اصلی ترین چالش تفاوت تعطیلات در ایران با دیگر کشورهای دنیا از دست دادن چهار روز کاری در تجارت و مبادلات تجاری با دنیاست. در اغلب کشورهای دنیا، شنبه و یکشنبه تعطیل است.
بر این اساس پنجشنبه و جمعه در کشورمان و شنبه و یکشنبه در کشورهای دیگر دنیا تعطیل است . به این صورت درعمل در این چهار روز مبادلات انجام نمی شود و ارتباطات اداری مانند کارهای بانکی، گمرکی و ... با اختلال مواجه می شود.
با چنین پیش فرضی حالا که کمیسیون اجتماعی دولت در راستای ساماندهی تعطیلات هفتگی لایحه ای با هدف تعطیلی پنجشنبه ها و ساماندهی تعطیلات با عنوان اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری به شکل عادی به مجلس شورای اسلامی ارائه کرده، بحثهایی پیرامون روز دوم تعطیلی در کشور ایجاد شده است. طبق لایحه ای که در دستور کار کمیسیون اجتماعی قرار گرفته بناست تعطیلی پنجشنبه ها و کاهش ساعت کار کارمندان دولت بررسی شود.
با وجود این و در حالی که تعطیلی پنجشنبه ها به واسطه سنخیت دینی و فرهنگی با جامعه ایرانی سازگارتر است اما یک اشکال مهم وجود دارد؛ اینکه پنجشنبه ها در بیشتر کشورهای دنیا روز کاری است و انجام مبادلات تجاری و بازار سرمایه می تواند سبب برخی عقب ماندگی ها و زیان مالی تجار و بازار اقتصادی در کشور شود.
به همین خاطر هم گروهی دیگر معتقدند روزهای شنبه به جای پنجشنبه تعطیل شود تا روابط تجاری و مالی میان فعالان اقتصادی، بانکها و مؤسسات تجاری ایران با دیگر کشورها اثر مثبت داشته باشد.
در کل رویکرد جهانی دو روز تعطیلی آخر هفته، الگوی موفقی بوده و از همین رو با درخواست ۱۲۰ نماینده قرار است لایحه دولت برای کاهش ساعت کار کارمندان و افزایش تعطیلات آخر هفته به صورت اولویت دار بررسی شود. اما هنوز ابهامات زیادی درباره این لایحه وجود دارد ومعلوم نیست این تعطیلی تازه روز شنبه باشد یا پنجشنبه و آیا شامل همه می شود یا محدود به کارکنان دولت است؟ سوالاتی که برای پاسخ به آن باید منتظر ماند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد