سریالهایی مثل سلمان فارسی، طلاق، دیگران، مستوارن۲، سنجرخان، حضرت موسی(ع)، فراری، نون خ۵ و... از این جمله است. سریالهایی که هرکدام در بخشی از کشور یا حتی خارج از ایران تصویربرداری شد و به این طریق به شعارهای دوره تحولی یعنی دخیل کردن مردمان سراسر ایران در قصههای تلویزیونی جامه عمل پوشاند.
نون خ در راه است
خبرهای تازه حاکی از پیشتولید فصل پنجم سریال نونخ است. سریالی به کارگردانی سعید آقاخانی و تهیهکنندگی مهدی فرجی که قرار است بار دیگر مهمان خانهها شود. فرجی در گفتوگو با جامجم اعلام کرد که میخواهد همراه عواملش فصل پنجم این مجموعه را بهزودی کلید بزند. وی تاکید کرد که تصویربرداری فصل پنجم نون خ در لوکیشنهای متفاوت شروع میشود و گروه سازنده برای ساخت این فصل از سریال قرار است راهی دیگر مناطق ایران شود. فرجی در گفتوگو با جامجم، توضیح داده بود تجربه نشان داده سریالهایی که بتواند از ظرفیتهای فرهنگی کشور و موضوعات مبتلا به جامعه، گستردگی جاذبههای جغرافیا، لباس و... بهره ببرد سریالهای ماندگاری میشود. سریال تلویزیونی نون خ هم از جذابیتهای فرهنگی و قومیت بهره میبرد. او درباره ماجراهای این فصل اعلام کرد باز هم میخواهند یک قصه شیرین را برای مخاطبان روایت کنند. پیگیریهای ما نشان میدهد که گروه سازنده این بار قرار است قصه را از خطه کردستان به تصویر بکشد و سراغ جنوبشرقی ایران، یعنی کرمان و چابهار برود.
زاویهای تازه از قصه موسی(ع)
سریال حضرت موسی(ع) به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیاست. این روزها مراحل پیش تولید را سپری میکند جزو آثار الف ویژه رسانه ملی محسوب می شود که در مرکز سیما فیلم تولید خواهد شد. پیش ازاین جمال شورجه، کارگردانی سریال را بهعهده داشت اما با بروز بیماریاش از ادامه کار بازماند. حاتمیکیا که درسینما باسابقه و شناخته شده است، برای تلویزیون سریال حلقه سبز را ساخته است.
همراه با دیگران
از جمله آثار اعلامشده که در ایران و خارج از کشور تصویربرداری شده، سریال امنیتی جاسوسی دیگران به کارگردانی ابراهیم شیبانی و تهیهکنندگی علیرضا جلالی است. این سریال سیمافیلم قرار است در ۳۰ قسمت تدوین و پخش شود. دیگران فضایی جاسوسی دارد و در بستر قصه خود به جریان نفوذ نیز میپردازد. بهاره کیانافشار، حسام منظور، اکبر زنجانپور، سعید چنگیزیان، مرتضی علیآبادی، آرش ظلیپور و... بازیگران سریال را تشکیل میدهد. علیرضا جلالی، تهیهکننده سریال ضد پیشتر در گفتوگو با جامجم، درباره فیلمنامه توضیح داد: فیلمنامه را آقای شیبانی نوشته و بیش از سه سال برای آن تحقیق میکردیم. هر فیلمنامهای که خوب باشد به یقین آن سریال هم خوب از آب درمیآید.
طلاق اژدهای هفتسر
با شنیدن نام طلاق احتمالا اولین چیزی که به خاطرتان میآید جدایی زوجین در یک زندگی مشترک است اما سریال طلاق قرار نیست چنین ماجراهایی را دنبال کند. برخلاف آنچه از عنوان طلاق در ذهن متبادر میشود این سریال به مسائل خانوادگی نمیپردازد و موضوع داستان درباره مسائل اجتماعی بحثبرانگیز در قالب یک درام سیاسی است که نگاهی به مفاسد اقتصادی دارد. ابوالقاسم طالبی هر بار که اثری را روانه آنتن کرده یا بر پرده سینما فرستاده، خالی از مضامین ارزشی یا اجتماعی و سیاسی نبوده است و همیشه حتی در بخشهایی از قصه هم که شده این مضمونها خودنمایی کردند. باید دید او در سریال اخیرش که در آن دست روی سوژهای حساس گذاشته است، چقدر میتواند مخاطبان را با خود همراه کند و حرفی تازه بزند.
افسانه شهر مستوران
نشستن پای روایت افسانههای ایرانی جذابیت خاص خود را دارد. سریال مستوران سال گذشته با همین محور راهی آنتن شد و حالا فصل دوم آن به تولید رسیده است. فصل دوم این مجموعه تلویزیونی به تهیهکنندگی عطا پناهی و کارگردانی سیدعلی هاشمی تولید شده است، یدا... شادمانی و محیا دهقانی و... از بازیگران این سریال هستند. عطا پناهی، تهیهکننده سریال درباره اینکه آیا نگران نبود فصل دوم مستوران با سری اول آن مقایسه شود و اینکه آیا داستانها به شیرینی و جذابیت فصل اول هستند، به جامجم میگوید: وقتی تصمیم گرفتیم فصل دوم مستوران را بسازیم، نگران این مسأله بودیم که آیا فصل دوم هم میتواند به جذابیت فصل یک باشد و هدفمان این بود که «مستوران ۲» باید بهتر و جذابتر از فصل قبل باشد. بنابراین با آقای حنیف، نویسنده سریال جلسات بسیاری داشتیم و نقاط ضعف و قوت فیلمنامه فصل اول را بررسی کردیم و کوشیدیم در هر قسمت از این سریال ۳۸ قسمتی که آماده شده است، جذابیت داستان را حفظ کنیم و با فراز و فرودهایی که نویسنده برای داستانها طراحی کرده، بتوانیم نظر مخاطبان را با هر سلیقهای به سریال جلب کنیم.
قهرمانی از کردستان
یکی از سریالهایی که با نگاه به تاریخ ایران تولید شده، «سنجرخان» است. در این سریال زندگی یکی از قهرمانان ملی از خطه کردستان به تصویر کشیده شده است. سریال سنجرخان که زندهیاد ضیاءالدین دری مدتها مشغول نگارش آن بود، با تعداد زیادی هنرپیشه، ایستادگیها و زندگی این سردار را در مقطعی پرحادثه از تاریخ روایت میکند. حسین جلالی، تهیهکننده سنجرخان درباره لوکیشنهای این سریال، به جامجم میگوید: ما ۱۲ ماه فیلمبرداری داشتیم که ۱۰ماه سنندج و دو ماه شهرک دفاعمقدس بودیم. کردستان هم لوکیشنهای زیادی داشتیم که به بیشتر از ۱۰۰ مورد میرسید. مثلا عمارت خسروآباد را بهعنوان دارالحکومه انتخاب کردیم، عمارت آصف بهعنوان خانه خود آصف و دوسه عمارت را مثل عمارت پیرمراد بازسازی کردیم. بازار قدیمی سنندج را خودمان در یک بیابان ساختیم. در شهرک دفاعمقدس هم برخی لوکیشنها را ساختیم یا تغییر دادیم. در مجموع سال ۹۸ پیشتولید و ۹۹ تا ۱۴۰۰ تولید سنجرخان بود.
سلمان، مرد ایران
سریال سلمان فارسی از پروژههای بزرگ تلویزیون است که این روزها در مرحله تصویربرداری قرار دارد. داوود میرباقری، کارگردان سریال است. قصه سریال روایتگر زندگی سلمان فارسی، صحابی پیامبر از کودکی تا درگذشت در سه دوره تاریخی است. علیرضا شجاعنوری، فرهاد اصلانی، داریوش فرهنگ، جعفر دهقان، احترام برومند، محمدرضا هدایتی، زندهیاد چنگیز جلیلوند و... از بازیگران این سریال به تهیهکنندگی حسین طاهری هستند.
به دنبال فراری
امیر داسارگر کارگردانی یکی از سریالهای تازه تلویزیون با نام فراری را به عهده دارد. سریال فراری برآیند زندگی یک شهید خاص نیست اما تهیه کننده آن میگوید که ۹۰درصد این مجموعه برگرفته از شخصیت شهید صدرزاده است.بازیگران آن هم هدایت هاشمی، نسرین بابایی، حسین رفیعی، بهار نوحیان، شهین تسلیمی و... هستند. امیر پورزیری، تهیهکننده سریال درباره خط کلی قصه پیشتر به جامجم گفته بود: هادی روایتگر قصههای دلبستگی یک نوجوان متفاوت است که در مسیر قهرمانی جلو میرود و از یک جایی به بعد، دلبستگی اش با دلبستگی قهرمانی از نوع دیگر، جا به جا میشود.
ناریا در کرمانشاه
مجموعه تلویزیونی «ناریا» به کارگردانی جواد افشار از جمله سریالهای تازه است که مرداد خبر آمد در کرمانشاه مقابل دوربین رفت. در سریال «ناریا» به تهیهکنندگی محمد مصریپور سامان صفاری، امیریل ارجمند، کاظم بلوچی، فریبا متخصص و... بازی میکنند.
در خلاصه داستان این مجموعه ۵۰ قسمتی آمده است: هوژان، دختر نخبه و دانشمند ایرانی در اوج شکوفایی علمیاش به دنبال اختراع پدیدهای میرود که قرار است ایران را به جایگاه منحصر به فردی برساند. در این بین گروهی از تبهکاران و گنگسترهای داخلی و خارجی دست به دست هم داده و وارد ماجرا میشوند. در این مسیر یکی از تبهکاران عاشق او میشود و عشق او...
از طراری تا عیاری
یکی دیگر از سریالهای سیما که سفری به تاریخ داشته «مهیار عیار» تازه ترین تولید گروه فیلم و سریال شبکه دوی سیماست که مقطعی از دوره صفویه را روایت میکند و بخشی از وقایع این زمان را به تصویر میکشد. مهیار، قهرمان داستان راهزنی است که بر اساس یک اتفاق، مسیر زندگی اش تغییر میکند و هر بار درگیر داستانی میشود... در این مجموعه تلویزیونی ۳۰ قسمتی بازیگرانی همچون کامران تفتی، بهنام تشکر، الیکا عبدالرزاقی، آشا محرابی، صفا آقاجانی، رامین ناصرنصیر، جواد انصافی، آتش تقی پور، مهدی حاجیان، بهروز بخت آور، جواد کشانی و سهیل نوشادیان بازی میکنند.
تفتی پیش از این به جامجم گفته بود: همزمان با ایفای نقش مهیار، خودم را به چالش میکشم و سعی میکنم از این تضادها و جفتهای ناهمگون درسی که لازم است بگیرم. امیدوارم مخاطب هم ببیند و متوجه این موارد شود. کلا قصههای تاریخی ما ــ چه تاریخ معاصر و چه تاریخ کهن ــ وقتی عنصر جذابیت به خود میگیرد که این تضادها و جزئیات رعایت شود و اگر رعایت نشود، صرفا در حد یک روایت ساده تاریخی باقی میماند. مهیار عیار برای من رابینهود ایران است.