افزایش ۳۳ درصدی عملکرد محصول زعفران با تغذیه‌ی مناسب

یزد- کارشناس باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت: مهم‌ترین موضوع مورد توجه در مدیریت کشت زعفران انتخاب یک برنامه تغذیه‌ای مطلوب و مفید است، زیرا تغذیه مناسب مزارع زعفران در افزایش عملکرد محصول اهمیت زیادی دارد.
کد خبر: ۱۴۲۶۶۵۳

به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد،  ایزدی اظهار داشت: به طور کلی برنامه کودی و تغذیه‌ای که باعث افزایش عملکرد کمی و کیفی زعفران می‌گردد، شامل سه مرحله است، ابتدا در زمان آماده سازی زمین و قبل از کاشت از ترکیبات انواع کود‌های پتاسه و فسفاته به همراه ۴۰ الی ۸۰ تن کود حیوانی پوسیده در خاک استفاده می‌شود.

کارشناس باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت: کود ازته به دلیل اینکه به سرعت در آب حل می‌شود بایستی حتی الامکان همراه با آب، آبیاری و یا در سطح خاک پاشیده شود، این کود باید در ۲ تا ۳ مرحله مورد استفاده واقع شود، یک سوم کود ازته قبل از آب اول و دو سوم دیگر در بقیه مراحل رشد گیاه طی چند دوره مصرف می‌شود.

این کارشناس تشریح کرد: همراه با آب دوم استفاده از اسید هیومیک، ترکیبات ازت، فسفر و پتاس (مانند NPK) به منظور رشد برگ‌ها و پیاز‌ها و ذخیره هرچه بیشتر مواد غذایی اهمیت زیادی دارد.

وی گفت: محلول‌پاشی جایگاه ویژه‌ای در تغذیه زعفران دارد، بدین منظور توصیه میشود در برنامه کودی زمستانه، ماه‌های بهمن و اسفند همزمان با تشکیل و رشد بنه‌ها (پیازهای) دختری، طی ۲ الی ۳ مرحله نسبت به این مهم اقدام شود.

ایزدی در پایان خاطر نشان کرد: استفاده از مواد مغذی موجود در اسید‌های آمینه، جلبک‌های دریایی، عناصر میکرو و ترکیبات فسفر و پتاس به صورت محلول پاشی در زمان رشد رویشی اهمیت زیادی داشته و محلول پاشی مزارع زعفران باعث افزایش ۳۳ درصدی عملکرد محصول می‌گردد.

 لازم به ذکر است محلول پاشی در فصل زمستان در مناطق گرمسیری در نیمه بهمن و در مناطق سردسیری در نیمه اسفند انجام می پذیرد.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها