با این اوصاف به نظر میرسد فناوریهای جدید و البته تلاش محققان قرار است ورق را به نفع این بیماران برگرداند. شرکت «توسعه فناوری تیوان» ازجمله شرکتهای دانشبنیان فعال در زمینه ساخت تجهیزات پزشکی است که تمرکز خود را روی تولید چنین ابزارهایی گذاشته است و تلاش دارد با تولید کالای پزشکی باکیفیت، به نیاز کشور در این زمینه پاسخ دهد. در گفتوگو با پوریا میرعشقی، مدیرعامل این شرکت که در رشته الکترونیک در دانشگاه صنعتی شریف تحصیلکرده و از نخبگان کشور است، اهمیت تولید تجهیزات پزشکی متنوع در کشور را جویا شدهایم.
داستان تیوان از تولید محصولاتی برای اصلاح الگوی راه رفتن آغاز شد؛ محصولاتی که براساس نیازسنجی بیمارستانها و پیشنهادهای متخصصان ایرانی تولید شد و سنگ بنایی برای شکلگیری کسبوکاری مبتنی بر دانش پزشکی فراهم کرد. این شرکت که از سال ۸۵ فعالیت تحقیق و توسعه را آغاز کرده و از سال ۹۶ موفق به اخذ گواهی دانشبنیان شده است، هماکنون تجهیزات پزشکی متنوعی را به بازار عرضه میکند.
سطح بومیسازی محصولات تیوان نزدیک به صددرصد است و این نشان میدهد متخصصان ایرانی به جز در برخی از قطعات اولیه، مثل پردازندهها، توانایی فنی قابل قبولی دارند. پوریا میرعشقی درباره کاربرد محصولات مهم این شرکت میگوید: «کاربرد تجهیزات تولیدی شرکت ما در حوزه بهبود الگوی راه رفتن، اصلاح عملکرد دست و زانوست. در واقع با کمک سیستم اعمال تحریکهای الکتریکی میتوان عصب پا و عضلات را در کسانی که دچار آسیبهای نخاعی شدهاند یا مشکلات حرکتی دارند، فعال کرد.» مدیرعامل شرکت توسعه فناوری تیوان در تکمیل توضیحاتش میافزاید: «گامیار با کمک اپلیکیشنی در گوشیهای هوشمند تنظیم میشود و ارزیابی حرکتی را به بیمار ارائه میکند. استفاده از گامیار به فرد آسیبدیده کمک میکند راحتتر از پله بالا و پایین برود، جریان خون در پاهایش بهتر حرکت کند و دچار آتروفی عضلانی نشود و درمجموع اعتمادبهنفس فرد در حرکاتش بیشتر شود.» به گفته میرعشقی از دیگر مزیتهای قابل توجه این محصولات، قیمت رقابتی نسبت به نمونه خارجی آن است. قیمت نمونه مشابه خارجی گامیار، حدود ۱۰هزاردلار است، درحالی که این محصول با همان کیفیت با قیمت ۵۰۰ دلارارائه میشود.
اختلالات سیستم عصبی مرکزی یا سکته، ممکن است باعث مشکلاتی در حرکت دست افراد شود و این مسأله کارایی فرد در انجام کارهای محوله یا امور روزمرهاش را با دردسرهایی مواجه میکند. از دیگر محصولات کاربردی شرکت تیوان، دستگاه اصلاح عملکرد دست است که با ارسال تحریک الکتریکی به اعصاب کنترلکننده دست، حرکت آن را بهبود میبخشد. بهگفته میرعشقی، این دستگاه مثل سایر محصولات تیوان، با اپلیکیشن مخصوص به گوشی هوشمند فرد متصل میشود تا بتواند شدت تحریک الکتریکی، زاویه و نوع عملکرد حرکتی را تنظیم کند.
برای آنکه استفاده از کالای پزشکی بومی را در بین بیماران داخل کشور جا انداخت، باید اعتماد پزشکان و متخصصان فعال در بیمارستانها و مراکز درمانی را جلب کرد. این نکتهای است که تیوان به آن توجه داشته و به گفته میرعشقی تلاش شده است پزشکان زیادی با تجهیزات ایرانی این شرکت آشنا شوند. تجهیزات پزشکی تیوان تنها مختص بیمارستانها و مراکز درمانی نیست و اگر افراد بخواهند به صورت شخصی محصولات مختلف تیوان را تهیه کنند هم این امکان فراهم است. حمایت دولت؛ راهحل حفظ نخبگان و رشد صادرات تولید محصول تخصصی پزشکی غیر از آنکه جلوی خروج ارز از کشور را میگیرد، اگر به درستی مورد حمایت دولت قرار بگیرد، میتواند امکان صادرات پیدا کند و این یعنی ارزآوری و اعتبارسازی برای کشور. میرعشقی معتقد است اگر حمایت مالی کافی دریافت کند، میتواند ضمن افزایش تولید محصول، آن را به کشورهای دیگر هم صادر کند. او میگوید: «دریافت تاییدیههای FDA و نشان CE هزینه دارد و اگر حمایت مالی داشته باشیم، مسیر توسعه را سریعتر و بهتر طی میکنیم، ضمن اینکه واحد تحقیق و توسعه در شرکتهایی مثل شرکت ما بخش بسیار مهمی است و باید مدام فعال باشد تا بتوان با فناوریهای جدید پیش رفت و محصول تولید کرد و همه این موارد به حمایت نیاز دارد.»
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد