براساس اطلاعات کسبشده، وزارت صمت در تاریخ سوم و دهم مرداد، کد تعرفه واردات انواع گوشت قرمز و چای را از تالار اول به تالار دوم سامانه نیما منتقل کرده که بر این اساس، ارز تخصیصی به واردات این دو گروه کالایی از قیمت ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان به نرخ توافقی (تا حدود ۴۳هزار تومان) افزایش پیدا خواهد کرد. در نگاه اول، گوشت از تالار اول به تالار دوم رسیده و این پیام را دارد که این کالا دیگر ارز ترجیحی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی دریافت نمیکند. هنوز خبر رسمی در اینباره نیامده بود که برخی رسانههای مخالف کشور از تورم کالاهای اساسی و همچنین شوک جدید سفره خانوار سخن گفتند.
استناد آنها هم به نامه سازمان توسعه تجارت بود. نرگس باقریزمردی، مدیرکل دفتر صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت، طی نامهای به دفتر فناوری این سازمان اعلام کرده که پیرو نامه معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر تغییر محل ارز واردات انواع گوشت قرمز از گروه کالایی ۲۱ (ارز از محل تالار اول) به گروه کالایی ۲۲ (ارز از محل تالار دوم)، اقدامات لازم انجام شود.
تکذیب خبر
پس از کش و قوس فراوان علیرضا پیمانپاک، قائممقام وزیر جهاد کشاورزی در تنظیم بازار این موضوع را در صفحه شخصی خود تکذیب کرد. برای بررسی بیشتر با وی تماس گرفتیم که در اینباره توضیح داد: ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی برای گندم، جو، کنجاله سویا، ذرت، روغن و دانههای روغنی تخصیص مییابد اما در مورد بازار گوشت و مرغ، وضعیت کمی متفاوت است و به دلیل توسعه تولید، برای واردات سهمیه ارزی داریم.
وی افزود: در طول سال زمانی که بازار با کمبود گوشت و مرغ مواجه میشود، اجازه واردات داریم و از زمانی که ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شد، قدرت خرید به دلیل افزایش هزینه نگهداری دام برای دامداران کاهش یافت و بحران گوشت از همان زمان بهوجود آمد. از این رو دولت ارزی را برای واردات به منظور تنظیم بازار درنظر گرفت و ما هم اولویت را برای واردات گوشت گرم گوساله و گوسفند گذاشتیم.
پیمانپاک با بیان اینکه بانک مرکزی حجم تخصیص ارز خود را در این زمینه افزایش داد، تاکید کرد: واردات گوشت منجمد هم تا چندی پیش ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی دریافت میکرد اما با تصمیمی که با اعضای بخش خصوصی گرفتیم، نتیجه بر آن شد که گوشت برای مصارف صنعتی، مانند رستوران و کارخانههای سوسیس و کالباس از گروه کالایی ارز ترجیحی خارج و به تالار دوم منتقل شود. این اتفاق یک ماه پیش افتاده و مشخص نیست نامهای که از سوی وزارت صمت منتشرشده، چرا جزئیات در آن ذکر نشده است.
به گفته وی، از زمانی که این گروه کالایی تغییر کرد، تقاضای گوشت گرم که قبلا توسط رستورانها و کارخانههای سوسیس و کالباس بالا بود، کاهش یافته و گوشت اکنون از کیلویی ۳۵۰ هزار تومان به ۲۹۰ هزار تومان در بازار رسیده است که پیشبینی میشود به ۲۵۰ هزار تومان نیز برسد.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: