همراه شدن با زندگی آدم‌های باکیفیت در اصیل
گفت‌وگوی جام‌جم با محمد دلاوری مجری برنامه شبکه ۵

همراه شدن با زندگی آدم‌های باکیفیت در اصیل

گفت‌وگوی «جام‌جم» با مهدی بهادران، تهیه‌کننده برنامه تازه شبکه۵

امیدآفرینی اصیل به روایت قهرمانان حوزه علم

روایت پیشرفت ایران و ایرانی همیشه در میان سرخط‌های دوران تحولی مورد تاکید روسای رسانه‌ملی بوده است. در این میان، گفت‌وگو با تاثیرگذاران حوزه علم و فناوری که خود سرمایه‌های کشور هستند هم اهمیت ویژه‌ای دارد، چراکه می‌تواند مسیر را برای جوانان جویای نام، روشن‌تر کند. حالا به نظر می‌رسد برنامه اصیل با همین دست‌فرمان آماده پخش از شبکه پنج سیما شده است.
روایت پیشرفت ایران و ایرانی همیشه در میان سرخط‌های دوران تحولی مورد تاکید روسای رسانه‌ملی بوده است. در این میان، گفت‌وگو با تاثیرگذاران حوزه علم و فناوری که خود سرمایه‌های کشور هستند هم اهمیت ویژه‌ای دارد، چراکه می‌تواند مسیر را برای جوانان جویای نام، روشن‌تر کند. حالا به نظر می‌رسد برنامه اصیل با همین دست‌فرمان آماده پخش از شبکه پنج سیما شده است.
کد خبر: ۱۴۱۸۸۵۲
نویسنده فاطمه عودباشی - دبیرگروه رسانه

این برنامه با روایت محمد دلاوری، پرتره‌ای متشکل از مجموعه گفت‌وگوهای صمیمانه دارد که به بررسی ابعاد شخصیتی مهمانان برنامه می‌پردازد.

نکته جالب این‌که، مهمانان این برنامه مجموعه‌ای از افراد اثرگذار در حوزه علم و فناوری و کسب و کارهای دانش‌بنیان هستند که با انتخاب‌گری و پشتکار به جایگاه‌های معتبری دست پیدا کرده‌اند. کارگردانی این برنامه را محمدحسن بینا و تهیه‌کنندگی آن را هم مهدی بهادران به عهده دارد. اصیل که با حمایت بنیاد ملی نخبگان و در گروه اجتماعی شبکه پنج سیما تولید شده، قرار است از پنجشنبه‌ این هفته در ۱۶قسمت ۴۵دقیقه‌ای، ساعت۲۰ روی آنتن برود. با مهدی بهادران، تهیه کننده برنامه به گفت‌وگو نشستیم.

مهدی بهادران، تهیه کننده برنامه اصیل که پنجشنبه‌ها ساعت۲۰ از شبکه پنج روانه آنتن  و روزهای یکشنبه ساعت ۲۲ بازپخش می‌شود، در پاسخ به این سوال که برنامه اصیل قرار است با محوریت گفت‌وگو با صاحب‌نظران حوزه علم و فناوری روانه آنتن شود، شما با چه هدفی این برنامه را تهیه و چه دغدغه‌ای را دنبال می‌کنید به جام‌جم می‌گوید: از دو سال پیش دغدغه ساخت چنین برنامه‌ای را داشتم که دلیل اصلی آن بحث امید است و همین نکته را در برنامه رعایت می‌کنیم. بحث زیرین این موضوع هم مبحث انتخابگری است و ایران. علاقه‌مندی به ایران از دیگر بحث‌هاست و این سه ویژگی مدنظر ما و دوستانم در برنامه است.
   
روایتی از افراد اصیل
وی ادامه می‌دهد: در بحث علم و فناوری افراد مختلفی مشغول فعالیت هستند که جنس فعالیت هرکدام آنها رنگ ویژه خود را دارد؛ کسانی که در حوزه استارت آپ کار می‌کنند یا در مجموعه‌های دانش بنیان مشغول  فعالیت هستند. ما در این برنامه سراغ دوستانی می‌رویم که با امید مسیر فعالیت‌شان را طی کردند و با پشت‌سر گذاشتن همه سختی‌ها و مشکلات پای ایده‌های‌شان ایستاده‌اند. در واقع برنامه اصیل روایتگر نسخه اصلی و واقعی چنین آدم‌هایی است که به موفقیت رسیدند.  

این تهیه کننده توضیح می‌دهد: ما در این برنامه به دنبال بحث‌های شعاری نبودیم و نیستیم و دغدغه‌هایی که داشتیم و در ذهن‌مان بود با حضور این دوستان تکمیل شد و با همین توضیحات هم نام برنامه را اصیل گذاشتیم. اینها افرادی هستند که نسخه‌های خود را دارند و حرف که می‌زنند، چیز عجیب و غریبی نمی‌گویند و حرف‌های‌شان ساده است اما صحبت‌های خودشان است. آنها در این برنامه درباره مشکلاتی که در مسیر داشتند هم می‌گویند و خواهند گفت که چطور پای اراده اصلی‌شان ایستاده‌اند. در این برنامه خواهیم گفت افراد با اراده چطور مسیر زندگی خود را طی کردند تا بتوانند به موفقیت برسند.
   
پرهیز از شعارزدگی
بهادران با اشاره به زاویه تازه‌ای که برنامه اصیل به مسأله گفت‌وگو با نخبگان دارد به این پرسش پاسخ می‌دهد که برای ملموس شدن این برنامه در گفت‌وگو با سرمایه‌های علمی که حرف‌های‌شان تخصصی است، چه کار کرده و از کدام راهکارها استفاده می‌کند. او در این خصوص عنوان می‌کند: من خیلی دنبال کلمه نخبه نیستم و خود مهمانان هم ابا دارند از این که نخبه تلقی شوند. اینها افرادی هستند که چیزهایی که در ذهن‌شان وجود دارد را اراده کرده‌اند و آن را پیش می‌برند. بنیاد ملی نخبگان که از وظایفش ترویج بحث روحیه نخبگانی است، مشارکت اصلی این برنامه را دارد. نباید این افراد را به قدری بالا ببریم که دست‌نیافتنی شوند. ویژگی نخبه‌ها در این است که انتخاب کننده هستند و انتخاب‌گری می‌کنند. یعنی این روحیه را دارند و مسیر زندگی‌شان را انتخاب کرده‌اند. فرم برنامه، ابداعی یا چیز خاصی نیست، بلکه فاکتوری است که همیشه بوده. ویژگی ما در این برنامه خیلی ساده و مینی‌مال است و در محتوا هم ساده حرف می‌زنیم. سعی کردیم تا جایی که می‌توانیم، شعار را کنار بگذاریم و با خود واقعی این افراد مواجه شویم و گفت‌وگوی ساده‌ای با آنان داشته باشیم. سادگی، ویژگی اصلی این برنامه است.

وی در پاسخ به این که افراد نخبه در ایران کم نیستند و در حوزه‌های مختلف حضور دارند، او برای انتخاب افراد حاضر در این برنامه، چه معیارهایی داشته و آیا بنیاد ملی نخبگان افراد را معرفی کرده یا خودش مطالعه در این حوزه داشته، عنوان می‌کند: قطعا بین ما و بنیاد ملی نخبگان رفت و برگشتی اتفاق می‌افتاد. از این افراد زیاد داریم و قسمت‌های بیشتری از این برنامه می‌تواند ساخته شود. بسیاری از این افراد به صورت عادی زندگی می‌کنند و در کنار ما هستند اما شاید قصه زندگی‌شان را همه ندانند. یک آسیب وجود دارد که وقتی می‌خواهیم این افراد را به رسانه بیاوریم، کمی اغراق  و آن را شعارزده می‌کنیم. می‌توان ساده آنها را بیاوریم و صحبت کنیم. برآیند نکاتی که گفتم این شد که چنین افرادی آدم‌های با اراده‌ای هستند و عشق و علاقه دارند که کار کنند و اهداف‌شان را پیش ببرند. وقتی با آنها گپ می‌زنیم به این مسأله توجه می‌کنیم که چقدر آدم‌های جالب و با کیفیتی هستند و در شرایطی که هستیم، نیاز داریم حرف‌های این افراد را بشنویم و با آنها گپ بزنیم. بحث امید خیلی مهم است و همه باید روی آن کار کنند، آن هم در شرایطی که جامعه ما دارد و این وظیفه همه مسئولان فرهنگی و نهادهای فرهنگی کشور است و باید آن را خیلی جدی بگیریم. دغدعه اصلی ما در این برنامه این است که امید دهیم و ساده حرف بزنیم.

روایت ساده و قابل درک از دلاوری
این تهیه‌کننده در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص دلیل انتخاب محمد دلاوری برای روایت مسیر این نخبگان، عنوان می‌کند: فرم این برنامه در واقع مستند گفت‌وگوست. برای همین کسی را می‌خواستیم که بتواند قصه و روایتگری را خوب اجرا کند. محمد دلاوری در این زمینه خوب توانسته کار کند و در برنامه‌ها و مستندهایی که داشته، روایتگر خوبی بوده است. او توانمندی دارد که در مواجهه با افراد، آنها را به سمت یک روایت ساده و قابل درک، هدایت کند. این ویژگی خوب آقای دلاوری است. او صراحت بیان دارد و خوب می‌تواند مسیری که مدنظر ماست را هدایت کند و جلو ببرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها