به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد، مهران فاطمی در نشستی خبری با حضور جمعی از مدیران و اصحاب رسانه به تشریح برخی از اقدامات و فعالیت های دولت سیزدهم در استان پرداخت.
استاندار یزد در این نشست، به تشریح دلایل بالا بودن نرخ تورم در استان یزد پرداخت و اظهار داشت: بر اساس اعلام مرکز آمار ایران با توجه به اینکه یک سوم تورم در استان ناشی از مسئله اجاره بها و مسکن است، استان یزد بدون در نظرگرفتن این دو عامل در محاسبات، پایین ترین نرخ تورم کشور را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه طبق اعلام سازمان تامین اجتماعی در سال ۱۳۹۸ قریب به 70 هزار بیمه شده غیربومی در استان وجود داشته است، افزود: در حالی که در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ حدود ۶ و ۸ هزار نفر به این آمار افزوده شده بود، در سال ۱۴۰۱، تعداد بیمه شدههای غیربومی در استان با ۱۴ هزار نفر افزایش به بیش از ۹۷ هزار نفر رسید.
فاطمی اولین نیاز مهاجرین غیربومی را مسئله مسکن عنوان کرد و گفت: طبیعتا توقف تولید مسکن در طول قریب به 10 سال گذشته و برهم خوردن تعادل عرضه و تقاضا، منجر به افزایش قیمت مسکن و اجاره بها و متعاقباً بالا رفتن نرخ تورم خواهد شد.
استاندار یزد با اشاره به برخی تحلیل های اشتباه مبنی بر اینکه یزد گران ترین استان کشور در حوزه مسکن است، اظهارداشت: قیمت مسکن در یزد همچنان از بسیاری استانها پائینتر است بطوریکه با هزینه خرید مسکن در یزد، امکان خرید منزل در بسیاری از استانهای کشور وجود ندارد.
فاطمی خاطرنشان کرد: یکی از عوامل موثر بر افزایش نرخ مسکن و اجاره بها در استان، عدم افزایش قیمت های حوزه مسکن به مدت قریب به 4 سال و به تبع آن افزایش قیمت ها پس از این دوره 4 ساله است.
وی به تشدید نظارت ها بر بازار اجاره بها و مشاورین املاک در ماه های گذشته اشاره کرد و افزود: طبق گزارش های اتحادیه مشاوران املاک استان، در پرتو افزایش نظارتها، نرخ اجاره بها در یزد ۱۰ درصد کاهش یافته است.
استاندار یزد اظهار امیدواری کرد با بهره برداری از پروژه های نهضت ملی مسکن، افزایش نظارت ها بر بازار اجاره بها، آرامش نسبی بر بازار مسکن حاکم شود.
وی در ادامه با اشاره به برخی ابهامات در زمینه پروژه های مورد پیگیری جهت حل تنش های آبی استان، گفت: در سالیان گذشته، سه شرکت معدنی گلگهر، مس سرچشمه و چادرملو در قالب کنسرسیومی تحت عنوان «شرکت واسکو» اقدام به اجرای خط انتقال آب از خلیج فارس کردند.
استاندار یزد طول خط اجرایی از محل دریا تا مجموعه چادرملو را قریب به 700 کیلومتر دانست و افزود: این خط با هزینه مجموعه های معدنی مذکور و با کمک دولت در قالب ارائه وام از محل صندوق توسعه ملی عملیاتی شد.
وی با اشاره به برخی شبهات مبنی بر توقف اجرای پروژه انتقال آب به استان یزد، با وجود اجرای پروژه انتقال آب به استان اصفهان اظهارداشت: خط انتقال آبِ در حال اجرا برای استان اصفهان، توسط صنایع این استان در حال انجام بوده و نظیر خط انتقال آب به چادرملو است.
وی با بیان اینکه تا قبل از دولت سیزدهم مردم استان از خط انتقال آب به چادرملو منتفع نمی شدند، اظهارداشت: به منظور انتفاع مردم استان از این خط و کاهش بخشی از تنش های آبی یزد، خط پدافندی آب از این خط تعریف و در دستورکار قرار گرفت.
فاطمی افزود: با مشارکت چادرملو از خط انتقال آب به صنعت، خطی پدافندی به طول 30 کیلومتر اجرا و خط انتقال آب به صنعت، به مخزن شحنه؛ بزرگترین مخزن ذخیره آب یزد متصل شد.
وی با بیان اینکه با اجرای پروژه مذکور، تاب آوری آبی یزد در فصول گرم سال و در مواقع اضطرار افزایش قابل توجهی یافته است، افزود: این خط در حال حاضر قابلیت انتقال 300 لیتر بر ثانیه آب به مخزن شحنه را داشته و اقدامی ارزشمند در راستای کاهش دغدغه های آبی یزد محسوب می شود.
استاندار یزد با اشاره به طرح موضوعاتی در زمینه افت فشار آب در برخی مناطق یزد؛ با وجود اجرای خط پدافندی، تصریح کرد: دلیل افت فشار آب برخی مناطق، کمبود آب نیست بلکه به دلیل فرسودگی شبکه انتقال، امکان تزریق حجم بیشتری از آب در شبکه برخی مناطق وجود ندارد.
وی در ادامه از انجام مطالعات اجرای خط پدافندی آب برای شهرستان اردکان توسط چادرملو خبرداد و افزود: این خط با قابلیت انتقال 600 لیتر بر ثانیه آب به شهرستان اردکان، از محل تعهدات چادرملو اجرایی می شود.
عالی ترین مقام اجرایی استان خاطرنشان کرد: خط پدافندی آب شهرستان میبد نیز به همت صنایع میبد و با مشارکت مجموعه چادرملو پیگیری و عملیاتی خواهد شد.
استاندار یزد در ادامه با اشاره به برخی حواشی مبنی بر توقف عملیات اجرای خط انتقال آب از دریا به استان؛ در همان مرحله کلنگ زنی و نبود منابع مالی اجرای آن، گفت: منابع مالی این طرح توسط دولت مصوب و به استان ابلاغ شده که در حال پیگیری موارد مربوط به آن هستیم.
وی اعتبار اجرای پروژه مذکور را ۱۵۰ هزار میلیارد تومان عنوان و خاطرنشان کرد: عملیات اجرایی این پروژه آغاز شده و پیش بینی می شود با ظرفیت انتقال ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب، ظرف مدت سه سال اجرا شود.
فاطمی با اشاره به پیگیری های انجام شده جهت تسریع در روند اجرای پروژه انتقال آب از دریا به استان، اظهارداشت: در پرتو تدابیر اندیشیده شده فاز اول اجرای پروژه در کمتر از یکسال اجرایی و زمینه انتقال 30 میلیون متر مکعب آب به استان فراهم می شود.
وی در ادامه یکی دیگر از اقدامات مورد پیگیری تیم مدیریتی استان را اجرای خط پدافندی عنوان و خاطرنشان کرد: با مشارکت چادرملو از خط انتقال آب به چادرملو خطی به طول 30 کیلومتر اجرا و این خط با اعتبار 900 میلیارد تومان به بزرگترین مخزن ذخیره آب یزد متصل شد.
استاندار یزد با بیان اینکه با اجرای پروژه مذکور، تاب آوری آبی یزد در فصول گرم سال و در مواقع اضطرار افزایش قابل توجهی یافته است، افزود: از زمان آغاز عملیات اجرایی، عملیات ساخت آب شیرین کن دوم شروع شد که اکنون دارای پیشرفت فیزیکی 70 درصدی است.
فاطمی همچنین با اشاره به شکل گیری جهاد آبرسانی به روستاهای استان؛ با همکاری مجموعه بسیج و سپاه گفت: پروژه های آبرسانی به 58 روستای استان دارای پیشرفت فیزیکی بیش از 50 درصدی بوده و عملیات آن با سرعت در حال اجراست.
وی همچنین از آبرسانی به قریب به ۴۰۰ روستای دیگر استان با اعتبار هزار میلیارد تومان خبرداد و خاطرنشان کرد: خوشبختانه در مجموع در حوزه ی آب رسانی اتفاقات بسیار بزرگی ظرف کمتر از دوسال در حال پیگیری و اجرا است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛