به همین دلیل است که ورزش بهخصوص ورزشهای المپیکی بیشتر به چشم میآیند. بسیاری از سازمانها، کمیتههای ملی المپیک کشورهای مختلف و وزارتهای ورزش همین کشورها با هماهنگی نهادها و سازمانهای مختلف مثل آموزش و پرورش برنامهریزیهای کلان و مختلفی انجام میدهند تا به موفقیت برسند.
برای رسیدن به موفقیت در ورزش کارهای زیادی باید انجام شود. در بالاترین سطح، استعدادیابی قرار دارد و بعد از آن استعدادپروری. این موضوعات کارهای مهم و علمی بهشمار میروند که متضمن استارت موفقیت در رده بزرگسالان در تورنمنت های عظیم بهخصوص المپیک است. در این حوزه، بخش رده های سنی نوجوانان بسیار حائز اهمیت است چرا که حساسیت زیادی دارد. ما در رده سنی نوجوانان هم بحث استعدادیابی داریم و هم استعدادپروری.
این موضوعات مهم نیاز به الزاماتی دارند که هر فدراسیونی با توجه کردن به آنها می تواند سریعتر و مطمئنتر به موفقیت برسد. برگزاری رقابتهای مختلفی که فدراسیون ها در سطح کشور دارند، می تواند در این راه کمک کننده باشد. به کارگیری مربیان شاخص و البته افرادی که در این زمینه علاقهمند هستند و از تجربه کافی هم برخوردارند قطعا یاریگر موفقیت در شرایط فعلی است.
در کشور ما در رشته هایی مثل کشتی و وزنهبرداری استارت خوبی زده شده، بهخصوص در وزنهبرداری بانوان. ما در این رشته برای بانوان هیچ پیشینهای نداشتیم اما مدالهایی در قهرمانی آسیا در رده نوجوانان و جوانان گرفتیم که نویدبخش روزهای بهتر است و نشان میدهد در مسیر درستی حرکت میکنیم. موفقیت های بزرگتری میتواند در انتظار آنها باشد.
این مدالها بسیار خوب است اما هدف نهایی نیست. کم و کاستیهایی در این ردههای سنی وجود دارد که با حمایتهای بیشتر فدراسیون و سازمانهایی که میتوانند حمایت کنند قطعا رفع خواهد شد. در این صورت تضمین موفقیت خیلی حتمیتر به نظر میرسد.
یکی از نکاتی که من خودم اصرار دارم موثر است به برگزاری اردوهای طولانیمدت برمیگردد. در رابطه با برنامهریزی و جهتگیری و البته هدف گذاری برای آینده، اگر مسائلی ریز و درشت همانند تغذیه خوب و فضای تمرینی مناسب فراهم شود و همچنین از علم و آگاهی مربیان مجرب استفاده شود مسیر موفقیت هموارتر خواهد شد. ما در وزنه برداری این موضوع را به خوبی استارت زدیم و تعدادی از دختران نوجوان مستعد شناسایی شدند. من فکر میکنم اگر الزامات باشد در فاصله چهار سال مانده به المپیک میتوانیم نتایج خیرهکنندهای را پیشبینی کنیم؛ ضمن اینکه اقبال عمومی در جامعه به وزنهبرداری بانوان مشخصا بالا رفته است.
یک نکته کلیدی دیگر توجه به بخش وزنه برداری شهرستانهاست. شهرستانهای مختلف نقطه شروع استعدادیابیها بهشمار میروند و باید با در اختیار گذاشتن سالنهای وزنهبرداری به مربیان مجرب شرایط خوبی را فراهم کنیم و به همه استعدادها فضا بدهیم. اصلا باید برای هر استان یک سالن استاندارد برای بانوان داشته باشیم. با مهیا شدن این شرایط مربیان با ذهن آزاد کار خود را انجام میدهند و قطعا استعدادهایی را معرفی میکنند که به تیمملی هم معرفی خواهند شد. امیدوارم در سال ۲۰۲۸ بانوان ما به مدالهای متعدد که خوشرنگترین آن طلاست دست پیدا کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد