به بهانه نایب‌قهرمانی هاکی‌ روی‌ یخ ایران در جام الاتحادیه العین

برای دختران امید

فوتبال ورزش اول و محبوب اماراتی‌هاست اما این‌طور هم نیست که از ورزش‌های جذاب دیگری مانند هاکی ‌روی ‌یخ غافل مانده باشند.‌ ترکیب جوان و چهره‌های جدید تیم ایران از عقاب‌های فیلیپین، پنترنز مکزیک و شاهین امارات گذشتند و با پیروزی پرگل مقابل یاس امارات از نیمه‌نهایی صعود کردند و در فینالی نزدیک با هت‌تریک «تیلر وودز» بازیکن کانادایی الذهبی، نتیجه را به سومین نماینده میزبان واگذار کردند تا در میان ۸تیم حاضر بر سکوی دومی جام الاتحادیه بایستند.
کد خبر: ۱۴۲۲۵۵۵
نویسنده آرزو قنبری - گروه ورزش

این روزها که دختران کشورمان دوباره با کمک حامی همیشگی خود، آیس‌باکس ایران‌مال و یک عنوان نایب‌قهرمانی به تیتر اخبار آمده‌اند، شاید برخی از مسئولان با حساب و کتاب خودشان روی کاغذ، از آغاز تا انجام ماجراجویی شاگردان اعظم سنایی در پیست «هیلی فان سیتی» العین را این‌طور خلاصه کنند: «یک مدال نقره از تورنمنت امارات» اما آ‌نها که در دل داستان‌های واقعی ورزش یکی، دو پیراهن بیشتر پاره کرد‌ه‌اند خوب می‌دانند برای ساختن، باید صبوری کرد، ماند و استخوان خرد کرد و خیلی‌ چیزها که اصلا خلاصه‌کردنی نیست! 

داشته‌ها و نداشته‌ها

بديهی‌ است که هر مسابقه‌ای سطح فنی خودش را دارد و قیاس جام الاتحادیه با رویدادهایی مانند قهرمانی آسیا یا جهان، مع‌الفارق است.‌ اما این‌طور وقت‌ها آن‌ چه دیگران دارند و ما نداریم بیشتر به چشم می‌آید؛ مثل همین پیست‌های یخی‌ امارات در دل کویر که آنها را با سه تیم در رقابت‌ها میزبان می‌کند و ما را مهمان. پیست یخ ابوظبی، به اندازه پیست‌های المپیک برای آموزش، تمرین و رقابت‌های اسکیت و هاکی روی یخ مناسب است و یکی از جذاب‌ترین نقاط شهر محسوب می‌شود.در آکادمی اسکیت روی یخ و پیست دبی‌مال هم آموزش این رشته‌ها از سطوح پایه تا پیشرفته بازار‌داغی دارد. پیست یخ «هیلی فان سیتی» العین هم که از سال ۱۹۸۷ تأسیس شده تا امروز میزبان فعالیت‌ها و رقابت‌های مختلفی بوده که نمونه‌اش همین میزبانی مسابقات اخیر است.‌ آن‌چه نمی‌توان درباره هاکی‌روی‌یخ و دخترانش نادیده گرفت تداوم حرکت در مسیر پیشرفت است. واقعیت این است که دختران ایران با همین تنها امکانی که در پیست یخ ایران‌مال داشته‌اند طی سه، چهار سال اخیر کار‌بزرگی کرده‌اند.  از نایب‌قهرمانی در مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۲۳ در تایلند تا نایب‌قهرمانی جام الاتحادیه. دختران امیدوار با دست‌های خالی و آرزوهای بزرگ.

چند واقعیت در مورد هاکی‌روی‌یخ ایران

اولین پیست یخ تفریحی ایران، سال۱۳۴۶ با نام قصر یخ در تهران ساخته شد. 
سالن المپیک سایز دوازده هزار نفری آزادی، سال۱۳۵۰ ساخته و سه سال بعد تعطیل شد. این پیست سال ۱۳۸۵ دوباره افتتاح و پس از مدت کوتاهی به دلیل ناتوانی در نگهداری تعطیل شد. 
پیست یخ ایران‌مال تنها پیست المپیک سایز ایران است که از سال۱۳۹۹ تأسیس و فعال شده است. 
از بین ۱۹۵ کشور جهان، فقط ۸۳ کشور توانسته‌اند به عضویت فدراسیون جهانی درآیند و ایران یکی از این کشورهاست. 
هاکی‌روی‌یخ مردان از سال۱۳۸۴ فعالیت خود را در ایران آغاز کرد و سال ۱۳۹۷ برای اولین بار قهرمان آسیا شد.‌
هاکی ‌روی‌ یخ زنان ایران، حدودا ۳ساله به حساب می‌آید و در رقابت‌های کشورهای اسلامی و قهرمانی آسیا موفق به کسب عنوان نایب‌قهرمانی شده است. 
تیم‌های ملی مردان و زنان هاکی‌روی‌یخ ایران مجموعا در ۹رده سنی فعال‌اند؛ از زیر ۱۰سال تا بالای ۲۰سال. 
لیگ هاکی ‌روی ‌یخ مردان و زنان ایران ۱۳ تیم فعال دارد. 
دو مربی فنلاندی، از اول مهرماه، به کادر فنی تیم‌های ملی اضافه می‌شوند و ایران را تا سال۲۰۲۵ همراهی می‌کنند. 
هاکی‌روی‌یخ ایران تا پایان سال ۱۴۰۲، شش مربی و بیش از هشت داور بین‌المللی خواهد داشت. 
یک پیست یخ المپیک‌سایز جدید، به زودی در کیش افتتاح می‌شود.

برنامه‌های پیش‌رو 

حضور بانوان ایران در مسابقات چهارجانبه کاپ توسعه جهانی به میزبانی لهستان، آبان‌ماه ۱۴۰۲
شرکت در بازی‌های کشورهای اسلامی
بازی‌های آسیایی زمستانی هاربین چین، اسفند ۱۴۰۳ 
حضور تیم ملی مردان در رقابت‌های گزینشی المپیک زمستانی ۲۰۲۶، اواخر آبان‌ماه
حضور تیم‌ملی مردان در رقابت‌های دیویژن ۳ قهرمانی جهان
حضور در مسابقات قهرمانی آسیا فروردين ۱۴۰۳

چشم‌ انداز 

کسب سهمیه و حضور در المپیک ۲۰۳۰ ونکوور در برنامه هفت ساله هاکی‌روی‌یخ ایران

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها