بازیهای آبرومندانهای انجام دهیم. تلاشمان را میکنیم تا از این گروه سخت عبور کنیم. اینها بستگی به شرایط دارد و بازیکنانی که به ما میدهند. بعضی از دوستان کملطفی کردند اما امیدواریم در این زمان باقی مانده به نتیجه خوبی برسیم. بیشتر زمان آمادهسازیمان را از دست دادهایم اما از زمانی که آمدهایم، تلاش کردهایم جبران کنیم. هماهنگی فاکتور اصلی نتیجه گرفتن است. گرفتاریهای زیادی داریم و متاسفانه همه چیز را ساده گرفتیم و ساده رد میشویم. برعکس کشورهایی که همه توانشان را برای موفقیت تیمملیشان میگذارند. نمیدانم این چه برخوردی است که با ما میشود و فقط امیدواریم کمک کنند تا با تمام ظرفیتمان شرکت کنیم. مقدماتی و هانگژو پیوسته به هم است و کار سختی است. چهار تیم ما درگیر بازیهای آسیایی هستند (پرسپولیس، سپاهان، تراکتور و نساجی) و از این چهار تیم نمیتوانیم بازیکن ببریم. چند تا از بازیکنان خودمان هم در این باشگاهها هستند و نمیدانم چگونه این معضل را رفع و رجوع کنم. جلسات متعددی داشتیم و فکر میکنم از این چهار تیم نتوانیم بازیکن ببریم. ما باید از شاخصهها و ظرفیتمان استفاده کنیم.»
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر